Marc Lobet

Regisseur, Acteur

Marc Lobet is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

100 jaar Film: Made In Belgium

1995 | Documentaire

België 1995. Documentaire van Paul Geens en Marc Lobet.

Samengesteld ter gelegenheid van de eerste honderd jaar film. Een overzicht van een eeuw Belgische filmproductie, Vlaams zowel als Waals. Deze documentaire van Geens en Lobet is een collage van honderd-en-[KA1]e[KA1]en willekeurig gekozen fragmenten, zonder toevoeging van nieuw materiaal of commentaar. De film is verdeeld in zeven hoofdstukken: gezin en generaties, geloof en twijfel, verbeelding, onderdrukking en opstand, arbeid en werkloosheid, gemeenschap, liefde en jaloezie. Wie de Belgische film grondig kent, zal enkele aangename herinneringen opnieuw beleven, maar de anderen zijn totaal niet gebaat met deze compilatie, die niets verklaart of verheldert. In JANSSEN & JANSSENS DRAAIEN EEN FILM/DUPONT ET DUPOND FONT DU CIN[KA1]EMA (1990) van Robbe De Hert en Luc Pien krijg je een veel beter beeld van wat belangrijk was in de Belgische film. Het concept en de research is van co-regisseur Geens, terwijl mederegisseur Lobet de montage deed. Selim Sasson en Joz. Van Liempt waren adviseurs.

Novacek: Souvenirs d'Anvers

1994 | Misdaad

Frankrijk/Portugal/België 1994. Misdaad van Marc Lobet. Met o.a. Patrick Catalifo, Ann-Gisel Glass, Jean-Paul Roussillon, Philippe Demarle en Karen Van Parijs.

Baron Beukelaers, een belangrijke figuur uit de Antwerpse financi[KA3]ele wereld, wordt ontvoerd en vermoord. Zijn vrouw, Van Parijs, roept de hulp in van de Franse ex-journalist Novacek (Catalifo), die haar man ooit heeft geïnterviewd. Samen met een tv-journalist doorzoekt deze Antwerpen, waar hij een groep fanatieke nationalisten op het spoor komt. Een niet bijster originele maar spannend gemaakte politiefilm, die prachtige plaatjes oplevert van een paar van de mooiste hoekjes van de Scheldestad. Een paar Vlaamse acteurs kregen uitstekende bijrolletjes in deze coproduktie, die werd geschreven door Didier Daeninckx en Simon Michael. Fotografie van Michel Baudour en Eric Guichard.

Le Masque: 650 calories pour mourir

1989 | Misdaad

Frankrijk/België 1989. Misdaad van Marc Lobet. Met o.a. Daniel Ceccaldi, Suzanne Colin, Harry Cleven, Béatrice Bencsik en Roland Depaux.

Uit de serie Le Masque, die haar naam te danken heeft aan bekende Franse boekenreeks en waarvan het enige algemene kenmerk de bewerking van deze detectiveromans is. Deze keer transformeert Michel Grisolia zijn eigen roman, die soms veel van een griezelverhaal weg heeft, aangezien het om een kliniek gaat waar de mensen niet alleen hun gewicht maar ook hun leven verliezen. Hij brengt het er heel wat beter van af dan de regisseur, die er een futloze, saaie en moeizame produktie van maakt, terwijl zijn wisselvallige spel volledig in het niet verzinkt vergeleken bij het talent van Ceccaldi in de hoofdrol van Leslie Palmer. En waarom moest het instituut voor thelassotherapie van Knokke-het-Zoute, waar het verhaal zich ook echt afspeelt, met name genoemd worden? Wat een flater. Er hangen problemen in de lucht en ziedaar de reden voor het verprutsen van de bewerking van een roman die de lezer van kaft tot kaft op het randje van zijn/haar stoel houdt.

Meurtre à domicile

1981 | Komedie, Misdaad

België/Frankrijk 1981. Komedie van Marc Lobet. Met o.a. Anny Duperey, Bernard Giraudeau, Daniel Emilfork, André Bernier en Roger Dutoit.

Steunend op de politieroman Hôtel Meublé van Thomas Owen, vertelt de cineast de lotgevallen van een aantal huurders die in een geheimzinnig statig Jugendstil-herenhuis wonen. Een van die bewoners is inspectrice bij de gerechtelijke politie en zij wordt belast met het onderzoek naar een in deze huurwoning gepleegde moord. Speelse en sarcastische dialogen, een knappe montage en een goede vertolking, met als resultaat een spannende en ontspannende film, die bovendien logisch van opbouw is en niet gespeend van zwarte humor. Scenario van Jean Van Hamme. Camerawerk van Ken Legargeant.

Prune des bois

1979 | Familiefilm

België 1979. Familiefilm van Marc Lobet. Met o.a. Christian Marin, Lionelle Lamy, Bonbon, Arlette Biernaux en Michel Castel.

Een groepje kinderen vindt in het bos een te vondeling gelegd kindje. Ze besluiten het kindje te verbergen en het zelf te verzorgen, uit vrees dat de volwassenen het anders in een weeshuis zullen plaatsen. Charmante kinderfilm die tevens de aandacht vestigt op het wonderschone van de natuur. Scenario van Kathleen de Bethune en Marielle Paternostre. Er bestaat een Nederlandstalige versie onder de titel BOSKAATJE.

Pierre Fabien et Cie

1978 | Komedie, Familiefilm

België 1978. Komedie van Robert Lombaerts. Met o.a. Frédéric Debecq, Jean-Pierre Denuit, Anne Wouters, Delphine Greindel en Marc Lobet.

Zes maanden uit het leven van een jongen trekken hier (ritmisch) aan ons oog voorbij. Aan het einde van die periode is hij de puberteit ingegaan. Een kroniek met tal van onbetekenende details, die zwak verfilmd is en lijdt onder een stompzinnige dialoog. De jonge hoofdrolspeler (Debecq) speelt aantrekkelijk, maar wordt slecht (of helemaal niet) geregisseerd.

L'étoile

1978 | Muziek, Komedie

België 1978. Muziek van Marc Lobet. Met o.a. Harmut Schmieder, Mariette Kemmer, Guy De Mey, Paul Gerimont en Evelyne Busidant.

Bedrieglijke bewerking van de komische opera van Chabrier, die beter bekend is gebleven als impressionistisch dan als operacomponist; zijn operawerken zijn namelijk compleet ondergestoft. Als de muziek buiten beschouwing wordt gelaten, vraagt men zich af waarom dit minder interessante werk van hem aan de vergetelheid werd ontrukt, want noch de regie noch de verfilming getuigen van veel verbeeldingskracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Lobet op televisie komt.

Reageer