Jean-Baptiste Loussier

Componist

Jean-Baptiste Loussier is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Massoud, l'Afghan

1998 | Documentaire

België/Canada/Frankrijk 1998. Documentaire van Christophe De Ponfilly.

In juli 1997 arriveert De Ponfilly en zijn crew in Afghanistan, een land dat een speciale aantrekkingskracht uitoefend op de regisseur/scenarist. Sinds hij hier zijn eerste documentaire draaide, UNE VALLE CONTRE UN EMPIRE, in 1981, is hij reeds voor de achtste maal in het land. In de rotsachtige bergen, in de Panjshirvallei in het noodwesten van Afghanistan, wordt hij naar de schuilplaats gebracht van Massoud, de onbetwistbare leider van de revolutie tegen de Taliban, de Islam- fundimentalisten die het land onder een Moslim-terreur willen brengen. De revolutionairen maken zich klaar voor de ultieme strijd tegen de Taliban. Een onthutsend portret van de vrijheidsstrijder die de bijnaam kreeg van de 'Leeuw van Panjshir'. Eerst leidde hij zijn volk tegen het Rode Leger en de Sovjet-terreur, nu tegen landgenoten die het volk de vrijheid willen ontnemen. Na een aanvankelijke overwinning in juli 1997. keert De Ponfilly in december van dat jaar terug, om te moeten vaststellen dat de overwinning maar tijdelijk was. Leeft Massoud op dat moment nog? In de film werden fragmenten verwerkt uit de vroegere documentaires van De Ponfilly over Afghanistan. Hij schreef het scenario en sprak zelf de commentaar in. Bovendien tekende hij ook nog voor de fotografie en de montage. Een onvergetelijk beeld van een 'oorlog waar niemand belangstelling voor heeft', dixit de auteur.

Les cinq dernières minutes : Au nom du coq

1993 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1993. Mysterie van Philippe Defrance. Met o.a. Pierre Santini, Pierre Hoden, Elie Pennont, Loulou Boislaville en Annie Millon.

Antoine Barrier (Hoden), de adjunct van commissaris Mossard (Santini), brengt zijn vakantie door op Martinique in de Franse Antillen, waar hij logeert bij zijn knappe vriendin Laetitia (Millon). Een politieman wordt zoals de traditie het wil, ook tijdens zijn vakantie gestoord voor moord. Omdat kennelijk niemand dit kan oplossen, gaat hij uitzoeken waarom het slachtoffer, dat hanen fokte voor de populaire, maar wrede hanengevechten, werd koudgemaakt. Het is een gesloten wereldje, waarin de concurrentie dodelijk is, omdat de inzetten bij de illegale weddenschappen hoog zijn. Het decor is exotisch met schilderachtige folklore en mooie meiden. Het scenario van Patrick Chamoiseau is mager en met deze fraaie toeristische plaatjes is getracht de film een beetje op te vijzelen. Op enkele spannende momenten na lukt dit niet helemaal. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering nummer 64 van totaal 82. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Baptiste Loussier op televisie komt.

Reageer