Christopher Gable: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Rainbow

1989 | Drama, Romantiek, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Drama van Ken Russell. Met o.a. Sammi Davis, Amanda Donohoe, Paul McGann, Christopher Gable en David Hemmings.

De meest teruggehouden film (relatief gesproken dan) die regisseur Russell in jaren gemaakt heeft is in feite een voorloper van Women in Love, zijn zo geslaagde verfilming van het boek van D.H. Lawrence. De wereldse Donohoe neemt Davis, een jonge onderwijzeres uit een beschermd milieu, onder haar vleugels. Op veel mooie en treffende scènes zit te weinig vlees, maar de film als geheel is zeker het aanzien waard. Jackson speelt de moeder van de figuur die ze speelt in Women in Love. Scenario van de regisseur en Vivien Russell.

A Woman of Substance

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Drama van Don Sharp. Met o.a. Deborah Kerr, Jenny Seagrove, Peter Egan, Nicola Pagett en Barry Bostwick.

Emma Harte (Kerr) is de eigenaresse van een olie-imperium. Zij verijdelt een complot dat haar kinderen tegen haar hadden opgezet om haar zaak in handen te krijgen. In het Engelse Yorkshire viert zij haar tachtigste verjaardag en zij herinnert zich hoe zwaar haar jeugd was en hoe zij heeft moeten knokken om het concern op te bouwen tot wat het nu is. Zij begon als een arm dienstmeisje (gespeeld door Seagrove), werkte voor een rijke familie, geraakte zwanger door de schuld van de jongste zoon van haar werkgever maar van een huwelijk kon geen sprake zijn. Net voor de oorlog werd zij verliefd op legermajoor Paul (Bostwick) die beloofde met haar te trouwen. Zij bouwt een eigen zaak op, vindt de liefde van haar leven en besluit in de finale haar fortuin af te staan aan een nichtje dat dezelfde karaktertrekken heeft als zij. Naar de gelijknamige bestseller over liefde en wraak van Barbara Taylor Bradford. Onderhoudende soap. Gevolgd door de sequel HOLD THAT DREAM (1986). Wordt meestal in twee delen uit gezonden en soms flink bekort.

The Hunchback of Notre Dame

1977 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Alan Cooke. Met o.a. Kenneth Haigh, Warren Clarke, Michelle Newell, Christopher Gable en David Rintoul.

Een uiterst magere versie van de roman van Victor Hugo. Clarke speelt Quasimodo.

The Slipper and the Rose

1976 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1976. Familiefilm van Bryan Forbes. Met o.a. Richard Chaimberlain, Gemma Craven, Annette Crosbie, Michael Hordern en Margaret Lockwood.

Na de dood van haar vader moet Assepoester (Craven) van haar stiefmoeder en stiefzusters al het zware werk doen. Aan het koninklijk hof wordt alles in gereedheid gebracht voor een groot bal, waarvoor alle huwbare meisjes worden uitgenodigd om prins Chamberlain in de gelegenheid te stellen een huwelijkskeuze te maken. Assepoester moet thuis blijven. Petemoei Crosbie zal zich er echter mee bemoeien. Schitterende musicalversie van het sprookje Assepoester, zeer luxueus in beeld gebracht door Tony White. Van songs voorzien door Richard M. en Robert B. Sherman, die tevens, samen met regisseur Forbes, het onderhoudende scenario schreven. Sprookjesachtig spel van Chamberlain en Craven. Angela Morley had de muzikale leiding, en Marc Breaux stond in voor de choreografie. In Amerika ingekort van 146m naar 128m. Gedraaid in Panavision. Ook bekend als THE STORY OF CINDERELLA.

The Boy Friend

1971 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1971. Musical van Ken Russell. Met o.a. Twiggy, Christopher Gable, Moyra Fraser, Max Adrian en Georgina Hale.

Portsmouth in de jaren 1920-30. Er is maar weinig belangstelling voor de opvoering van de revue THE BOY FRIEND, door een klein gezelschap. Omdat de hoofdrolspeelster haar voet heeft verstuikt, is de directeur de wanhoop nabij. Hij doet beroep op de jonge, onervaren Twiggy. Men vreest het ergste, omdat die avond een beroemd regisseur wordt verwacht, die interesse heeft voor verfilming. Typische Russell-pastiche, waarin de Broadway-revues uit de jaren 1920-30 op de korrel worden genomen. Meestal wordt de plank misgeslagen, maar enkele, op Busby Berkeley gebaseerde dansuitvoeringen (met choreografie van Gable, Gillian Gregory en Terry Gilbert), zijn verbluffend mooi. Russell zelf bewerkte de muzikale komedie van Sandy Wilson. Het werd een interessante mislukking. Opmerkelijk gastoptreden van Glenda Jackson. Sfeervolle fotografie van David Watkin. Oorspronkelijke versie duurde 154 minuten. Gedraaid in Panavision.

The Music Lovers

1970 | Biografie, Drama, Muziek, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Richard Chamberlain, Glenda Jackson, Christopher Gable, Max Adrian en Izabella Telezynska.

Deze barokke biopic over de Russische componist Tsjaikovski neemt het met de feiten van diens leven niet zo nauw. We zien hoe de flamboyante, homoseksuele musicus (gespeeld door Richard Chamberlain) vanwege zijn goede naam trouwt, maar met zijn gedrag zijn vrouw tot prostitutie brengt waarna ze uiteindelijk in het gekkenhuis eindigt. Russell (bij velen bekend van Tommy en Women in Love) presenteert het verhaal weinig subtiel: terwijl hij de beroemde Ouverture 1812 componeert ziet Tsjaikovski voor zich hoe het hoofd van een vriend door een kanonskogel wordt verpletterd.

Song of Summer

1968 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1968. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Max Adrian, Christopher Gable, Maureen Pryor, David Collings en Geraldine Sherman.

De Engelse componist Frederick Delius, die in Frankrijk woonde, wordt op latere leeftijd verlamd en blind. De prachtig geregisseerde film van Russel vertelt over die jaren waarin Delius het klaarspeelde composities te dicteren aan de jonge musicus Fenby. De film is een schitterende synthese van muziek, biografie en adembenemend spel. Gebaseerd op de memoires van Fenby.