Paul Shigihara

Componist

Paul Shigihara is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Duell in Bangkok

1995 | Misdaad, Drama

Thailand 1995. Misdaad van Prinz Chatri Chalerm Yukol. Met o.a. Sorapong Chatri, Ron Rythichai, Chalita Pattamapan en Surachai Jamnongvets.

In Bangkok woont een kapper, die mank loopt, samen met zijn zeven-jarige zoontje en zijn schoonzuster. De jongen moet geopereerd worden vanwege een hersentumor, maar hij kan de enorme som geld die daarvoor nodig is niet opbrengen. Daarom verhuurt hij zich als professionele killer. Politie-inspecteur Atharn (Rytchihai) die hem van vroeger uit het leger kent, heeft er moeite mee om hem in te rekenen, omdat hij niet helemaal onschuldig is dat Dja Sommai (Chatri) kreupel is. Sociaal drama die de levensomstandigheden van de arme bevolking uit Bangkok schetst. Scenario door de regisseur zelf geschreven, in beeld gebracht door Anupap Buachan.

Auf dünnem Eis

1995 | Misdaad

Duitsland 1995. Misdaad van Andreas Eicher. Met o.a. Axel Pape, Claus Theo Gärtner, Gabriela Skrabakova, Jana Hubinska en Juraj Sarvas.

Fred Bender (Pape) wordt tegen zijn zin in door zijn bedrijf uitgezonden naar Bratislava om de teruggelopen bedrijfsresultaten van het Slowaakse filiaal dat door zijn vriend Michael Schänker gerund wordt, te helpen opkrikken. Hij komt terecht in een wespennest, maar krijgt dat pas door als zijn auto in de lucht vliegt.

Kommt Mausi raus?!

1992 |

Duitsland 1992. Alexander Scherer. Met o.a. Julia Richter, Alexandra Wilcke, Nina Weniger, Inga Busch en Florian Fitz.

Op haar twintigste verlaat Mausi (Richter) haar dorpje en verruilt dat voor de grote stad. Haar seksuele voorkeur geldt de lesbische liefde en zoiets is ondenkbaar in haar geboorteplaats. Toch voelt ze zich onbehaaglijk en eigenlijk wil zij ervoor uitkomen. In een adviesboek staat dat ze terug moet keren naar haar 'roots' en als ze 'het' eenmaal aan haar moeder heeft bekend, is de rest gepiept. De praktijk blijkt anders. Het is zomer, er is kermis en er is een Schützefest. De jonge rokkenjagers kruisen net zoals nieuwsgierige vrouwen haar pad en alles valt bitter tegen, vooral om jezelf te zijn. Aandoenlijke film over het probleem van 'coming out' in de Duitse maatschappij anno 1990. Scherer verfilmde een kort verhaal van Angelina Maccarone die daarmee in 1992 een literaire prijs in Hamburg won. Maccarone schreef het scenario. Camerawerk van Jochen Radermacher.

Mitten ins Herz

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Doris Dörrie. Met o.a. Beate Jensen, Sepp Bierbichler, Gabrielle Litty, Nura Filiz en Joachim Höpner.

Een debuutfilm over een jonge vrouw, die de man op wie ze verliefd is aan zich wil binden door een zwangerschap voor te wenden. Na negen maanden rooft ze een baby. De man hecht zich aan het kind, maar niet aan haar. Ten einde raad doodt ze hem. De film begint als een subtiel spel met gedachten en gevoelens, maar eindigt als een plat melodrama. Camerawerk van Michael Göbel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Shigihara op televisie komt.

Reageer