Philippe Geluk

Acteur

Philippe Geluk is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Un certain plume

1991 | Drama

België 1991. Drama van Andrzej Burynski.

Bewerking van een stuk uit 1930 van de in 1899 in Namen geboren dichter Henri Michaux, wiens werk niet te plaatsen en volkomen tijdloos is. In deze niet te beschrijven poging tot droomkritiek vinden we veel terug van de mens Michaux. Het verhaal is gebaseerd op de werkelijkheid maar stapt vervolgens over naar droom en onirisme. De humor is van een heel aparte, haast absurdistische soort, die iets buitengewoon visionairs heeft. De regisseur heeft zich verdienstelijk gemaakt, want hij heeft een zekere filmische stijl weten te geven aan dit delicate werk, waarin maar één acteur voorkomt - die het geheel de das omdoet. Geluk is een uitstekende humoristische tekenaar, maar voor de camera overdrijft hij en laat hij zien dat hij geen acteur is. Hij is te licht voor de lengte van de film. Resultaat: de verveling slaat al gauw toe.

Jackson ou le mnémocide

1978 | Thriller

België 1978. Thriller van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Philippe Geluk, Roger Dutoit, Jacqueline Bir, Paul Mulder en Raymond Peira.

Een gemaskerd individu dringt de ruimte binnen, waar een grote firma al haar electronica heeft opgeslagen. Wanneer er niet een enorme losprijs wordt betaald, zal hij alles vernietigen, hetgeen de ondergang van deze onderneming, die al sinds mensenheugenis in privé-handen is, zou betekenen. Tegenwoordig een afgezaagd thema, maar toen niet. Een scenario dat te mager is voor een lange speelfilm. Een thriller zonder vaart is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Het decor doet verouderd aan en hoofdrolspeler Geluk heeft sindsdien een schitterende carrière als cartoonist opgebouwd; hij heeft er zeer goed aan gedaan van beroep te veranderen!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Geluk op televisie komt.

Reageer