Joseph Morder

Regisseur, Acteur

Joseph Morder is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mémoires d'un juif tropical

1988 | Avonturenfilm, Mysterie

Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Joseph Morder. Met o.a. Françoise Michaud, Vincent Tolédano en Nicole Tuffelli.

Een cineast die geboren en getogen is in het verre Guayaquil in Zuid-Amerika besluit in het Parijs van 1984, mede omdat hij geen ander werk heeft, een film aan zijn alledaagse bestaan te wijden. Beetje bij beetje dringt de stad uit zijn verleden als joods kind Parijs binnen, verschijnen er personages en gaat alles door elkaar heen lopen. Het minste wat ervan te zeggen valt, is dat de regisseur - eveneens cameraman en zeer talentvol in het weergeven van stadsgezichten in een dromerige sfeer - bij zijn eerste lange speelfilm de problemen niet uit de weg is gegaan! Het is geen Alain Resnais en het resultaat is niet geslaagd en vrij verward maar met hier en daar zeker bijzondere, ontroerend mooie invallen.

L'arbre mort

1988 | Romantiek, Erotiek, Drama

Frankrijk 1988. Romantiek van Joseph Morder. Met o.a. Marie Serrurier en Philippe Fano.

Een ontmoeting op een passagiersschip dat een lijndienst tussen Frankrijk en Zuid-Amerika onderhoudt. Een jonge arts die naar zijn land terugkeert om een praktijk te beginnen en een getrouwde vrouw van 35 jaar, die de stille hoop koestert een jeugdliefde terug te zien. Er ontstaat een idylle. Kwaliteiten op het intieme vlak en een vleugje romantiek dragen deze film met twee boeiende personages, die op knapppe wijze worden neergezet. Een innemende regie voegt zich bij de nogal verrassende dialogen. Vanwege de realistische uitstraling van deze met weinig geldmiddelen gemaakte film.

Le Lapin à deux têtes

1981 | Experimenteel

Frankrijk 1981. Experimenteel van Joseph Morder. Met o.a. Joseph Morder en et ses amis.

Zesde deel van een Journal cinématographique, begonnen in 1967: deze loopt van januari tot juni 1981. Joseph Morder is de regisseur-scenarioschrijver-producent-cameraman- montageman en geluidsman! Het gaat om het werk van een geobsedeerd filmliefhebber die alles filmt wat zijn pad kruist: zijn liefdesrelaties, reizen, vrienden, het opnemen van een van zijn niet te beschrijven realistische drama's op super-8 met zijn vrienden etc. etc. Voor deze ambitieuze, zelfbewuste poging alles in z'n geheel visueel vast te leggen valt misschien begrip op te brengen. Maar het resultaat is een uitzonderlijk mengsel van ijdelheid, futiliteiten, exhibitionisme, narcisme en bespotting.

Cristo

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Teo Hernandez. Met o.a. Gaël Badaud, Armando Galvis, Michel Domette, Teo Hernandez en Joseph Morder.

Een stomme film. Een opeenvolging van taferelen die een levendige beschrijving wil geven van het traject van een bizar kruis. Met menselijke lichamen en objecten die de christelijke iconografie typeren maar ook draad, een sleutel, doornen, gescheurde doeken, boeken, glazen, spiegels, dolken enz... Een vreemde (mystieke?) poging die uitmondt in een soort van dagdroom. Soms betoverend, ook al zijn er enkele langdradige stukken. Een soort van terugkeer naar een onbevangen Méliès maar dan minder interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Morder op televisie komt.

Reageer