Gemma Cuervo

Acteur

Gemma Cuervo is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

3 en raya

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Francisco Romá. Met o.a. Pep Munné, Mireia Ros, Iñaki Miramón, Gemma Cuervo en Héctor Alterio.

Film over de liefde die ontstaat tussen twee werkeloze jongeren. Een geheel en al mislukte film.

Odio mi cuerpo

1974 | Sciencefiction, Erotiek

Spanje/Zwitserland 1974. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Alexandra Bastedo, Byron Mabe, Narciso Ibáñez Menta, Gemma Cuervo en Manolo Zarzo.

Dr. Berger transplanteert de hersenen van een stervende ingenieur in het lichaam van een beeldschone vrouw. Een eigenaardige combinatie van Science Fiction en pro-lesbische onzin.

Historia de una chica sola

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Serena Vergano, Michael Craig, Angel Aranda en Gemma Cuervo.

De verschillende reacties van een gevoelige jonge vrouw die hoort dat haar minnaar, een getrouwde man, heeft besloten hun verhouding te verbreken. Een goede film, sterk beïnvloed door de toenmalige Italiaanse cinema.

Porqué seguir matando?

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van José Antonio de la Loma. Met o.a. Anthony Steffen, José Calvo, Evelyn Stewart, Stanley Kent en Hugo Blanco.

Een soldaat deserteert om zijn vermoorde vader te wreken. Een typische afgezaagde spaghetti-western met Anthony Steffen in zijn zoveelste imitatie van Clint Eastwood.

Camerino sin biombo

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van José María Zabalza. Met o.a. Paloma Valdés, Gemma Cuervo, Carmen Lozano en Germán Cobos.

Twee cabaretartiesten met heel verschillende karakters, waken over het geluk van een jong meisje dat pas in het vak zit. Het lijkt wel een Mexicaanse film.

Vivir al sol

1965 | Erotiek

Spanje 1965. Erotiek van Germán Lorente. Met o.a. Dominique Boschero, Giancarlo Del Duca, Gemma Cuervo en Alberto Dalbes.

Lorente verstond, met vele anderen in de jaren zestig, het volgende onder een luxueuze situering: whisky, verslapping van de moraal, buitenlandse acteurs, veel bikini's en een moraliserend einde om de censuur te kunnen passeren.

El Mundo sigue

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Lina Canalejas, Fernando Fernán-Gómez, Gemma Cuervo en Milagros Leal.

Het verhaal van twee zusters die samenwonen en zowel op het erotische, sociale als op het persoonlijke vlak totaal van elkaar verschillen. Een fantastische film naar een bewerking van een roman van Juan Antonio de Zunzunegui, waarin op pathetische wijze de moeilijke situatie van de vrouwen in het Spanje van de jaren zestig wordt geïllustreerd. Door zijn hardheid werd de film sporadisch vertoond, maar hij behoort nu tot de grootste klassiekers van de Spaanse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gemma Cuervo op televisie komt.

Reageer