Enrico Guazzoni

Regisseur

Enrico Guazzoni is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

La fornarina

1944 | Biografie

Italië 1944. Biografie van Enrico Guazzoni. Met o.a. Lída Baarová en Walter Lazzaro.

Speelt in het Rome ten tijde van de Renaissance. Het verhaal gaat over de Italiaanse schilder, beeldhouwer en architect Rafaello Sanzio (Lazzaro), een groots artiest, wiens talrijke werken varieerden van fresco's, madonna's en portretten tot beelden en architectonische ontwerpen. Helaas concentreert de film zich op Raffaello's liefde voor een jong meisje uit kringen van plebejers, bijgenaamd 'Forarina'. Guazzoni's regie is tweederangs en de acteurs doen het niet veel beter.

La figlia del Corsaro Verde

1940 | Avonturenfilm

Italië 1940. Avonturenfilm van Enrico Guazzoni. Met o.a. Doris Duranti, Camillo Pilotto, Mariella Lotti en Fosco Giachetti.

Fascinerende mantel-en-degenfilm. Vrouwelijke zeeroverskapitein, dochter van een beruchte piraat, overvalt met haar mannen Spaanse kolonies en nederzettingen. Avontuur en romantiek op volle zee.

Il dottor Antonio

1937 | Drama

Italië 1937. Drama van Enrico Guazzoni. Met o.a. Maria Gambadelli en Ennio Cerlesi.

Onderhoudend drama met subtiele humor, dat zich afspeelt in 1848. Een idealistische doktor begeeft zich op weg naar Napels om deel te nemen aan een opstand, maar wordt gearresteerd. Het einde is zowel interessant als bevredigend.

I due sergenti

1936 | Drama

Italië 1936. Drama van Enrico Guazzoni. Met o.a. Gino Cervi, Anonio Centa, Eva Maltagliati, Lamberto Picasso en Luisa Ferida.

De film is gebaseerd op een populair klassiek Frans literair werk en speelt zich af in het begin van de 18e eeuw. Twee sergeants uit het leger van Napoleon in Italië worden ter dood veroordeeld vanwege een barmhartige daad, die als ongepast gedrag beschouwd wordt. Maar slechts een van hen zal het vonnis ondergaan. Degene die gekozen wordt om te sterven is een ex- officier, uitgerangeerd wegens onterechte beschuldiging van spionage. Hij krijgt toestemming zijn familie voor de laatste keer te bezoeken, terwijl de andere sergeant zich gedurende diens afwezigheid als gijzelaar aanbiedt. Een goede produktie, geloofwaardige acteerprestaties, maar niet het epos dat in de bedoeling lag.

Re burlone

1935 | Historische film, Drama

Italië 1935. Historische film van Enrico Guazzoni. Met o.a. Armando Falconi, Maria Denis en Luisa Ferida.

Eind achttiende, begin negentiende eeuw aan het Keizerlijk hof van Franz II van Oostenrijk-Hongarije. Politieke strubbelingen te over: Keizer Franz ziet de Franse revolutie totaal niet zitten, een Duitse prinses legt een claim op de Elzas en tenslotte staan de zegevierende legers van Napoleon aan de grenzen. In december 1805 tekent de Keizer de Vrede van Pressburg waarbij hij Venetië, Tirol en Vorarlberg verliest. Decors en kostuums zijn schitterend, historisch klopt het allemaal wel zo'n beetje, al huppelt de film vrolijk over allerlei détails heen. Zeer de moeite waard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enrico Guazzoni op televisie komt.

Reageer