Paulo Pires

Acteur

Paulo Pires is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ein Sommer in Portugal

2013 | Romantisch drama

Duitsland/Portugal 2013. Romantisch drama van Michael Keusch. Met o.a. Gesine Cukrowski, Paulo Pires en Bernhard Schir.

Liane gaat naar Lissabon, waar ze met haar man Ben een week door gaat brengen om hun 20-jarig huwelijk te vieren. Liane heeft altijd voor de kinderen gezorgd, terwijl Ben veel onderweg was voor zijn werk, waardoor hun relatie geleden heeft. Op het vliegveld wacht Bens vriend João haar op, omdat Ben verhinderd is door zijn werk. Hij leidt haar rond en hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe duidelijker hun zielsverwantschap wordt. Als Ben eindelijk arriveert, herkent hij zijn vrouw amper terug.

Cinco Dias, Cinco Noites

1997 | Drama, Avonturenfilm

Portugal/Frankrijk 1997. Drama van José Fonseca e Costa. Met o.a. Vitor Norte, Paulo Pires, Ana Padrão, Teresa Roby en Canto e Castro.

In 1949 is in Portugal een rechts regime aan de macht. De negentien-jarige Andr[KA1]e (Pires), beschuldigd van linkse activiteiten, ontsnapt uit gevangenis en ziet zich verplicht het land uit te vluchten. Vrienden helpen hem aan een gids, Lambaca (Norte), een lawaaierige drinkebroer die de grensstreek als zijn broekzak kent. Aanvankelijk schieten beiden nauwelijks met elkaar op. Samen trekken ze vijf dagen en vijf nachten door de bergen op de vlucht voor de politie. Geleidelijk aan leren de twee mannen elkaar beter kennen en tegen het moment dat ze elk hun eigen weg moeten opgaan, heeft oorspronkelijke antipathie plaats gemaakt voor wederzijdse vriendschap en bewondering. Het Noorden van Portugal en de late jaren 1940 worden op briljante manier gerecontrueerd, met schitterende beelden van cameraman Affonso Beato. Gebaseerd op gelijknamig boek van Manuel Tiago, scenario van regisseur Fonceca e Costa en Jennifer Field.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paulo Pires op televisie komt.

Reageer