Esther Gronenborn (1966) is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ich werde nicht schweigen

2017 | Drama

Duitsland 2017. Drama van Esther Gronenborn. Met o.a. Nadja Uhl, Janina Fautz, Barbara Philipp, Rudolf Kowalski en Katja Flint.

Stadt als Beute

2005 |

Duitsland 2005. Esther Gronenborn. Met o.a. Anne Osterloh, Rolf Peter Kahl en Richard Kropf.

Tijdens de repetities voor het toneelstuk Stadt als Beute doen drie acteurs hun best een persoonlijke draai geven aan de tekst. Ze zijn allen op unieke wijze met de grote stad verbonden en kunnen putten uit eigen ervaringen

Adil geht

2004 |

Duitsland 2004. Esther Gronenborn. Met o.a. Semsedin Berisha, Ahmedin Camdzic, Ali Biryar en Benjamin Berisha.

Vier vrienden zijn met hun gezinnen gevlucht voor de burgeroorlog in Joegoslavië en wonen sinds acht jaar in Duitsland. Ze worden als vluchteling 'geduld' en voeren gezamenlijk een leven op afroep tussen twee culturen. Dan krijgen ze te horen dat één van de families wordt uitgezet...

alaska.de

2002 | Misdaad, Familiefilm

Duitsland 2002. Misdaad van Esther Gronenborn. Met o.a. Jana Pallaske, Frank Droese, Toni Blume, Wilhelm Brenner en Andrusch Jung.

De zestien-jarige Sabine (Pallaske) gaat in een Berlijnse woonkazerne bij haar vader (Hoppe) wonen. Ze maakt op school kennis met Eddi (Droese), die haar op zijn beurt aan Micha (Blume) voorstelt. Micha is een linkmiegel en klein crimineel. Korte tijd later ziet ze Micha op straat met een mes in de hand en iets verderop ligt het stoffelijk overschot van de steekpartij. Sabine houdt haar mond, maar Micha en Eddi willen erachter komen wat zij weet. Sabine vertrouwt Eddi aanvankelijk nog wel, totdat zij ontdekt dat hij ook in de misdaad verwikkeld is. Sabine mag voor haar leven vrezen, want Micha wil lastige getuigen opruimen. Politieman W[KA3]unsche (Prahl) komt nog net op tijd. Het scenario van regisseuse Gronenborn is een gedegen jongerendrama tegen de achtergrond van de asfaltjungle in een arbeiderswijk in Berlijn. Het spel van de jonge hoofdrollen is overtuigend. De titel is op zijn minst modieus. Het camerawerk is van Jan Fehse.