Rüdiger Nüchtern

Regisseur

Rüdiger Nüchtern is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tierarztpraxis Dr. Sperling

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Rüdiger Nüchtern. Met o.a. Max Müller, Antje Hagen, Sebastien Marx, Yutah Lorenz en Robert Giggenbach.

Als dierenarts Peter Sperling op vakantie is, helpt hij mee in de praktijk van zijn moeder, die ook dierenarts is. Dan worden er twee beren uit een circus gestolen en naar de gewetenloze dierenhandelaar Hermann Wulpringer gebracht. De moederbeer ontsnapt en vlucht het bos in. Als er dan koeien en schapen worden gedood, krijgt een grote hond de schuld. Sperling ziet aan de sporen dat het om een beer gaat, maar niemand gelooft hem. Ondertussen krijgt hij het ook met een harde makelaar aan de stok en wordt hij verliefd op Carola Wegener.

Bolero

1983 | Drama, Romantiek

Duitsland 1983. Drama van Rüdiger Nüchtern. Met o.a. Katja Rupe, Michael König, Maxi Nüchtern, Kurt Raab en Paul Hubschmid.

Huwelijksproblemen tussen een muzikant en een galeriehoudster, die beiden proberen carrière te maken. De vrouw laat haar echtgenoot langzaam maar zeker achter zich op de maatschappelijke ladder. De film is doorspekt met clichés en toont een oppervlakkig en modieus beeld van de vrouw.

Nacht der Wölfe

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Rüdiger Nüchtern. Met o.a. Daniela Obermaier, Ali Arkadas, Fritz Gattinger, Kalle von Liebezeit en Tonino Pavia.

Een beeld van de onverbloemde vreemdelingenhaat in Duitsland. Turkse jongeren worden door een Duitse buurtbende afgetuigd.

Schluchtenflitzer

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Rüdiger Nüchtern. Met o.a. Hans Brenner, Hans Kollmansberger, Eva Mattes, Ruth Drexel en Renard Hatzke.

De derde film alweer van Nüchtern over de rockgeneratie. Andy wil zijn vader niet als boer opvolgen en bezoekt op zijn brommer allerlei discotheken.

Anschi und Michael

1977 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1977. Familiefilm van Rüdiger Nüchtern. Met o.a. Gaby Rubner, Michael Bentele, Jörg Hube, Helga Endler en Anna Kotulla.

Jonge machine-bankwerker wordt verliefd op een gymnasiumleerlinge, maar gelukkig komen beiden bijtijds tot inzicht dat er nog rangen en klassen zijn. Een aanvankelijk als tv-serie gefilmde produktie die na de uitzending met succes in de bioscopen liep.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rüdiger Nüchtern op televisie komt.

Reageer