Luisa Huertas

Acteur

Luisa Huertas is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Madame le Consul : Pili, prince des rues

1995 | Drama

Frankrijk/Mexico 1995. Drama van Bertrand Van Effenterre. Met o.a. Véronique Jannot, François Berléand, Rodrigo Machuca, Emmanuelle Meyssignac en Céline Samie.

Een Frans echtpaar, Meyssignac en Bisson, heeft een adoptieaanvraag ingediend voor een Mexicaans weeskind, maar hun dossier wordt niet aanvaard door de Mexicaanse autoriteiten. Dan besluiten ze maar een kind in het geheim te `kopen`, maar ze worden opgelicht door een corrupte advocaat. Dan nemen ze hun toevlucht tot het Franse consulaat, waar Alice Beaulieu (Jannot), de jonge consul, hun zaak ter harte neemt. Niet erg boeiend drama dat de (wan)praktijken van de internationale adoptie op de korrel neemt. Wat overblijft is een redelijk beeld van het leven in Mexico waar arm en rijk naast elkaar leven en waar zelfs de kleinste kinderen door misdaad in hun levensonderhoud voorzien. De jonge Pili (gespeeld door Machuca) is de metafoor. Gérard Carré en Alain Minier schreven het scenario. Angel Goded stond achter de camera. Formaat 16/9.

Mentiras piadosas

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Alonso Echanove, Delia Casanova, Ernesto Yañez, Luisa Huertas en Frenando Palavicini.

Een ploeterende huisvader (Echanova) - kruidenhandelaar, magnetiseur en koffiedikkijker uit het oude centrum van Mexico City - en zijn jeugdvriend (Ya[KA6]nez) - een homoseksuele arbeider met de bijnaam `Matilde` - willen zich zich losmaken uit hun ellendige bestaan. Samen werken ze al jaren aan een bizarre sculptuur van een een mytholgische voorstelling uit de Aztekencultuur over twee koningskinderen en hun onbeantwoorde liefde. Ze hopen hun werk aan een museum in de V.S. te verkopen om zo uit de zorgen te raken. Als ze een jonge - ongelukkig getrouwde - inspectrice (Casanova) van de volksgezondheid op de proppenkomt, meent Echanove de juiste bemiddelaarster te hebben gevonden voor de verkoop van hun werk. Hij versiert haar om haar in te palmen, maar zij worden op elkaar verliefd en ze besluiten allebei hun families te verlaten en samen te gaan wonen. Dan slaat het geluk om in schuldgevoel, wantrouwen en jaloezie, dat 'Matlilde' als derde wiel aan de wagen van nabij meemaakt. Een goede film met typisch Mexicaanse trekjes van een van de meest vooraanstaande hedendaagse regisseurs van dat land. Het scenario is van Paz Alicia Garciadiego en het camearwerk is van Angel Goded.

El costo de la vida

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Rafael Montero. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Alma Delfina, Alonso Echanove en Luisa Huertas.

Film over het leven van een stel uit de middenklasse dat getroffen wordt door de economische crisis. De enige keus die hen overblijft om aan hun problemen te ontsnappen, is gaan stelen. Hard beeld van de ellende die er in Mexico heerst.

La Divina providencia

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Maria Rodríguez. Met o.a. Carlos Chávez en Luisa Huertas.

Een arm echtpaar met veel kinderen probeert hun jongste kind, dat slechts enkele maanden oud is, over te dragen aan de zorg van de Maagd Maria. Met dit doel lopen ze verschillende kerken af en raken tenslotte verwikkeld in een onverwacht avontuur. Aardige en onderhoudende tragikomedie waarin een zekere dosis, enigszins bijtende, kritiek verwerkt is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luisa Huertas op televisie komt.

Reageer