Haing S. Ngor: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Hit Me

1996 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1996. Film noir van Steven Shainberg. Met o.a. Elias Koteas, Laure Marsac, Jay Legget, Bruce Ramsay en Kevin O'Connor.

Sonny, een eenzame dertiger die sinds acht jaar werkzaam is in een hotel, wordt verliefd op een mooie maar ongelukkige vrouw, die zelfmoord wil plegen. Hij redt weliswaar de vrouw, maar raakt wel in een crimineel complot verzeild

Vanishing Son III

1994 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van John Nicolella. Met o.a. Russell Wong, Chi Muoi Lo, Rebecca Gayheart, Vivian Wu en Haing S. Ngor.

Deze tv-film over twee Chinese broers in de V.S. is het derde produkt van de samenwerking tussen regisseur Nicolella, scenarioschrijver Robert Eisele, cameraman Buzz Feitshan IV en componist David Bergeaud. Oosterse-vechtsportspecialist en violist Jian Wa (Wong) arriveert in Washington DC voor het vioolconcours, en daar ontmoet hij Clair (Gayheart) weer. Hun romantische samenzijn wordt wreed verstoord als hij wordt gearresteerd en door de autoriteiten wordt gedwongen in de bende van zijn broer Wago (Chi Muoi Lo) te infiltreren. Na een hoop misleiding, een driehoeksverhouding, jaloezie en verraad sterft Wago in de armen van zijn broer. Jian Wa ontvlucht de autoriteiten en Clair opnieuw. Het camerawerk is standaard en het scenario zwakker dan dat van de vorige afleveringen.

Vanishing Son II

1994 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van John Nicolella. Met o.a. Russell Wong, Chi Muoi Lo, Dean Stockwell, Jamie Walters en Tamlyn Tomita.

Deze tv-film gaat verder waar de eerste ophield. Jian Wa (Wong) bevindt zich aan de kust van Louisiana, waar hij te maken krijgt met raciale spanningen tussen de blanken en de Vietnamese vissers met wie hij werkt. Hij speelt nog steeds viool, en hij maakt een demo voor een concours in Washington DC. Zijn jongere broer Wago (Chi Muoi Lo) blijft betrokken bij de bende-oorlogen in L.A. Jian Wa gebruikt zijn kung-fu-vaardigheden om de Vietnamezen te helpen tegen de Ku Klux Klan. De leider van de Klan is Mickey Jo (Stockwell), wiens zoon (Walters) verliefd is op een Vietnamees meisje. In een gewelddadige climax komt Wago net op tijd om zijn broer en de Aziatische vissers te hulp te schieten. Jian Wa vertrekt naar Washington voor zijn vioolconcours. Regisseur Nicolella en scenarioschrijver Robert Eisele leverden een degelijk werkstuk af.

Vanishing Son

1994 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van John Nicolella. Met o.a. Russell Wong, Chi Muoi Lo, Rebecca Gayheart, Vivian Wu en Haing S. Ngor.

Scenarist en medeproducent Rob Cohen heeft een intelligent en complex verhaal geschreven over het conflict tussen twee broers, Jian-Wa (Wong) en Wago Chang (Lo). Het decor wordt gevormd door (actuele) politieke intriges, zoals het smokkelen van Chinese immigranten naar de V.S.

Vanishing Son: Dragon Head

1993 | Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van John Nicolella. Met o.a. Russell Wong, Chi Muoi Lo, Rebecca Gayheart, Vivian Wu en Haing S. Ngor.

Wong infiltreert als undercover-agent in een gangstersyndicaat dat hij bestrijden moet. Het wordt geleid door zijn broer, maar daar komt hij te laat achter. In de finale bij een schietpartij sterft zijn gangsterbroer Chi Muoi Lo in zijn armen. Formulewerk 'Made in USA' in navolging van talloze Hongkong produkties. Robert Eisele tekende voor het scenario.

My Life

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Bruce Joel Rubin. Met o.a. Michael Keaton, Nicole Kidman, Bradley Whitford, Queen Latifah en Haing S. Ngor.

Het verhaal van dit melodrama lijkt tamelijk banaal, maar is het niet. Bob Jones (Keaton), een workaholic, krijgt te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Zijn vrouw Gail (Kidman) is juist in verwachting. Voor zijn kind dat hij nooit zal zien besluit Bob een video te maken. Zoals elke goede tearjerker weet My Life exact waar de zwakke plekken van de kijker zitten, wat de film soms onnodig en onaangenaam clichématig maakt. Keaton maakt echter veel goed, en vooral de scènes waarin hij voor de videocamera met zijn toekomstige zoontje spreekt zijn aangrijpend en grappig tegelijk. Regiedebuut van Bruce Joel Rubin, die naam maakte als scenarioschrijver van Ghost en Jacob’s Ladder.

Heaven & Earth

1993 | Oorlogsfilm, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1993. Oorlogsfilm van Oliver Stone. Met o.a. Tommy Lee Jones, Hiep Thi Le, Joan Chen, Haing S. Ngor en Debbie Reynolds.

Tot het maken van een oninteressante film lijkt Stone niet in staat, al hoort het lange, wat warrige Heaven & Earth niet tot zijn beste werk. Na Platoon, waarin de regisseur zijn eigen oorlogservaringen verwerkte, en Born on the Fourth of July, over een gedesillusioneerde veteraan, toont dit slotdeel van zijn Vietnamtrilogie de oorlog door de ogen van een inheemse vrouw, die na veel ellende (soms schokkend in beeld gebracht) met een Amerikaanse soldaat meegaat naar de VS, waar het leven niet meteen beter wordt. Gebaseerd op de autobiografieën van de nu succesvolle zakenvrouw Le Ly Hayslip.

Fortunes Of War

1993 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Thierry Notz. Met o.a. Matt Sallinger, Michael Ironside, Haing S. Ngor, Martin Sheen en Michael Nouri.

Bangkok, Thailand 1994. Peter Kerman (Salinger) die bij de ontwikkelingshulp werkt en voor de voedselverdeling zorgt, wordt na een hevige ruzie ontslagen. Hij is platzak en is bereid alles aan te pakken wat geld kan opleveren. Carl Pimmler (Ironside) vraagt hem een lading medicijnen naar Kampuchea (Cambodja) te brengen, dat bestemd is voor het ziekenhuis van Francis Labeck (Sheen). Peter is bereid de gevaarlijke tocht door het gebied van de Rode Khmer te ondernemen. Hij weet niet dat Pimmler de medicijnen aan de vijand wil leveren tegen een vette winst. Samen met barkeeper Khoy Thuon (Ngor) en Pimmlers vrouw Johanna (Jenkins) begint hij aan de riskante reis. Door-de-weeks avonturenverhaaltje met actie bevolkt met oninteressante personages en ongeloofwaardige situaties. Het scenario van Mark Lee is zeer voorspelbaar en de acteurs presteren op het niveau van een soap-opera (Sheen verschijnt zelfs maar heel eventjes). Salinger produceerde. Camerawerk van Bruce Dorfman. Ultra Stereo.

Ambition

1991 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Thriller van Scott D. Goldstein. Met o.a. Clancy Brown, Cecilia Peck, Richard Bradford, Willard E. Pugh en Grace Zabriskie.

Lou Diamond Phillips debuteert hiermee als scenarist. Hij speelt de rol van een schrijver die geobsedeerd raakt door het hoofdpersonage van zijn boek, een veroordeelde moordenaar. Een mislukte, krampachtige thriller. Het camerawerk is van Jeffrey Jur.

Vietnam Texas

1990 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Robert Ginty. Met o.a. Robert Ginty, Tim Thomerson, Haing S. Ngor, Tamlyn Tomita en Kieu Chinh.

Ginty is de priester die op zoek gaat naar de vrouw die hij tijdens de oorlog in Vietnam heeft achtergelaten toen ze zwanger was. Hij vindt haar terug in de Vietnamese gemeenschap in Texas. Zij is getrouwd met de plaatselijke drugsbaas Ngor. Hij probeert haar van hem te bevrijden. Film met een sociaal tintje komt niet helemaal van de grond. Veel gewelddadige scènes.

Last Flight Out

1990 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Oorlogsfilm van Larry Elikann. Met o.a. Richard Crenna, James Earl Jones, Eric Bogosian, Stephen Tobolowsky en Haing S. Ngor.

Op feiten gebaseerd verhaal over de laatste Amerikaanse commerciële vlucht uit Saigon net voordat de stad in 1975 in de handen van de Vietcong viel. De piloot Dan Hood (Crenna) en de manager Al Topping (Jones) van de vliegtuigmaatschappij Pan Am moeten bepalen wie de laatste vlucht mag meemaken en wie niet. De incidenten stapelen zich op, sommige fragmenten komen onoprecht over, andere zijn indrukwekkend. Deze in Bangkok gedraaide tv-film spreekt meestal wel tot de verbeelding in het weergeven van de uitzinnige gemoedstoestand, de verrassende loyaliteit, de moed en de wilskracht van de betrokkenen.

Vietnam War Story: The Last Days

1989 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Oorlogsfilm van Luis. Met o.a. Steven Antin, Will Gotay, Haing S. Ngor, Tom Wright en Chau Mao Doan.

Drieluik over de laatste dagen van de oorlog in Vietnam, die door de Amerikanen verloren werd. Deze goedbedoelde film is eigenlijk alleen de moeite waard voor geïnteresseerden in het gebeuren.

The Iron Triangle

1989 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1989. Oorlogsfilm van Eric Weston. Met o.a. Beau Bridges, Haing S. Ngor, Johnny Hallyday, Liem Whatley en James Ishida.

Amerikaanse legermajoor Bridges, die in 1969 in Vietnam dienst doet, wordt gevangen genomen door zeventien-jarige Vietcong soldaat Whatley. Er ontstaat een band tussen deze twee mensen. Boeiend om de oorlog eens te bezien vanuit het standpunt van de 'vijand'. Het resultaat is echter verward en oppervlakkig. Naar een ware geschiedenis en gebaseerd op het dagboek van John Bushelman, die samen met Larry Hilbrand en regisseur Weston het scenario schreef.

In Love and War

1987 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1987. Oorlogsfilm van Paul Aaron. Met o.a. Jane Alexander, James Woods, Haing S. Ngor, Richard McKenzie en Concetta Tomei.

Een beeldende maar weinig emotionele bewerking van het boek van de Amerikaanse marinecommandant James Stockwell en zijn vrouw Sybil. Hij werd acht jaar lang als krijgsgevangene in Vietnam gemarteld, terwijl zij aan het thuisfront trachtte de vrouwen van krijgsgevangenen te mobiliseren.

The Killing Fields

1984 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Oorlogsfilm van Roland Joffé. Met o.a. Sam Waterston, Haing S. Ngor, John Malkovich, Julian Sands en Craig T. Nelson.

Vanaf 1975 joeg het 'communistische bevrijdingsleger' de Rode Khmer, onder leiding van Pol Pot, gedurende vier jaar zeker anderhalf miljoen Cambodjanen de dood in. The Killing Fields gaat over de ervaringen van New York Times verslaggever Sidney Schanberg en zijn Cambodjaanse vriend en vertaler Dith Pran. Pran valt in handen van de Rode Khmer en ondergaat onzegbare gruwelen terwijl Schanberg, terug in de VS en gelauwerd met de Pulitzer Prijs, vecht voor Prans vrijheid. Amateur-acteur en Rode Khmer overlevende Haing S. Ngor (1940) ontving een Oscar voor zijn verbluffende acteerprestatie.