John Carey is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Escape Room

2019 | Actie, Avonturenfilm, Drama, Horror, Mysterie, Sciencefiction, Thriller

Canada/Verenigde Staten 2019. Actie van Adam Robitel. Met o.a. Taylor Russell, Logan Miller, Jay Ellis, Tyler Labine en Deborah Ann Woll.

Zes personen die elkaar niet kennen komen in een Escape Room terecht waar de ene ruimte nog dodelijker is dan de andere. Ze moeten samenwerken en de puzzels oplossen om te kunnen ontsnappen.

H.G. Wells

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Sharon Maguire. Met o.a. Michael Foot, Jill Craigie, Michael Coren, Victoria Glendinning en Peter Kemp.

Een uitstekend gestoffeerde biografie van de Britse schrijver Herbert George Wells (1866-1946) aan de hand van authentiek foto- en filmmateriaal en gesprekken met mensen die beroepshalve ge[KA3]interesseerd zijn in diens oeuvre. Auteur Michael Foot leidt ons rond en bezoekt de plaatsen die van groot belang waren voor de auteur. De documentaire over de [KL]Shakespeare van de sciencefiction [KLE] (dixit Brian Aldiss) bestaat uit twee delen. Deel 1, BROMLEY BOY, behandelt zijn jeugd, zijn beslissende ontmoeting met T.H. Huxley, zijn eerste romans en zijn vele liefdesavonturen. In deel 2, THE PANTHER AND THE JAGUAR, staat Wells` relatie met schrijfster Rebecca West centraal, evenals zijn communistische sympathie[KA3]en. In het communisme zag hij trouwens zijn gedroomd [KL]Utopia[KLE]. Fragmenten uit zijn romans [KL]The Time Machine[KLE] (1895), [KL]Tono Bungay[KLE] (1909), [KL]The War Of The Worlds[KLE] (1898), [KL]Anticipations[KLE] (1901), [KL]Anna Veronica[KLE] (1909), [KL]Mariage[KLE] (1912), [KL]The Research Magnificent[KLE] (1915), [KL]The Passionate Friends[KLE] (1913), [KL]Russia In The Shadow[KLE] (1920) en zijn autobiografie worden gelezen door David Troughton. De film wordt tevens ge[KA3]illustreerd met fragmenten uit KIPPS van Carol Reed (1941) en THE HISTORY OF MR. POLLY van Anthony Pelissier (1949), evenals uit de documentaire OUTLINE OF HISTORY waarin Wells zelf zijn toekomstvisie vertelt. Maguire schreef het scenario, terwijl Steve Scales de montage voor zijn rekening nam. Nieuw fotomateriaal werd geschoten door Tony Miller en Allen Guilford.

I Lunghi capelli della morte

1969 | Horror

Italiƫ 1969. Horror van Antonio Margheriti. Met o.a. Barbara Steele, George Ardisson, Halina Zalewska, Robert Rains en Laureen Nuyen.

Een griezelfilm die zich aan het einde van de vijftiende eeuw afspeelt, over een vrouw die onschuldig als heks tot de brandstapel wordt veroordeeld en de wraak die erop volgt.