Danielle Denie

Acteur

Danielle Denie is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pure fiction

1998 | Drama

België 1998. Drama van Marian Handwerker. Met o.a. Anne Coesens, Michel Kartchevsky, Patrick Goossens, Jacques De Bock en Yves Degen.

C[KA1]ecile (Coessens), een meisje wordt opgewacht door twee ongure types in een witte bestelwagen als zij uit een zijuitgang van het station komt. Ze wordt verkracht onder een rollende camera. De opdrachtgever, een priester vindt het meisje echter te oud. Vijf jaar later herkent C[KA1]ecile, die inmiddels serveerster is, in Johnny (Kartchevsky) een van haar aanranders. Ze doet aangifte bij de politie, maar die geloven geen snars van haar verhaal. Geconfronteerd met de hypocrisie van het systeem, gaat ze zelf op onderzoek uit en ontdekt dat Johnny samen met zijn maat Eddie (Goossens) een kelder heeft ingericht om kinderen te verbergen. Ze hebben nu van een zekere Mr. Paul (Degen) een opdracht, die ze ten koste van alles willen uitvoeren. Een bitter psychologisch drama dat duidelijk geïnspireerd werd door de in België ophef makende zaak van kindermoordenaar Dutroux. De film stelt de traagheid en de onmacht van de Belgische justitie aan de kaak. Handwerker, die het scenario samen met Luc Jabon en Philippe Elhem schreef, neemt zelf geen standpunt in. Hij toont en observeert en weigert de film af te ronden. Hij laat het over aan de toeschouwer om het einde in te vullen. Zijn film is als de realiteit: wat er ook gebeurt, behalve de slachtoffers is er niemand veranderd. Hij eindigt met het citaat: 'Fictie is leugen. De werkelijkheid is veel erger'. Een onvergetelijk, aangrijpend document. Het camerawerk is van Pierre Gordower.

L'espace d'un cri

1989 | Drama

België 1989. Drama van Marcel Bozzufi. Met o.a. Danielle Denie, Alexandra Stewart, Lucienne Troka en Michel de Warzée.

Jean-Paul en Claudie zijn al dertig jaar getrouwd en aan elkaar gebonden vanwege hun drie kinderen en uit gewoonte. Maar dan ontmoet eerstgenoemde een Amerikaanse journaliste die weduwe is en met haar 49 jaar nog altijd heel mooi. Vanaf dat moment is een breuk nabij. Het zoveelste ingewikkelde en langdradige scenario om maar de voorgeschreven lengte te halen. Wat betreft het spel, dat varieert van opmerkelijk (Stewart en Bozzufi) via acceptabel tot walgelijk (Denis). Het evenwicht tussen het grootse talent van de twee buitenlandse acteurs en het gewetensvolle vakmanschap van de Belgen is ver te zoeken. En waarom Stewart en Bozuffi halen en betalen als het louter is om ze achterlijke en kunstmatige dialogen in de mond te leggen?

Cris

1984 | Horror

Frankrijk/België 1984. Horror van Maxime Debest. Met o.a. Roger Van Hool, Danielle Denie, Fanny Maggieri en Catherine Denie.

Een na een ongeval volledig verlamde vrouw krijgt door haar overleden dochtertje ingefluisterd dat haar echtgenoot en diens minnares zullen proberen haar te vermoorden... Deze lachwekkende poging om een Belgische horrorfilm te maken verklaart meteen waarom Van Hool zich na deze produktie als acteur terugtrok.

Plus Jamais Seul

1970 | Komedie

België 1970. Komedie van Jean Delire. Met o.a. Danielle Denie, Guy Héron, Roger Hanin, Claude Volter en Nadia Gary.

In negen episoden wordt het huwelijk geschetst van een actrice die een kind verwacht (een episode voor elke maand zwangerschap). Ze is getrouwd met een egocentrische parvenu. Een prima rol van Denie, Delires echtgenote, die in werkelijkheid zwanger was.

Jamais plus seul

1970 | Drama, Romantiek

België 1970. Drama van Jean Delire. Met o.a. Danielle Denie, Roger Hanin, Guy Heron en Claude Volter.

Een intieme film over een jonge actrice die haar eerste kind verwacht. We zien de reacties van haar omgeving, variërend van onverschilligheid en medelijden tot beleefde belangstelling, en de twijfels waaraan de vrouw ten prooi valt. Een goedbedoelde en door Denie alleszins geloofwaardig vertolkte film over het moederschap.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Danielle Denie op televisie komt.

Reageer