Monja Danischewsky

Regisseur, Scenarist, Producer

Monja Danischewsky is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Avalanche

1969 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Avonturenfilm van Monja Danischewsky. Met o.a. Tarek Sharif, Moustache, Howard Marion Crawford, Totti Truman Taylor en Howard Crawford.

Engelse kinderen brengen hun wintersportvakantie door hoog in de Alpen. Een van hen breekt zijn been en de kinderen weten hem in een berghut te slepen maar dan worden ze overvallen door een lawine. Terwijl het lager gelegen dorpje wegens lawinegevaar ontruimd wordt, wil een meisjes een achtergelaten Sint- Bernardshond ophalen. Razend spannend gemaakt jeugddrama met een goede afloop, dat echter tamelijk gedateerd aandoet. Het scenario is van producent-regisseur Danischewsky, die zich met de voornaam John heeft laten vermelden. Het camerawerk is van Jack Atcheler. Het meest geschikt voor kinderen, die aardig kunnen lezen in landen waar ondertiteld wordt, maar er gebeurt genoeg om jongeren te boeien, die nog niet zo snel kunnen meekomen.

Topkapi

1964 | Misdaad, Avonturenfilm, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1964. Misdaad van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Peter Ustinov, Maximilian Schell, Robert Morley en Akim Tamiroff.

Internationale dievegge Mercouri heeft slechts twee passies in haar leven: dure juwelen en knappe mannen. Samen met haar vriend, meesterdief Schell, beraamt ze de ware krachttoer om de beroemde, met smaragden versierde, dolk te stelen uit het superbeveiligde Topkapi-paleis in Istanbul. Ontwapenend, spannend en een tikkeltje exotisch. De groep dieven is een samenraapsel van de vreemdste personages. Een film die het waard is om steeds opnieuw te zien, naar het scenario van Monja Danischewsky, gebaseerd op de roman [KL]The Light Of Day[KLE] van Eric Amber. Zeldzaam voorbeeld van een film die het boek in ruime mate overtreft, vooral dankzij de acteursprestaties van Ustinov (die er een Oscar mee verdiende), Mercouri, Schell en Morley. Weelderig in beeld gebracht door Henri Alekan en voorzien van een grandioze score door Manos Hadjidakis.

The Battle of the Sexes

1959 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Charles Crichton. Met o.a. Peter Sellers, Constance Cummings, Robert Morley en Donald Pleasence.

Magistrale Britse komedie met Peter Sellers op zijn best als een goedmoedige klerk die in opstand komt tegen (Amerikaanse) automatisering. Meneer Martin (Sellers) werkt voor een befaamde firma die is gespecialiseerd in Schotse tweed. Na een overname verschijnt de Amerikaanse efficientie-expert mevrouw Barrows (Cummings), een kenau die meneer Martin eindeloos irriteert met de introductie van allerlei apparaten en machines. De emmer loopt over als ze voorstelt om over te stappen op synthetische tweed. Meneer Martin besluit - geïnspireerd door een whodunit - om zijn plaaggeest uit de weg te ruimen. Hilarische film over de strijd tussen de seksen en de strijd tussen de Amerikaanse en Schotse volksgeest.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monja Danischewsky op televisie komt.

Reageer