Pilou Asbæk (1982): cast.
Er zijn 14 films en 3 series gevonden.

The Investigation

2020 | Misdaad, Drama, Mysterie

Denemarken​/​​Zweden 2020. Misdaad van Tobias Lindholm. Met o.a. Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August, Rolf Lassgård en Laura Christensen.

Een groep rechercheurs gespecialiseerd in moordzaken, proberen onder leiding van chef Jens Møller, te ontdekken wat er is gebeurd met de vermoorde journaliste Kim Wall. Gebaseerd op de daadwerkelijke moord op de journaliste in 2017.

Overlord

2018 | Actie, Horror

Verenigde Staten 2018. Actie van Julius Avery. Met o.a. Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier, John Magaro en Pilou Asbæk.

Een handjevol Amerikaanse parachutisten – gedropt in een Saving Private Ryan-waardige openingsscène – gaat in Frankrijk de strijd aan met gereanimeerde nazisoldaten. Het is een wat naargeestig subgenre, nazi-zombiefilms, waarin de maar al te reële experimenteerwaanzin van de nazi's dient als inspiratiebron voor knokhorror uit Hollywood . Maar zombies uitroeien vergt cartoonesk ultrageweld, en wat geeft nou meer voldoening dan dezelfde nazi steeds maar weer opnieuw omleggen? Deze film is niet voor iedereen, maar toch is Overlord een hoogvlieger in het genre dankzij uitstekende speciale effecten, vlotte montage, en een relatief eenvoudig verhaal.

Woodshock

2017 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2017. Drama van Kate Mulleavy en Laura Mulleavy. Met o.a. Kirsten Dunst, Joe Cole, Pilou Asbæk, Steph DuVall en Jack Kilmer.

Wel heel esoterische film over cannabisverkoopster Teresa (Dunst op haar mooist en ongrijpbaarst), die eerst met een giftige joint haar doodzieke moeder helpt sterven en dat vervolgens ook op andere noodlijdenden wil toepassen. Of ze daar nou om gevraagd hebben of niet. Regiedebuut van de gezusters Mulleavy, het duo achter modelabel Rodarte, moet het hebben van de dromerige sfeer en vaak prachtige beelden, maar raakt gaandeweg – net als Teresa – iedere grip op de werkelijkheid kwijt. En daarmee ook de meeste kijkers.

Ghost in the Shell

2017 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 2017. Sciencefiction van Rupert Sanders. Met o.a. Scarlett Johansson, Juliette Binoche, Pilou Asbæk, Michael Pitt en Takeshi Kitano.

Existentiële sf-film over brein van jonge vrouw dat in robot wordt geplaatst (de bewuste 'ghost' in de 'shell'), waarna ultieme vechtmachine ontstaat. Deze cyborg met opvallend sexy vrouwenlichaam - 'ze' wordt dan ook gespeeld door Johansson - moet het opnemen tegen terrorist Kuze (Pitt), die het voorzien heeft op haar schepper, computergigant Hanka. Regisseur Sanders (Snow White and the Huntsman) haalde de beste stukken uit de klassieke, gelijknamige anime (1995) en diens vervolgdelen, en wist ze vervolgens samen te smelten tot een actuele, intelligente en visueel indrukwekkende actiefilm.

Ben-Hur

2016 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 2016. Avonturenfilm van Timur Bekmambetov. Met o.a. Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi en Morgan Freeman.

Ben Hur, het klassieke sandalenepos met Charlton Heston, stamt alweer uit 1959 en dus werd de tijd rijp geacht voor een update. Voor de nieuwe verfilming van de bestseller van Lew Wallace, over een Joodse prins die het opneemt tegen zijn geadopteerde Romeinse broer, werd de regisseur van popcornfilms als Wanted en Abraham Lincoln: Vampire Hunter aangetrokken. Met de actie (waaronder uiteraard de beroemde paardenrace) en production values zit het dan ook goed, maar het drama blijft wat houterig. En de verhaallijn rond Jezus Christus, hoewel trouw aan het boek, voelt nogal obligaat.

Krigen

2015 | Oorlogsfilm, Drama

Denemarken 2015. Oorlogsfilm van Tobias Lindholm. Met o.a. Pilou Asbæk, Tuva Novotny en Dar Salim.

Wanneer zijn eenheid onder vuur komt te liggen neemt Deense VN-commandant in Afghanistan (Borgens Pilou Asbæk) beslissing waardoor elf burgerslachtoffers vallen. Bij terugkeer in Denemarken heeft ie dan ook veel uit te leggen. Aan zijn vrouw en kinderen, aan de militaire rechtbank die wil weten wat zich precies heeft afgespeeld, en niet in de laatste plaats aan zichzelf. Intelligent en intrigerend oorlogsdrama durft moeilijke vragen te stellen zonder ze te beantwoorden. Genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Lucy

2014 | Sciencefiction, Actiefilm

Frankrijk 2014. Sciencefiction van Luc Besson. Met o.a. Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Analeigh Tipton, Pilou Asbæk en Choi Min-sik.

Het lijkt een onuitroeibare mythe in filmland: de notie dat de mens slechts een zeer beperkt percentage van het brein gebruikt. Ook in dit actievehikel van Fransman Besson (The Fifth Element) wordt weer de nodige pseudowetenschappelijke nonsens over de kijker uitgestort, als titelheldin Lucy (Johansson) dankzij een nieuwe drug ongekende controle over haar brein verkrijgt. Dat neemt al snel bespottelijke vormen aan, maar dankzij talloze uitzinnige actiescènes weet Besson toch nog best te vermaken. Gebrek aan zelfspot breekt de film echter op.

Spies & Glistrup

2013 | Biografie, Drama

Denemarken 2013. Biografie van Christoffer Boe. Met o.a. Pilou Asbæk, Nicolas Bro en Jesper Christensen.

Sex, Drugs & Taxation luidt de internationale titel van deze Deense schelmenkomedie, en dat vat de film wel aardig samen. De historische titelfiguren - Spies was ondernemer, Glistrup accountant - deden in het Denemarken van de jaren zestig en zeventig veel stof opwaaien met hun radicale opvattingen en hedonistische levensstijl. Regisseur Boe laat wijselijk in het midden of de getoonde uitspattingen exact zo hebben plaatsgevonden, maar brengt het verhaal met vaart, humor en voldoende menselijkheid. Asbæk (Kasper Juul uit de serie Borgen) leeft zich aanstekelijk uit als zwaar bebaarde geilneef Spies.

Speed Walking

2014 | Komedie

Denemarken 2014. Komedie van Niels Arden Oplev. Met o.a. Villads Bøye, Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk en Kraka Donslund Nielsen.

Het is 1976, en in een klein Deens stadje is de lucht zwanger van muziek en rondgierende hormonen. De 14-jarige Martin staat aan de vooravond van zijn communie. Midden in deze toch al turbulente tijd overlijdt Martins moeder plotseling. Met een over-emotionele broer en een totaal ontredderde vader staat Martin er nagenoeg alleen voor. Geen wonder dat Martin zich op zijn vrienden, zijn mogelijke vriendinnetje en het snelwandelen stort.

Silent Heart

2014 | Drama

Denemarken 2014. Drama van Bille August. Met o.a. Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen en Pilou Asbæk.

Het is 1976, en in een klein Deens stadje is de lucht zwanger van muziek en rondgierende hormonen. De 14-jarige Martin staat aan de vooravond van zijn communie. Midden in deze toch al turbulente tijd overlijdt Martins moeder plotseling. Met een over-emotionele broer en een totaal ontredderde vader staat Martin er nagenoeg alleen voor. Geen wonder dat Martin zich op zijn vrienden, zijn mogelijke vriendinnetje en het snelwandelen stort.

De fazantenmoordenaar

2014 | Misdaad, Thriller

Denemarken​/​​Duitsland​/​​Zweden 2014. Misdaad van Mikkel Nørgaard. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Pilou Asbæk.

Deel twee in de reeks boekverfilmingen van de populaire Deense misdaadromans van Jussi Adler-Olsen is dit grimmige detectiveverhaal over een dubbele moord. De norse inspecteur Carl Mørck (Lie Kaas) en zijn vaste partner Assad (Fares) heropenen twintig jaar na dato een zaak uit de jaren negentig, waarbij een broer en zus werden gedood. Het brengt hen op een spoor van vele brute misdaden uit het verleden. Zoals dat gaat in Scandi-thrillers is de toon hard en grauw. De weinig verrassende doch vermakelijke film leunt bij vlagen tegen exploitatie aan - sommige misdaadscènes worden wel heel plastisch verbeeld - maar het acteerwerk is goed, het tempo hoog en de spanning voelbaar.

A Hijacking

2012 | Thriller, Drama, Misdaad

Denemarken 2012. Thriller van Tobias Lindholm. Met o.a. Søren Malling, Dar Salim, Pilou Asbæk en Roland Møller.

Wanneer een schip wordt overvallen, is het aan de kok om de boel te redden. Nee, we hebben het niet over de actiehit Under Siege - deze kombuis is niet het domein van ex-militair Steven Seagal, maar gewoon van een doodsbange kok, vertolkt door Pilou Asbæk. Die kennen we van de Deense dramaserie Borgen, net als medehoofdrolspeler Malling en regisseur/scenarist Lindholm. Uiterst sober en geloofwaardig wordt verbeeld hoe een moderne piratenaanval verloopt: met veel dreiging, onzekerheid en maandenlange onderhandelingen. Zenuwslopende arthouse-thriller.

Game of Thrones

2011 | Fantasy, Televisieserie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2011. Fantasy van D.B. Weiss en David Benioff. Met o.a. Kit Harington, Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke en Maisie Williams.

Op het mythische continent Westeros strijden zeven adellijke families om de macht. Twee families twijfelen tussen het sluiten van een alliantie en de oorlog uitroepen. Een andere familie trekt zich terug in het woestijnachtige zuiden, waar ze een alliantie sluiten met krijgshaftige ruiters. In het noorden is er dan ook nog een immens hoge muur, waarachter barbaren en akelige wezens wonen. Voor een fantasy-serie bevat Game of Thrones, gebaseerd op een reeks romans van coscenarist George R. R. Martin, betrekkelijk weinig bovennatuurlijk gedoe. Wel bevat vrijwel elke aflevering veel bloot en bruut geweld. Maar belangrijker zijn de markante personages en de soms zeer onverwachte plotwendingen, die de aandacht moeiteloos vasthouden. Een van de succesvolste en meest geprezen series uit de recente televisiegeschiedenis, ondanks het laatste, flink bekritiseerde seizoen.

R

2010 | Drama

Denemarken 2010. Drama van Michael Noer en Tobias Lindholm. Met o.a. Pilou Asbæk, Roland Møller en Dulfi Al-Jaburi.

De twintiger Rune (Asbæk) komt in de gevangenis terecht en daar wordt hij door de 'grote jongens' vernederd en gecommandeerd. Het regisseursduo Michael Noer en Tobias Lindholm heeft een rauw gevangenisdrama gemaakt dat zich afspeelt in Denemarken. Ook daar is geweld aan de orde van de dag en kan niemand eraan ontsnappen. Dat wordt nog eens benadrukt door het intelligente gebruik van de camera en de bijpassende muziek. Alle elementen samen zorgen voor een beklemmende en claustrofobische sfeer. Een overtuigende en sterke film.

Borgen

2010 | Televisieserie, Drama

Denemarken 2010. Televisieserie van Adam Price. Met o.a. Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Emil Poulsen, Freja Riemann en Søren Malling.

De Deense dramaserie Borgen ('De Burcht' – een verwijzing naar overheidsgebouw Christiansborg in Kopenhagen) biedt een inkijkje in de Deense politiek en media. Centraal staan Birgitte Nyborg (Knudsen), de eerste vrouwelijke premier van Denemarken, haar spindoctor Kasper Juul (Asbaek), en zijn vriendin, journaliste Katrine Fønsmark (Sørensen). Politieke intriges worden effectief afgewisseld met smaakvolle soapelementen. Boeiende personages, intelligente dialogen. Mooi meegenomen voor Nederlandse kijkers: het Deense politieke systeem lijkt op dat van ons, waardoor de soms complexe kwesties meestal goed te volgen zijn. Drie seizoenen van elk tien afleveringen, uitgezonden van 2010-2013.

A Family

2010 | Drama

Denemarken 2010. Drama van Pernille Fischer Christensen. Met o.a. Jesper Christensen, Lene Maria Christensen en Pilou Asbæk.

Deense bakkerslogica van patriarch Rikard (Jesper Christensen): de bakkerij heeft betaald voor je studie kunstgeschiedenis, dus nu moet je de bakkerij overnemen. Maar dochter Ditte (Lene Maria Christensen) aast op een betrekking in de kunstscene van New York. Kanker verandert de zaak. En familie verleidt als een knusse soap, en grijpt vervolgens naar de keel met hardvochtig drama. De beste film van het jaar, volgens het verzamelde filmjournaille op het filmfestival van Berlijn in 2010. Maker en hoofdrolspelers Christensen hebben overigens geen bloedband.

To verdener

2008 | Drama

Denemarken 2008. Drama van Niels Arden Oplev. Met o.a. Rosalinde Mynster, Pilou Asbæk, Jens Jørn Spottag, Sarah Boberg en Anders W. Berthelsen.

Tijdens een avondje uit valt de zeventienjarige Sara (Mynster) voor de iets oudere Teis (Asbæk), een vriendelijke, creatieve jongen. Weinig aan de hand, zou je zeggen, maar Sara komt uit een gezin van Jehova’s Getuigen en mag volgens de leer van de kerk beslist geen relatie aangaan met een ongelovige. Dit verdienstelijke Deense drama (internationaal bekend als Worlds Apart) graaft psychologisch niet al te diep, maar schetst wel een heel geloofwaardig beeld van de Jehovagemeenschap, zonder in karikaturen te vervallen. Gebaseerd op het levensverhaal van Tabita Brøner, die even te zien is in de slotscène.