Hans Müller

Regisseur

Hans Müller is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Drillinge an Bord

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Hans Müller. Met o.a. Heinz Erhardt, Peter Carsten, Ann Smyrner, Trude Herr en Paul Dahlke.

Heinz Bollmann, een van de drie van een drieling (alle drie gespeeld door Erhardt) heeft bij de tv een zeereis gewonnen voor de schlager 'Charming Boy', die hij voor een wedstrijd had ingestuurd. Zijn broer Otto heeft echter de tekst geschreven en Eduard de muziek gecomponeerd en de vraag rijst wie mag er nu mee? Ze besluiten alle drie te gaan, twee als verstekelingen, en beurtelings van plaats te wisselen. Aan boord wordt een van hen aangezien voor een detective door gangsters. Het verdere verloop van deze onderhoudende klucht is zeer clichématig, maar het komische talent van Erhardt draagt de film. Het scenario is van Gustav Kampendonk naar een idee van Lothar Koch. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Zar und Zimmermann

1955 | Muziek

Oostenrijk 1955. Muziek van Hans Müller. Met o.a. Willy A. Kleinau, Bert Fortell, Lore Frisch en Günther Haack.

De Russische Tsaar Peter de Grote is incognito als timmerman op een Hollandse scheepswerf werkzaam. Een matige verfilming van Albert Lortzings komische opera.

Carola Lamberti - Eine vom Zirkus

1954 | Drama

DDDE 1954. Drama van Hans Müller. Met o.a. Henny Porten, Horst Naumann, Hans Rüdiger Renn, Edwin Marian en Ursula Kempert.

Een Oost-Duitse TRAPEZE; het is niet in de eerste plaats een hartstochtelijke liefdesgeschiedenis, maar een generatie-conflict tussen drie broers (trapezewerkers) en hun moeder (een circusdirectrice die weduwe is), die haar zoons als snotapen behandelt. Rivaliteit van twee broers om de gunsten van een schoonrijdstertje veroorzaakt een levensgevaarlijke spanning tijdens het optreden. De film is onbeholpen gemaakt en het spel is zeer middelmatig. Het scenario is van A. Arthur Kuhnert. Het camerawerk is van Fritz Lehmann.

Lockende Sterne

1952 | Drama, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Hans Müller en Hans Møller. Met o.a. Rudolf Prack, Ilse Steppat, Margot Trooger, Paul Dahlke en Nikolai Kolin.

Een brave machinist bij de Duitse spoorwegen voelt zich plotseling op magische wijze aangetrokken tot het vari[KA1]et[KA1]e. Hij laat baan en vriendin voor wat ze zijn en gaat zich omscholen tot circusartiest. Maar hij merkt al snel dat hij niet geschapen is voor dat ongewisse bestaan en hij gaat terug naar zijn locomotief en zijn geliefde (die natuurlijk op hem heeft gewacht). Prack, indertijd de lieveling van het publiek, doet het als trapezewerker lang niet slecht, maar als acteur kan hij net zo min overtuigen als dit hele melodramatische verhaal.

Gift im Zoo

1952 | Mysterie

Duitsland 1952. Mysterie van Hans Müller en Hans Møller. Met o.a. Irene von Meyendorff, Carl Raddatz, Petra Peters, Ernst Schröder en Hermann Speelmans.

In een dierentuin vinden een aantal mysterieuze moorden op dieren plaats. De rechercheur die de zaak onderzoekt, krijgt met tal van verdachten te maken. Zowel de dierenarts als de dompteuse en de beheerder komen als dader in aanmerking. Een spannende misdaadfilm en degelijke acteerprestaties.

Bürgermeister Anna

1950 | Drama, Komedie

DDDE 1950. Drama van Hans Müller. Met o.a. Eva Rimski, Reinhard Kolldehoff, Edith Hanke en Lutz Moik.

In 1945 kort na afloop van WO II wordt Anna Drews (Rimski), een jonge vrouw, burgemeester van een plattelandsdorpje in de Russische zone van bezet Duitsland. Onvervaard gaat zij in tegen de gevestigde machtsstructuren van vooral corrupte hereboeren. Het scenario is van Richard Nicolas, Marieluise Steinhauer en Friedrich Wolf. Het camerawerk is van Robert Barbeske en Walter Roßkopf.

Hafenmelodie

1949 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1949. Drama van Hans Müller. Met o.a. Kirsten Hiberg, Paul Henckels, Ctaja Görna, Heinz Engelmann en Wolfgang Lukschy.

Melodrama uit de havenwereld over een oude magazijnbeheerder, die het niet verkroppen kan, dat hij zijn zoon op veertien-jarige leeftijd verstoten heeft. Hij neemt blijmoedig een bedrieger in zijn huis op als de verloren gewaande zoon. Deze is eerst alleen op zijn geld uit, maar wordt verliefd op de dochter des huizes en krijgt spoedig gewetenswroeging. Wanneer de echte zoon eindelijk ten tonele verschijnt, komt het bedrog uit. Een warrig verhaal en slechte acteurs maken van deze film onbeholpen knoeiwerk.

1-2-3 Corona

1948 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1948. Drama van Hans Müller. Met o.a. Eva-Ingeborg Scholz, Lutz Moik, Piet Clausen, Ralph Siewert en Horst Gentzen.

Berlijn in het jaar 1945. Twee jeugdbendes die met elkaar overhoop liggen sluiten vrede, om een circusartieste te helpen die mishandeld is. Zij zorgen voor haar tot ze beter is en bouwen een nieuw circus voor haar op. Realistische, met bescheiden middelen gemaakte circusfilm, waarin enkele jonge acteurs hun eerste rol speelden, die later veel succes zouden hebben.

Und finden dereinst wir uns wieder

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Hans Müller. Met o.a. Lutz Moik, Hans Neie, Käthe Haack, Paul Dahlke en Willi Rose.

Een film die aan Rossellini's GERMANIA ANNO ZERO doet denken over een groepje jongeren dat in het laatste oorlogsjaar naar Berlijn trekt om het tegen de Russen te verdedigen. Fraai camerawerk van Claus von Rautenfeld en gevoelige regie van jonge mensen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Müller op televisie komt.

Reageer