Wayne Pygram: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Day of the Roses

1998 | Drama

Australië 1998. Drama van Peter Fisk. Met o.a. John Bach, Chris Betts, Aaron Blabey, Carol Burns en Cormac Costello.

Op 18 januari 1977 vertrekt, zoals elke ochtend, de stoptrein om 6:09 uit Mount Victoria naar Sydney. Zoals altijd is de trein afgeladen vol in de ochtendspits. Net voor station Granville ontspoort de trein en boort zich onder een brug, die daarop instort. Het wordt Australiës ergste treinramp, waarbij 83 mensen om het leven komen. Heldhaftige reddingswerkers en medisch personeel doen alles wat ze kunnen om de overlevenden te bevrijden uit hun vaak onmogelijke situatie. Tijdens het onderzoek dat volgt door de lijkschouwer Tom Weir en ingenieur Boris Osman, komen feiten boven water die de Australische Spoorwegen liever niet in de openbaarheid willen zien

Doing Time For Patsy Cline

1997 | Muziek, Romantiek, Komedie

Australië​/​​Verenigde Staten 1997. Muziek van Chris Kennedy. Met o.a. Richard Roxburgh, Miranda Otto, Matt Day, Tony Barry en Roy Billing.

De Australische provinciale musicus Ralph droomt van een carrière in Amerika als countryzanger. Onderweg naar het vliegveld maakt de onwetende Ralph kennis met drugshandelaar Boyd en zijn vriendin Patsy. De twee worden gezocht en ook Ralph wordt gearresteerd. Achter de tralies doet Ralph heel andere ervaringen op. (VM/VPRO Gids)

Hammers Over the Anvil

1991 | Drama, Familiefilm

Australië 1991. Drama van Ann Turner. Met o.a. Charlotte Rampling, Russell Crowe, Alexander Outhred, Frankie J. Holden en Jake Frost.

Deze film speelt in de zomer (van 1910), waarin de veertien- jarige Alan Marshall (Outhred) de eerste schreden zet op de moeizame weg naar de volwassenheid. Vanwege een kinderverlamming loopt hij op krukken. Zijn moeder is gestorven toen hij nog klein was. Hij woont in de Australische outback met zijn vader, die een winkel heeft. Zijn idool is de ruige, ijzersterke East Driscoll (Crowe) een man, die wilde paarden temt en buiten de gemeenschap leeft. Dan komen Grace McAlister (Rampling) en haar man (Lee) in het dorp wonen. Ze hebben veel land. Grace is een chique, rijpe Engelse dame van aristocratische afkomst. Ze is aardig tegen Alan, die een zwak voor haar krijgt. Dan treffen Grace en East zich, aanvankelijk over het huren van een dekhengst, maar later steeds veelvuldiger en Alan observeert hen als ze de liefde bedrijven in een schuur. Hij houdt uit piëteit voor beiden stijf zijn mond. Toch komt McAlister erachter tijdens het jaarlijkse dansfeest. Het komt tot een uitbarsting als Grace weigert met East het feest te verlaten. East voelt zich vernederd en bedrinkt zich. Als hij terugrijdt krijgt hij een ongeluk en wordt de volgende morgen door Alan gevonden, die ervoor zorgt dat hij in het ziekenhuis terecht komt. De gevolgen voor East zijn verschrikkelijk: hij houdt een blijvend hersenletsel over, maar Grace neemt haar verantwoording op zich. Ze gaat met East terug naar Engeland, terwijl Alan de held van het dorp is vanwege zijn reddingsactie. Het scenario van Peter Hepworth en Ann Turner naar een autobiografisch verhaal van Alan Marshall die in 1984 overleed, is nogal sentimenteel. Omdat het ingedeeld is in episoden, verloopt de vertelling nogal springerig. De spelprestaties zijn middelmatig. Het camerawerk is van James Bartle.

Farewell to the King

1989 | Actiefilm, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Milius. Met o.a. Nick Nolte, Nigel Havers, James Fox, Marilyn Tokuda en Marius Weyers.

Tijdens WO II worden de Britse kapitein Havers en zijn marconist in de jungle van Borneo gedropt. Ze moeten de Dayaks, een volk van koppensnellers, aanzetten tot een rebellie tegen de Japanse bezetter. Ze worden echter door de inboorlingen gevangen genomen. Hun verbazing is groot als blijkt dat de aanvoerder van de Dayaks een blanke is, namelijk de gedeserteerde Amerikaanse sergeant Nolte. Originele, maar niet geheel overtuigende avonturenfilm. Het tragische lot van de 'blanke koning' die door de komst van de twee indringers opnieuw geconfronteerd wordt met de realiteit van de oorlog, werd door Pierre Schoendoerffer verwoord in de boeiende, symbolisch geladen roman L'adieu au roi. Milius zwakte dit verhaal sterk af tot een typische Hollywood-tragedie. Knappe fotografie van Dean Semler.