Jerry Houser: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Another You

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Maurice Phillips en Maurice Philips. Met o.a. Gene Wilder, Richard Pryor, Mercedes Ruehl, Stephen Lang en Phil Rubenstein.

Vierde film waarin Wilder en Pryor als komisch duo samenwerken. Pryor is de kleine boef Eddie, die veroordeeld werd om sociaal werk te doen, en moet in dit geval de pathologische leugenaar George (Wilder) in de gaten houden voor de reclassering. Zo raken ze allebei betrokken bij een ingewikkelde zwendelzaak rond verkeerde identiteiten. Een bloedeloze komedie, waar twee behoorlijke sterren opgezadeld zijn met derderangs materiaal. Op Pryors gezicht vallen helaas de gezondheidsproblemen, waarmee hij in werkelijkheid worstelt, maar al te duidelijk af te lezen. Vooral voor wie houdt van de komische schelmen-films met Wilder-Pryor.

K9000

1989 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Kim Manners. Met o.a. Chris Mulkey, Catherine Oxenberg, Dennis Haysbert, Dana Gladstone en Jerry Houser.

Eddie Monroe (Mulkey) is een levensgenieter die er niet in slaagt om zijn liefdes, appartement of priv[KA1]e-leven echt in de hand te houden. Maar als cop is hij zowat de beste. Samen met zijn partner Nick Sanrio (Haysbert) krijgt hij nu de zaak toegewezen van de diefstal van de blauwdruk van K9000 uit het laboratorium van Dr. Aja Turner (Oxenberg). Het project K9000 is een mysterieuze uitvinding die de bezitter ervan een ontzaglijke macht geeft. Het duo Mulkey/Haysbert is zonder enige schaamte geplagieerd van het stel Gibson/Glover uit de LETHAL WEAPON- films. Actie in overvloed met de overbekende mix van spanning en humor, maar het is onduidelijk waar het allemaal om te doen is. Scott speelt de schurkachtige CIA-agent Anton Zeiss. Het scenario werd geschreven door Steven E. de Souza (die tevens optrad als uitvoerend producent), in samenwerking met Michael Part. Aan de camera stond Frank Raymond.

A Very Brady Christmas

1988 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1988. Familiefilm van Peter Baldwin. Met o.a. Florence Henderson, Robert Reed, Ann B. Davis, Maureen McCormick en Eve Plumb.

Een Christmas-special rond de helden van de populaire tv- reeks THE BRADY BUNCH van begin jaren 1970-80. Reed en Henderson zijn twintig jaar getrouwd en hun kinderen zijn het huis uit. Nu het bijna Kerst is willen de ouders het hele gezin weer verzamelen en ook de kinderen, die elders in het land hun eigen leven opbouwen, zien dit wel zitten. Nostalgisch entertainment dat wel in de smaak zal vallen van de vroegere fans van de reeks. Nieuwe gags of situaties hoef je niet te verwachten, het is enkel een voortzetting van alle elementen en personages (ondertussen wel vijftien jaar ouder). Licht amusement voor de feestdagen, geschreven door Sherwood & Lloyd J.Schwartz.

Forbidden Love

1982 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1982. Romantiek van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Yvette Mimieux, Andrew Stevens, Lisa Lucas, Dana Elcar en Jerry Hauser.

Een vervelende film over de verhouding tussen een oudere vrouw en een jongere man met de traditionele mooie mensen die niet voor de kost schijnen te hoeven werken. Scenario van Priscilla English en Lauren Leggett.

The Brady Girls Get Married

1981 | Romantiek

Verenigde Staten 1981. Romantiek van Peter Baldwin. Met o.a. Robert Reed, Florence Henderson, Ann B Davis, Maureen McCormick en Barry Williams.

De pilot van de serie Brady Brides die een kort leven beschoren was. Twee van de meisjes treden in het huwelijk tijdens een dubbele trouwpartij en gaan met hun echtgenoten een gammel, oud huis wonen.

Miracle on Ice

1981 | Sportfilm

Verenigde Staten 1981. Sportfilm van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Karl Malden, Andrew Stevens, Steven Guttenberg, Jerry Houser en Jessica Walter.

Een verhaal rondom de triomf van het Amerikaanse hockeyteam dat tijdens de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid de gouden medaille won. Maldens spel als coach Herb Brooks is opzwepend, evenals de beelden van het schaatsen. De rest van de film is niet om over naar huis te schrijven. Het verhaal werd geschreven door Lionel Chetwynd. Ook bekend als HOT ICE.

Miracle On Ice

1981 |

1981. Steven Hilliard Stern. Met o.a. Robert Peirce, Jerry Houser, Steve Guttenberg, Robert F. Lyons en Jessica Walter.

Een verhaal rondom de triomf van het Amerikaanse hockeyteam dat tijdens de Olympische Spelen van 1980 in Lake Placid de gouden medaille won. Maldens spel als coach Herb Brooks is opzwepend, evenals de beelden van het schaatsen. De rest van de film is niet om over naar huis te schrijven. Het verhaal werd geschreven door Lionel Chetwynd. Ook bekend als HOT ICE.

Magic

1978 | Thriller, Drama, Horror

Verenigde Staten 1978. Thriller van Richard Attenborough. Met o.a. Anthony Hopkins, Ann-Margret, Burgess Meredith, Ed Lauter en Jerry Houser.

Anthony Hopkins is uitstekend in deze thriller (naar een roman van William Goldman die ook het script schreef) over een buikspreker die wordt geterroriseerd door zijn eigen pop. Hij probeert tegelijkertijd weer iets moois te beginnen met een oude jeugdliefde (Ann-Margret). Hopkins had naar verluidt ernstige twijfels over zijn casting, maar hij komt prima tot zijn recht, geholpen door Attenborough. Regisseur en acteur werkten diverse keren samen waaronder in A Bridge Too Far, Chaplin en Shadowlands.

Slap Shot

1977 | Sportfilm

Verenigde Staten 1977. Sportfilm van George Roy Hill. Met o.a. Paul Newman, Jennifer Warren, Michael Ontkean, Strother Martin en Lindsay Crouse.

Newman speelt de coach van een ijshockeyteam vol losers en lomperiken, dat nog één kans heeft op succes. Een standaard sportfilmgegeven, ware het niet dat Slap Shot nu eens geen inspirerend familiedrama is, maar een rauw, politiek incorrect en bij vlagen hilarisch portret van een van de bruutste professionele sporten. De getoonde uitspattingen schijnen niet eens ver van de werkelijkheid te liggen: scenarist Nancy Dowd liet zich nauwkeurig voorlichten door haar broer Ned, een ijshockeyster. Newman en regisseur Hill maakten samen klassiekers als Butch Cassidy and the Sundance Kid en The Sting - Slap Shot is van een andere orde, maar eveneens erg genietbaar.

Class of '44

1973 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1973. Romantiek van Paul Bogart. Met o.a. Gary Grimes, Jerry Houser, Oliver Conant, Deborah Winters en William Atherton.

Het trio Grimes, Houser en Conant, dat we in SUMMER OF '42 leerden kennen, wordt uit elkaar gehaald wanneer laatstgenoemde onder de wapenen moet en Houser het zo bont maakt dat hij van de universiteit wordt gestuurd. Grimes is nu alleen en voelt zich helemaal verloren. Het moment dus om nieuwe seksuele ervaringen op te doen. Teleurstellende sequel, die veel van de spontaniteit van de eerste film mist. Bovendien zit het script dat Herman Raucher deze keer afleverde boordevol clichés, waardoor het niet half zo verfrissend werkt als het eerdere. Wel is het tijdsbeeld uitstekend weergegeven. Mooie fotografie van Andrew Laszlo. Bigband-score van Dave Grusin, die de nostalgische sfeer nog benadrukt. Gedraaid in Panavision.

Bad Company

1972 | Western

Verenigde Staten 1972. Western van Robert Benton. Met o.a. Jeff Bridges, Barry Brown, Jim Davis, David Huddleston en John Savage.

In Ohio in 1863 vormen enkele jonge dienstweigeraars een bende om in leven te kunnen blijven. Ze trekken naar het Westen en beleven onderweg allerlei avonturen. De een na de ander legt het loodje, zodat er uiteindelijk slechts twee overblijven. Ze worden voor de keuze gesteld tussen kameraadschap en hun idealen. In deze moderne western is misdaad niet lonend, maar eerlijkheid evenmin. De personages zijn met frisse humor getekend, wat door de jonge acteurs uitstekend wordt ingevuld. De harde gevechten komen uiterst wreed over. Het scenario van Benton en David Newman (ook verantwoordelijk voor BONNIE & CLYDE) geeft een niet bepaald romantisch sfeerbeeld van die tijd. Uitmuntende fotografie van Gordon Willis en een subtiele piano-score van Harvey Schmidt.

Summer of '42

1971 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Drama van Robert Mulligan. Met o.a. Jennifer O'Neill, Gary Grimes, Jerry Houser, Oliver Conant en Katherine Allentuck.

Grimes, Houser en Conant brengen de zomer van 1942 door aan de kust van New England. In hun lichaam ontwaken seksuele gevoelens. De één is wat praktischer ingesteld dan de ander. De gevoelige Grimes wordt verliefd op de zeven jaar oudere O'Neill wiens echtgenoot aan het front is. Hij zoekt contact met haar, maar alles blijft platonisch. Tot ze verneemt dat haar man sneuvelde. Sentimentele kijk op de liefde van een jongeman voor een jonge vrouw die door het leven bedrogen werd. De sfeer van die oorlogsjaren in Amerika wordt zeer goed weergegeven, maar soms wordt de melo er nogal dik opgelegd. Herman Raucher schreef het scenario, dat door Robert Surtees in prachtige beelden werd omgezet. Michel Legrand won niet alleen een Oscar met zijn score, maar het thema werd ook nog een internationale hit. Gevolgd door CLASS OF '44.