Yoram Gross

Regisseur, Scenarist, Producer

Yoram Gross is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 12 films gevonden.

Blinky Bill

1992 | Animatie, Familiefilm

Australië/Verenigde Staten 1992. Animatie van Yoram Gross.

Koala-beertje Blinky Bill (in een animatiefilm met life-action in de achtergrond) leeft in een woud, dat verwoest wordt door grote graafmachines.

Dot And The Whale

1987 | Animatie, Familiefilm

Australië 1987. Animatie van Yoram Gross.

Een verdere aflevering van de combinatie tekenfilm met echte beelden: de hoofdfiguur kangoeroe Dot en kameraad Neptunus, een dolfijn, vinden op het Australische strand een zieke walvis, die aangespoeld is. Samen gaan ze op zoek naar de legendarische Moby Dick om hem te vragen het arme dier te helpen. Een onderhoudend avontuur voor de jeugd, al vertoont deze aflevering enige formule-slijtage.

Dot And The Smugglers

1987 | Familiefilm, Animatie, Avonturenfilm

Australië 1987. Familiefilm van Yoram Gross.

Kangoeroe Dot ontdekt dat een circus de dekmantel is voor een omvangrijke smokkelarij van wilde dieren uit de Australische bush. Met de hulp van twee boksende kangoeroes en een slim vriendje weten ze de zaak op te rollen. Een avontuurlijk vervolg in de tekenfilmserie waarin getekende beelden gecombineerd zijn met echte beelden. Verantwoordelijk voor de regie van het tekenfilmgedeelte was Jacques Muller.

Dot And Keeto

1986 | Familiefilm, Animatie

Australië 1986. Familiefilm van Yoram Gross en Ray.

Verdere avonturen van kangoeroe Dot, die in deze charmante film de insectenwereld is ingegaan. Ze heeft van een magische wortel geproefd en is daardoor gekrompen tot de grootte van een insect. Ze redt een mug en een libelle van een wisse dood. De dankbare beestjes laten haar zien hoe hun wereld eruit ziet en zorgen er aan het eind van de film voor dat ze haar oude gestalte weer terugkrijgt. Gross' techniek bestaat eruit animatie te combineren met echte beelden, en deze leerzame en onderhoudende film bewijst, dat met inmiddels tien jaar ervaring het geheel zich gunstig heeft ontwikkeld.

The Camel Boy

1984 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1984. Animatie van Yoram Gross.

1920. Een jonge Arabier, Ali en zijn grootvader gaan naar Australië om deel te nemen aan de race door de woestijn van Victoria. Ze hebben zes kamelen meegebracht, w.o. Aziza, het lievelingsdier van Ali haar kamelenveulen, Binta. Door de barre omstandigheden waarin de wedren plaatsvindt, halen ze de finish niet. Ali laat Aziza en Binta vrij. Hij gaat terug naar zijn vaderland. Een paar jaar later maken Peter en zijn vader jacht op kamelen om ze terug te sturen naar hun eigen omgeving, de woestijn in het Midden-Oosten. Ze vangen de jonge Binta, maar Peter voelt onmiddellijk een grote genegenheid voor het fiere dier. Een mooie, wat naïeve tekenfilm vooral voor de jonge kijkers omdat hij het gevoel voor dierenliefde aanspreekt. De animatie is wat te houterig en het scenario van Gross en John Palmer wat te oppervlakkig. Ray Nowland had de leiding over de animatie en Graham Sharpe deed de fotografie.

Dot And The Koala

1984 | Animatie, Familiefilm

Australië 1984. Animatie van Yoram Gross en Keith Scott.

In deze tekenfilm met Kangoeroe Dot een milieuprobleem: de bouw van een stuwdam dreigt de leefomgeving van de dieren in de buurt te verstoren. De koene dochter van een bewoner heeft een goed idee om de dieren te helpen. Een koala speelt daarbij een grote rol. Een aardige combinatie van getekende en echte figuren met een belangwekkend onderwerp. Gedraaid op Tasmanië. Scenario van Greg Flynn en Gross. Graham Sharpe bediende de camera.

Dot and the Bunny

1982 | Familiefilm, Animatie, Avonturenfilm

Australië 1982. Familiefilm van Yoram Gross. Met o.a. Drew Forsythe, Barbara Frawley, Ron Haddrick, Anne Haddy en Ross Higgins.

Een combinatie van tekenfilm en actie met echte figuren. Het vervolg in een serie, die begon met DOT AND THE KANGAROO en veel bijval oogstte om zijn originaliteit en kwaliteit. Een klein meisje sluit vriendschap met dieren uit de Australische wildernis en in deze middagvullende film helpt zij zoeken naar een zoekgeraakte baby-kangoeroe. Vervolg: DOT AND THE KOALA.

Around The World With Dot

1982 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Australië 1982. Animatie van Yoram Gross.

Verdere avonturen van kangoeroe Dot en het jongetje Nicolas (Forsythe), die hen door de gehele wereld voeren. Het tekenwerk, gecombineerd met heuse filmbeelden, is van Laurie Sharp. Leuk voor de jeugd.

The Little Convict

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Australië 1979. Familiefilm van Yoram Gross.

Engelse misdadigers worden per boot voor straf naar Australië gestuurd. Enkelen ontsnappen. Zij redden de vrouw van de gouverneur en worden beloond met hun vrijheid. De getekende figuurtjes zijn helaas het zwakke punt in deze speel- tekenfilm, waarin de muziek hoog scoort.

Sarah

1978 | Familiefilm, Drama, Animatie

Australië 1978. Familiefilm van Yoram Gross en Athol Henry.

In het speelfilmgedeelte vertelt Farrow dat er veel kinderen zijn, die lijden onder de oorlog. Sarah is één van hen. Haar verhaal wordt als tekenfilm verteld, afgewisseld met live- actionfragmenten van o.a. neerstortende vliegtuigen, bombardementen etc. Een dergelijk verhaal leent zich niet voor een tekenfilm. Bovendien is het tekenwerk slecht. Een misser zonder weerga. Ook bekend als THE SEVENTH MATCH.

Dot and the Kangaroo

1977 | Familiefilm, Animatie

Australië 1977. Familiefilm van Yoram Gross.

Verzorgde tekenfilm over een klein meisje dat in een bos verdwaalt en in bescherming wordt genomen door een vriendelijke kangoeroe. Heel braaf allemaal, maar met liefde gemaakt en met een aantal leuke deuntjes op de soundtrack. De komiek Spike Milligan heeft een geestig gastoptreden als de stem van het vogelbekdier. Het succes van de film in Australië leidde tot een tv-serie die ook in Europa te zien was. Naar het korte verhaal van Ethel Pedley uit 1899 en in 1924 bewerkt tot een toneelstuk. Laurie Sharpe tekende de figuurtjes, die door Gross in de gefilmde werkelijkheid werden geplaatst.

Joseph Sold by His Brothers

1961 | Animatie

Israël 1961. Animatie van Alina Gross en Yoram Gross.

Dat een film uit Israël over de Bijbel gaat zal u niet verbazen. Nu is het verhaal over Jozef die door zijn broers wordt verkocht tot poppenfilm bewerkt. Het is aardig gedaan, dat wel, maar de keuze van het verhaal zal niet iedereen kunnen boeien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoram Gross op televisie komt.

Reageer