Mary Anderson: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

La Venganza del Zorro

1961 | Western, Actiefilm

Spanje 1961. Western van Joaquin Luis Romero Marchent en Joaquin L. Romero Marchment. Met o.a. Frank Latimore, Mary Anderson, Ralph Marsch, Howard Vernon en Maria Luz Galicia.

Een western met de pittige sfeer van het oude Californië - al werd hij gemaakt in het buitenland. Latimore is een bijzonder enthousiaste Zorro.

Dangerous Crossing

1953 | Misdaad

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Joseph M. Newman. Met o.a. Jeanne Crain, Michael Rennie, Carl Betz, Casey Adams en Mary Anderson.

Goed geacteerde, spannende film met Crain als de nieuwbakken bruid op een luxueus paasagiersschip, wier echtgenoot op mysterieuze wijze verdwijnt.

One Big Affair

1952 | Romantiek

Verenigde Staten 1952. Romantiek van Peter Godfrey. Met o.a. Evelyn Keyes, Dennis O'Keefe, Mary Anderson en Connie Gilchrist.

Op locatie in Mexico gefilmde scènes vormen de hoogtepunten in deze lichtgewicht romance tussen Keyes en O'Keefe.

Passage West

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Lewis R. Foster. Met o.a. John Payne, Dennis O'Keefe, Arleen Whelan, Frank Faylen en Mary Anderson.

Het gegeven - een verhaal van Nedrick Young, door Foster bewerkt - is niet onaardig. Payne en vijf bandieten weten uit de gevangenis te ontsnappen en sluiten zich aan bij een karavaan van gelovige pioniers onder leiding van de geestelijke O`Keefe (die echter wel met de revolvers kan omgaan). Als ze eenmaal in het westen zijn aangekomen heeft Payne zo'n bewondering en respect voor de anderen gekregen dat hij hen helpt bij het zoeken naar goud. Dat wordt gevonden, maar dan willen zijn vijf kameraden het inpikken. Probleem: Foster regisseerde alles veel te langzaam zodat het een vervelende western is geworden. Wel zijn er hele mooie plaatjes van Loyal Griggs.

High Venture

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Lewis R. Foster. Met o.a. John Payne, Dennis O'Keefe, Arleen Whelan, Arthur Hunnicutt en Mary Anderson.

Een groep vrome kolonisten krijgt te maken met een troep gevluchte gevangenen door wie ze geterroriseerd worden.

Chicago Calling

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van John Reinhardt. Met o.a. Dan Duryea, Mary Anderson, Gordon Gebert, Ross Elliott en Melinda Plowman.

Echtgenote Anderson pakt haar koffers en gaat met haar kind terug naar Baltimore in het oosten van de V.S., want echtgenoot Duryea heeft geen vaste baan en is niet in staat behoorlijk voor haar te zorgen. Onderweg bij Chicago treft haar een naar ongeluk waarbij haar dochtertje Plowman naar het ziekenhuis moet. Na de operatie wil de weggelopen echtgenote haar dodelijk bezorgde man bellen, maar zijn telefoon wordt juist weggehaald omdat hij zijn rekening niet heeft betaald. Hij zoekt - gebukt gaand onder een schuldcomplex - stad en land af naar geld. Hij ontmoet de wees Gebert, die de centen wel wil stelen, maar dat gaat Duryea toch te ver. Tenslotte krijgt hij nog een dag respijt van de telefoonmaatschappij, en kan Duryea rustig op een verlossend telefoontje wachten. Een slappe, sentimentele film met een verouderde moraal. Matig spel.

The Underworld Story

1950 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Cy Enfield en Cy Endfield. Met o.a. Gale Storm, Dan Duryea, Herbert Marshall, Mary Anderson en Michael O'Shea.

Een 'hard-boiled' reporter, die wegens onethische praktijken bij een grote krant in een metropool is ontslagen, wordt vennoot van een klein dagblad in een provinciestadje. Als hij te horen krijgt dat een zwarte dienstmeid vlot bekend heeft haar steenrijke werkgeefster omgebracht te hebben, lijkt hem dat een iets te gemakkelijke oplossing van een misdrijf. En terecht. Een verbazend goede film over gangsters en corruptie. De spelers zijn stuk voor stuk prima.

Last of the Buccaneers

1950 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Lew Landers. Met o.a. Paul Henreid, Jack Oakie, Mary Anderson, John Dehner en Karin Booth.

Snelle kostuumfilm die een smet werpt op de legendarische naam van Jean Lafitte met een moeizaam verslag van zijn activiteiten na de oorlog van 1812.

To Each His Own

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Mitchell Leisen. Met o.a. Olivia de Havilland, John Lund, Mary Anderson, Roland Culver en Philip Terry.

Een goed geregisseerd damesdrama over een ongehuwde moeder die haar baby opgeeft, maar haar liefde over het kind blijft uitstorten als 'tante' zonder de waarheid te vermelden. Een goede bijrol van Culver als oude aanbidder van De Havilland. De laatste kreeg een Oscar als Beste Actrice.

Within These Walls

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Thomas Mitchell, Mary Anderson, Edward Ryan, Mark Stevens en B.S. Pully.

Een aardig maar voorspelbaar gevangenisdrama waarin bewaker Mitchell zijn eigen zoon als gevangene tegenkomt.

Wilson

1944 | Biografie

Verenigde Staten 1944. Biografie van Henry King. Met o.a. Alexander Knox, Charles Coburn, Geraldine Fitzgerald, Thomas Mitchell en Vincent Price.

Een schitterende biografie over de Amerikaanse president die tijdens WO I het idee kreeg voor een Volkerenbond, wat een obsessie voor hem werd. Eén van Hollywoods beste films, maar... kijk uit voor inkortingen.

Lifeboat

1944 | Misdaad, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Tallulah Bankhead, William Bendix, John Hodiak, Mary Anderson en Walter Slezak.

Indringende onthullingen over overlevenden van een scheepsramp, die eenzaam rondzwalken in een reddingsboot tijdens WO II. Bankhead is opmerkelijk als een verwend rijk meisje en Slezak speelt een mooie rol als de nazi die aan boord is genomen.

Henry and Dizzy

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Hugh Bennett. Met o.a. Jimmy Lydon, Charles Smith, Mary Anderson, John Litel en Olive Blakeney.

Typische film over de komische rampspoed van Henry en zijn maatje Basil A. 'Dizzy' Stevens met een geweldige climax bij het Wopacotapotalongmeer. Let op Noel Neill, de latere 'Lois Lane', in de rol van Dizzy's vriendinnetje en op Carl 'Alfalfa' Switzer, een vroegere 'Little Rascal', in de rol van ondeugende bengel. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

Henry Aldrich for President

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Hugh Bennett. Met o.a. Jimmy Lydon, Charles Smith, June Preisser, Mary Anderson en Martha O'Driscoll.

Henry voert campagne om voorzitter te worden van de studentenraad van Centerville High School, waarmee hij zich zoals gebruikelijk in de nesten werkt. In deze eerste film uit de reeks wordt Lydon geflankeerd door een bijzonder aantrekkelijk gezelschap van veelbelovende jonge Hollywood-acteurs. Zie ook: 'Henry Aldrich'-serie.

Cheers for Miss Bishop

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Martha Scott, William Gargan, Edmund Gwenn, Sterling Holloway en Sidney Blackmer.

Scott is een lerares in een klein stadje in de midwest van de States. Haar hele leven wijdde op ze onbaatzuchtige wijze aan de opvoeding van de kinderen. Hun slagen betekende voor haar grote offers, zodat het hoog tijd wordt haar eens (in de film) in de bloemetjes te zetten. Een heel sentimenteel verhaal naar de roman van Bess Streeter Aldrich, goed gespeeld en knap in beeld gebracht en bestemd voor de zakdoekenbrigades. Scott is subliem in haar rol, waardoor de film heel genietbaar is. Edward Ward kreeg een Oscarnominatie voor zijn score.

Bahama Passage

1941 | Romantiek

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Edward H. Griffith. Met o.a. Madeleine Carroll, Sterling Hayden, Flora Robson, Leo G. Carroll en Mary Anderson.

Het natuurschoon wint het in dit routineverhaal over de lieflijke Madeleine die de knappe Sterling ontmoet op de mooie Bahama's, met veel acteergeweld van Carroll en Robson.

Vanishing Trails

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Leon De La Mothe. Met o.a. Franklyn Farnum, Mary Anderson, Duke R. Lee, Vester Pegg en William Orlamond.

Een mystery-western-serial van vijftien afleveringen waarin Farnum en Lee elkaars tegenpolen zijn. De eerste gaat recht door zee, de tweede wil macht en rijkdom en heerst over zijn domein. Anderson is Lee's dochter die Farnum van de dood heeft gered. Binnen deze relaties tussen de drie hoofdpersonen komt dan het mysterie van een verdwenen schat van een handelsmagnaat die bij de beroving is vermoord en waar velen in geïnteresseerd zijn. William Ming schreef deze serial voor Canyon, de maatschappij waar Franklyn zojuist een contract voor een hele serie westerns had afgesloten. In de jaren dertig zou hij in bijrollen vervallen, meestal outlaw-rollen in westerns. Als je de goed uitziende jonge Franklyn uit deze serial voor de geest haalt, herken je hem niet meer terug in zijn vele outlaw-rollen twintig jaar later.