Ivan Chuvelev

Acteur

Ivan Chuvelev is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Belyi oriel

1928 | Historische film

SU 1928. Historische film van Yakov Protazanov. Met o.a. Vasili Kachalov, Anna Sten, Vsevolod Meyerhold en Ivan Chuvelev.

Filmversie van Leonid Andreev`s korte verhaal [KL]The Governor[KLE]. Het verhaal speelt zich in een van de grootste Russische steden af, waar op dat moment een algemene staking plaatsvindt. De gouverneur laat de stakers executeren, maar als hij ontdekt dat er bij het opbreken van een demonstratie drie kinderen om het leven gekomen zijn, begint zijn geweten te kangen. Intussen wordt hij door functionarissen in de hoofdstad met de orde van de Witte Adelaar (een van de hoogste tsaristische onderscheidingen) beloond, maar tijdens de ceremonie wordt de gouverneur door een provocateur vermoord. Bij de cast van de film ontdekken we de grote MKHAT-acteur en hervormer van het Meyerhold Theater, Kachalov en Anna Sten, een opkomende ster bij de Amerikaanse film.

Konjez Sankt Petersburga

1927 | Drama

SU 1927. Drama van Vsevolod Pudovkin. Met o.a. Alexander Cherniakov, Vera Baranovskaia, Ivan Chuvelev, V. Obolenski en Vsevolod Pudovkin.

Een goed gemaakt stuk geschiedvervalsing over de Oktober Revolutie, aan de hand van de hartstochtelijke kruistocht van een hongerende jonge boer (Tschuweljow) die aanvankelijk zijn stakende landsman (Tschistjakow) verraadt aan het uitbuitende kapitalisme en na een drietal verschrikkelijke jaren aan het Duits-Russchische front zich aansluit bij de Bolsjewieken, die de Tsaar en zijn familie in zijn winterpaleis arresteerden en executeerden. Regisseur Pudowkin, die tot een van de grote drie grondleggers van de Sovjetfilmschool behoort (samen met Eisenstein en Dowshenko), heeft de kijker willen laten zien hoe het zo ver kwam dat Sint Petersburg veranderde in Leningrad. Oh, ironie der geschiedenis, gelukkig is Pudowkin dood, want Leningrad is niet meer. Een belangwekkend propagandistisch, historisch werkstuk dat zelden is vertoond. Deze zwijgende film werd gereconstrueerd door Jürgen Labenski. Vader Alfred en zoon Andrej Schnittke schreven de muziek. Alfred werkte naderhand mee - geassisteerd door Gerd Luft - om deze aan te passen voor een hervertoning, die plaats vond in het oude herstelde, operagebouw van van Frankfurt met grootbeeld-projectie; de muziek werd gedirigeerd door Frank Strobel en uitgevoerd door het Ensemble Modern.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Chuvelev op televisie komt.

Reageer