Alain Mazars

Regisseur

Alain Mazars is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le pavillon aux pivoines

1990 | Muziek, Drama

Frankrijk 1990. Muziek van Alain Mazars.

Uit verschillende scenes bestaande Chinese opera: de dochter van een provinciegouverneur wordt zo verliefd op een denkbeeldige jonge man dat ze ernstig ziek wordt en sterft na een zelfportret gemaakt te hebben ten teken van haar liefde. Dit vreemde en fantastische verhaal is kundig verfilmd door een filmcriticus die China heel goed kent en aan dit land al ten minste twee speelfilms opgedragen heeft, waaronder AU-DELA DU SOUVENIR. Uiteraard is de muziek wat aan de exotische kant voor een westers publiek.

Printemps perdu

1989 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1989. Documentaire van Alain Mazars. Met o.a. Song Xiav Chuan, Ru Ping en Ding Jiaping.

Een man in Mongolië vertelt voor de gevoelige en opmerkzame camera van deze cineast en sinoloog, die lesgeeft in China, over zichzelf. Hij was bekend operazanger, alvorens in de gevangenis te belanden wegens zijn kritiek op de Culturele Revolutie van 1966. Na zijn bevrijding moest hij vrachtwagenchauffeur worden, om tenslotte zijn plaats bij de Opera weer in te nemen, toen de rust eenmaal was weergekeerd. Daarnaast speelt zich nog een mooie liefdesgeschiedenis af. Een warmbloedige en meesterlijk gemaakte film, met ook nog opmerkelijke muziek.

Au-delà du souvenir

1987 | Drama

Frankrijk 1987. Drama van Alain Mazars. Met o.a. N.T. Binh en Shi Ke Long.

Gerehabiliteerd na zeven jaar 'heropvoeding' dankzij de culturele revolutie, merkt een operazanger dat zijn vrouw sinds zeven jaar dood is en dat hij haar zwanger heeft achtergelaten. Er komt een obsessie in zijn leven: zijn zoon herkennen en terugvinden. Een erg interessant, maar zeer moeilijk te behandelen thema voor een Franse regisseur, die het laat verwateren in de beschrijving van het China van 1974 waardoor het meer een documentaire dan een speelfilm wordt. Deze film laat ons toch niet overschillig dankzij het oprechte spel van de hoofdrolspeler.

Stagnation

1977 | Drama, Mysterie

Frankrijk 1977. Drama van Alain Mazars.

Een dubbelzinnig verhaal over een jonge vrouw die aan magische rituelen doet en voor zichzelf als gevolg daarvan twee personen fantaseert. Ze zijn een deel van haar en door hun aanwezigheid lijdt zij minder onder haar neurotische gedrag. Geleidelijk aan nemen zij meer bezit van haar en gaan deel uitmaken van de dagelijkse werkelijkheid, terwijl ze hun zieke en hinderlijke schepsel verstoten. Zij verdwijnt. Een moeilijk, introvert en beklemmend werk, dat nauwelijks bestemd lijkt het publiek iets over te brengen. Alles welbeschouwd lijkt het de bedoeling te zijn geweest een variatie op Portret van Dorian Gray te maken. Hoewel deze film soms bijna experimenteel aandoet, roept hij vooral een ongemakkelijk gevoel op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Mazars op televisie komt.

Reageer