Yaman Okay is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sîabend û Xecê

1992 | Fantasy

Duitsland/Turkije 1992. Fantasy van Sahin Gök. Met o.a. Tarik Akan, Mine Cayiroglou, Menderes Samancilar, Mesut Cakarli en Yaman Okay.

Het poëtische verhaal over dorpsmeisje Akan, een wees, dat van haar dorp verjaagd wordt nadat ze groot geworden was bij een oom en een tante. Ze ontmoet Okay en Cayiroglou in een betoverde wereld, die zich ontpoppen als een broer en een hartsvriendin. Het noodlot heeft echter bepaald dat aan hun idylle een eind moet komen: ze storten in het verderf, symbolisch voor de onderdrukking van de Koerden door de Turken.

Cazibe hanim'in gündüz düȿleri

1992 | Komedie

Turkije 1992. Komedie van Irfan Tözüm. Met o.a. Hale Soygazi, U[KA5]ur Polat, Macit Koper, Suna Selen en Nüvit Özdo[KA5]gru.

Dit is het verhaal van een ongetrouwde juffrouw die onder één dak woont met haar bejaarde moeder en oom. Ze dagdroomt op zolder over mannen en seksuele opwinding totdat er echte kerels in het spel komen. Een interessante, gedurfde film uit een deel van de wereld, waar zo'n onderwerp nog flink taboe is. Scenario van Macit Koper en Ayhan Ergürsel. Camerawerk van Aytekin Cakmakci. Meervoudig bekroond op het nationale Turkse festival van Antalaya.

Vatanyolu - Die Heimreise

1989 | Komedie, Drama

Duitsland 1989. Komedie van Enis Günay en Rasim Konyar. Met o.a. Yaman Okay, Füsun Sen, Yavuz Kalan, Baris Cetinkaya en Jale Arikan.

Een Turkse gastarbeider en zijn gezin maken zich klaar voor de definitieve terugkeer naar hun vaderland. Maar wegens autopech eindigt de reis al een paar kilometer voorbij Frankfurt. Deze plezierige komedie laat zien hoe het gezin zich ter plekke nestelt.

40qm Deutschland

1986 | Drama

Duitsland 1986. Drama van Tevfik Baser. Met o.a. Özay Fecht, Yaman Okay en Demir Gökgöl.

Een Turks echtpaar staat model voor het leven van veel van hun landgenoten in Duitsland, die tussen de Duitse kultuur en de eigen tradities staan. De jonge vrouw mag op bevel van haar man de kleine duistere woning niet verlaten. Eenzaamheid en isolatie drijven haar bijna tot waanzin. Dit debuut van de Turkse regisseur maakt indruk door de rustige en gevoelige verteltrant.

Bereketli topraklar üzerinde

1980 | Drama

Turkije 1980. Drama van Erden Kiral. Met o.a. Tuncel Kurtiz, Erkan Yücel, Yaman Okay, Nur Sürer en Menderes Samanci.

Langdradige, al te nadrukkelijke film over de ellende van de boeren op het Turkse platteland anno 1950, een situatie die, volgens de makers van de film, vandaag nog actueel is. Vandaar het militante toontje dat voor westerse toeschouwers steeds irritanter wordt naarmate de film vordert.