Arturo Ruiz Castillo

Regisseur

Arturo Ruiz Castillo is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Llovidos del cielo

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Ismael Merlo, María Arias, Vicente Haro en Antonio Escribano.

In een arm dorpje doen twee individuen alsof ze rijke inwoners uit de stad zijn. Een op zich bescheiden komedie, die toch een paar pluspunten heeft.

Pachín

1961 | Familiefilm

Spanje 1961. Familiefilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Angelito Gómez, Roberto Camardiel, Jorge Vico en María Arias.

Een wees wil hoe dan ook slagen in het leven... Een typische Spaanse kinderfilm, die gemaakt werd op een moment waarop dit genre zeer in trek was. Op deze film is een vervolg gemaakt, PACHÍN ALMIRANTE.

Carta al cielo

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Yvonne Furneaux, Angel Picazo, Virgilio Teixeira en Carlota Bilbao.

Een kind voelt zich door zijn ouders veracht en besluit van huis weg te lopen. De klassieke Spaanse film met kind, even slecht als alle andere in dit genre.

Bajo el cielo andaluz

1959 | Drama, Komedie

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Marifé de Triana, Roberto Camardiel, Antonio Casas, Maria Arias en Marifa de Triana.

Tussen twee families uit verschillende sociale klassen ontstaat rivaliteit in deze zwakke en onbetekenende film.

Culpables

1958 | Misdaad

Spanje 1958. Misdaad van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Anna-Maria Ferrero, Jacques Sernas, Fernando Rey en Lina Rosales.

Vier van de acteurs die tot het Gezelschap behoorden, ontmoeten elkaar in een vervallen theater waar zij bijeengeroepen zijn door de regisseur die hun carrière heeft verwoest. Tijdens het wachten, ontvangen zij het bericht dat de regisseur zojuist is vermoord. Een werkelijk bezienswaardige film, een van de beste binnen de Spaanse detectivefilm.

Los Ases buscan la paz

1954 | Biografie, Sportfilm

Spanje 1954. Biografie van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Kubala, Irán Eory, Gerard Tichy en Antonio Ozores.

De film verhaalt de rampspoed van de Hongaarse voetballer Kubala (door hem zelf gespeeld), die voortdurend wordt geïntimideerd door de communisten om te spioneren als hij moet spelen. Een belachelijke en bijna surrealistische combinatie van biografie, spionage, voetbal en koude oorlog.

2 caminos

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Rubén Rojo, María Asquerino, Angel Picazo en José Nieto.

Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog gaan twee bevriende strijders ieder hun eigen weg. Een zeer stompzinnige en vervelende film.

La Laguna negra

1952 | Drama, Misdaad

Spanje 1952. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Tomás Blanco en Fernando Rey.

Twee broers vermoorden hun vader op instignatie van de verdorven vrouw van een van hen. Een ruraal detective-drama van zekere kwaliteit, dat op een werk van de beroemde Spaanse dichter Antonio Machado geïnspireerd is.

Catalina de Inglaterra

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Rafael Luis Calvo, Mary Lamar en Carlo Tamberlani.

Het huwelijk van Catharina van Aragon met de legendarische Hendrik VIII. Het is een typisch Spaanse historische film van middelmatige kwaliteit, die gemaakt is in een tijd waarin het nationalistische genre hoogtij vierde.

María Antonia, la Caramba

1950 | Romantiek, Musical

Spanje 1950. Romantiek van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Antoñita Colomé, Alfredo Mayo, Guillermo Marín en Daniel Dicente.

De temperamentvolle flamenco-artieste María Antonia wordt verliefd. Een van de vele folkloristische Spaanse films uit die tijd.

El Santauario no se rinde

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Alfredo Mayo, Beatriz de Añara, Tomás Blanco, Carlos Muñoz en Eduardo Fajardo.

De verdeding van Santa María de la Cabeza. Een demagogische bombastische film, typerend voor het Spanje van na de oorlog.

la Manigua sin dios

1947 |

Spanje 1947. Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Nani Fernández, Luis Prendes, Jorge Mistral en Antonio Casas.

Een groep priesters wil de oerwouden van de Chaco koloniseren. Een beschamende religieuze film.

Obsesión

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Mari Paz Molinero, Alfredo Mayo, Alicia Romay en Raúl Cancio.

Teleurgesteld omdat de vrouw met wie hij zojuist is getrouwd niet lijkt op de foto die zij hem heeft gestuurd, besluit de hoofdpersoon haar te vermoorden. Een zeer intrigerend pathologisch detective-drama, dat niet geheel tot zijn recht komt door de middelmatigheid van de acteurs en de concessies aan de in die tijd zware censuur.

Las Inquietudes de Santi-Andia

1946 | Avonturenfilm

Spanje 1946. Avonturenfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Jorge Mistral, Josita Hernán, Milagros Leal en Manuel Luna.

Een jonge dromer begeeft zich op een goede dag aan boord van een schip op zoek naar het avontuur. Door de flauwe regie bleek de regisseur in zijn eerste produktie niet in staat de mogelijkheden die de roman van Pío Baroja in zich heeft te benutten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo Ruiz Castillo op televisie komt.

Reageer