Grâce De Capitani

Acteur

Grâce De Capitani is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Meurtres par procuration

1994 | Thriller

Roemenië/Frankrijk 1994. Thriller van Claude-Michel Rome. Met o.a. Grâce De Capitani, Bruno Wolkowitch, Jean-François Gareaud, Philippe Héliès en Didier Stéphane Roset.

Ten gevolge van een ongeval lijdt Wolkowitch aan ernstig geheugenverlies. Inspecteur Roset beschuldigt hem van de brutale moord op een studente in de rechten waarmee hij een verhouding had. Hoe zeer de bewijslast ook tegen hem is kan Wolkowitch zich niets meer herinneren van die nacht. Zijn psychiater, De Capitani, is overtuigd van de onschuld van haar patiënt en samen met zijn advocaat Garreaud start ze haar eigen onderzoek. Goede vertolkingen in een voorspelbare thriller die een doorslag lijkt van zovele anderen. Ook van de 'verrassende ontknoping' zal niemand wakker liggen. Rome schreef zelf het scenario, met aan de camera Ion Marinescu.

Honorin et la lorelei

1991 | Drama, Komedie

Frankrijk 1991. Drama van Jean Chapot. Met o.a. Michel Galabru, Grâce De Capitani, Roger Carel, Jacques Serres en André Dupon.

Een jonge, Duitse vrouw komt op een goede dag met haar dochtertje in een Zuidfrans dorpje aan. Ze zoekt de vader van haar kind. Ze komt nog net op tijd om diens begravenis bij te kunnen wonen. De plaatselijke bevolking betoont zich niet erg toeschietelijk naar de frivole dame. Chapot, die werd geïnspireerd door de streek, toont de kijker veel zon en een verhaal dat bijna niet onderdoet voor de verhalen van de beste Provençaalse schrijvers. Daarin wordt hij bijgestaan door een handjevol talentvolle acteurs. Galabru doet zich gelden als dorpsburgemeester met een grote mond en een klein hartje. Carel is een heerlijke plattelandspastoor en De Capitani is een zeer overtuigende dame. Jammer dat het laatste kwart van de film gehinderd wordt door een onwaarschijnlijk en banaal plot. Speelt enige jaren na WO I.

Espionne et tais-toi: Les vacances du pouvoir

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Claude Boissol. Met o.a. Grâce De Capitani, Charles Denner en Sophie Grimaldi.

De chef van de Bulgaarse geheime dienst is naar het westen overgelopen. Door omstandigheden moet hij onderduiken bij de ouders van Agn[KA2]es (Capitani), de spionne in kwestie, maar ondanks hun stand en hoewel zij betrouwbaar lijken, zijn deze ouders bedriegers. Zesde deel van de serie Espionne et tais- toi en zoals steeds is de regie redelijk maar niet erg origineel, zijn de personages aardig maar oppervlakkig. De stijl is die van een komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Grâce De Capitani op televisie komt.

Reageer