Gerhard Hahn

Regisseur, Producer

Gerhard Hahn is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Ex bin ich

2009 | Drama, Animatie

Duitsland 2009. Drama van Katrin Rothe. Met o.a. Maria Kwiatkowsky, Friederike Kempter, Heike Warmuth en Michael Krabbe.

Na de zelfmoord van kraker Bert begint zijn laatste liefje Anne (Kwiatkowsky) te graven in zijn verleden om te begrijpen wat er is gebeurd. Daarbij krijgt ze te maken met twee andere exen die de bevlogen jongeman natuurlijk ook claimen. In haar eerste lange speelfilm schetst Karin Rothe op lichte toon het linksalternatieve krakersmilieu in Berlijn begin jaren negentig, net na de val van de Muur: punkrock en romantische politieke idealen. Tussendoor duikt Bert als animatiefiguur op in vermakelijke beelden waarin hij van gene zijde terugblikt op zijn leven.

Die Abrafaxe - Unter schwarzer Flagge

2001 | Animatie, Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland/Zuid-Korea 2001. Animatie van Gerhard Hahn en Tony Power.

In de DDR waren Abrax, Brabax en Califax uit de Mosaik-Comics heel populair. Na het vallen van de Berlijnse Muur verkregen ze cultstatus. Nu zijn ze vereeuwigd in een tijdloze tekenfilm hoewel die over tijdreizen gaat... Als het trio een bezoekje brengt aan het museum, waar ze een antiek goudschaaltje bekijken, worden ze gekatapulteerd naar de piratentijd rond 1790 in de Caraïben. Abrax en Brabax bevinden zich als verstekelingen aan boord van het Spaanse galjoen van Don Archimbaldo de la Cruz, terwijl Califax op het paradijselijke pirateneilandje Tortuga is beland. Op het moment dat Don Archimbaldo Abrax en Brabax ontdekt, valt de beruchte zeeschuimer Blackbeard het schip aan. Een leuk, spannend avontuur dat en passant spelenderwijs de kijkers een en ander aan juiste historische feitjes meegeeft, zoals de traditie van de oorspronkelijke stripverhalen dat wil. Het tekenwerk is goed, de effecten zijn aardig en er zit voldoende actie in deze animatiefilm. In de originele versie met de stemmen van Kim Hasper (Abrax), David Turba (Brabax), Ilona Schulz (Califax) en Helmut Krauss (Blackbeard).

Asterix Conquers America

1994 | Animatie, Historische film, Familiefilm

Duitsland/Frankrijk 1994. Animatie van Gerhard Hahn en Harold Faltermeyer. Met o.a. Jochen Busse, Christopher Biggins, Geoffrey Bayldon, Christiane Backer en Peer Augustinski.

Julius Caesar is het verzet van de kleine nederzetting van Galliërs beu die dankzij de toverdrank van de druïde Panoramix en zijn twee helden Asterix en Obelix maar niet verslagen kunnen worden. Caesar stuurt zijn raadgever Lucilius erop af en die erin slaagt de druïde te ontvoeren en op een schip naar het westen te zetten waar, naar zij geloven, de wereld eindigt. Asterix en Obelix gaan op zoek naar Panoramix en komen zo, per toeval, in Amerika terecht bij de Indianen. De zevende tekenfilm met Asterix, in het Engels gefilmd in Duitsland. Kinderen zullen er wel plezier aan beleven, maar volwassen fans zijn toch beter af met de strip van René Goscinny en Albert Uderzo Astérix et la grande traversée, die oppervlakkig bewerkt werd door Thomas Platt en Rhett Rooster. Regisseur van de animatie was Bill Speers. Dolby Stereo.

Werner-Beinhart

1990 | Komedie, Animatie

Duitsland 1990. Komedie van Gerhard Hahn. Met o.a. Rötger Feldmann, Ludger Pistor, Meret Becker, I. Stangl en Johannes Silberschneider.

Het speelfilm-gedeelte van deze produktie gaat over de moeilijkheden bij het vervaardigen van een Werner-tekenfilm. Dan komt meteen ook de titelheld in actie, de maffe, bierdrinkende cult-figuur van de strip. We zien weer alle bekende grollen van Werner, maar alleen zijn onverbeterlijke fans zullen er nog om kunnen lachen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerhard Hahn op televisie komt.

Reageer