Eddie Cline

Regisseur

Eddie Cline is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

See My Lawyer

1945 | Komedie

Verenigde Staten 1945. Komedie van Eddie Cline. Met o.a. Olsen en Grace McDonald.

De twee komieken willen van een filmcontract af en ze huren drie jonge advocaten om hen te helpen. Amusante onzin.

Penthouse Rhythm

1945 | Muziek

Verenigde Staten 1945. Muziek van Eddie Cline. Met o.a. Kirby Grant, Lois Collier, Edward Norris, Maxie Rosenbloom en Eric Blore.

Een kwartet onder leiding van Grant wil het gaan maken in de showbizz. Voordat hij bij Universal een westernreeks maakte speelde Grant de hoofdrol in diverse romantische films met muziek voor dezelfde studio. Die kleine films waren in die tijd vrij populair; ook andere studio's brachten dit soort films uit. Het heeft allemaal niets om het lijf, maar het is wel leuk als je toch niets te doen hebt.

The Bank Dick

1940 | Komedie

Verenigde Staten 1940. Komedie van Eddie Cline. Met o.a. W.C. Fields, Cora Witherspoon, Una Merkel, Evelyn Del Rio en Jessie Ralph.

De klassieke vorm van waanzinnige humor, losjes gedrapeerd om het verhaal van een drankzuchtige schlemiel die veiligheidsagent wordt bij een bank. Sutton als toekomstige schoonzoon en nietsnut, en Pangborn als hoge bankfunctionaris evenaren Fields wat betreft absurditeiten. Ook bekend als THE BANK DETECTIVE.

Old Clothes

1925 | Drama

Verenigde Staten 1925. Drama van Eddie Cline. Met o.a. Jackie Coogan, Joan Crawford, Max Davidson, Lillian Elliott en Alan Forrest.

Een arm meisje, dat inwoont bij handelaren in oude kleren, wordt verliefd op een jongeman van goeden huize. Onder protest van zijn moeder bloeit er iets moois op. Met de hulp van het meisje en de handelaren (van wie één Jackie Coogan is) weet ze haar beminde van een financiële ondergang te redden en komt alles goed. Crawford is veelbelovend, maar Jackie redde het al niet meer als succesvol kindersterretje. Redelijk amusant.

The Love Nest

1923 | Komedie

Verenigde Staten 1923. Komedie van Buster Keaton en Eddie Cline. Met o.a. Joe Roberts, Buster Keaton en Virginia Fox.

Een arm meisje, dat inwoont bij handelaren in oude kleren, wordt verliefd op een jongeman van goeden huize. Onder protest van zijn moeder bloeit er iets moois op. Met de hulp van het meisje en de handelaren (van wie één Jackie Coogan is) weet ze haar beminde van een financiële ondergang te redden en komt alles goed. Crawford is veelbelovend, maar Jackie redde het al niet meer als succesvol kindersterretje. Redelijk amusant.

Buster Keaton: The Three Ages

1923 | Komedie

Verenigde Staten 1923. Komedie van Buster Keaton en Eddie Cline. Met o.a. Buster Keaton, Wallace Beery, Margaret Leahy, Joe Roberts en Lilian Lawrence.

Liefde en de strijd om de gunsten van een meisje, gezien in drie tijdperken. In het Stenen Tijdperk bestrijden de rivalen (Keaton en Beery) elkaar op dinosaurussen. In de tijd van de Romeinen racen ze in onvervalste Ben-Hur-stijl om de hand van Beauty (Leahy) en in het hedendaags verhaal draait alles rond hun auto. De drie verhalen worden door elkaar verteld, waardoor de satire op Griffiths INTOLERANCE nog benadrukt wordt. Een groot deel van de gags berust vanzelfsprekend op anachronismen. Keaton was nog niet helemaal klaar voor een eigen langspeler. De film is dan ook minder stijlvol dan de daaropvolgenden, maar als vingeroefening is hij zeker geslaagd. Het was Keatons bedoeling om, als het publiek verstek zou laten, de film heruit gebracht zou worden als drie aparte korte films. Maar het werd een succes, dus kreeg Keaton groen licht voor volgende projecten. Clyde Bruckman, Jean Havez en Joseph Mitchell schreven het scenario. De camera werd bediend door Elgin Lessley en William McGann.

Buster Keaton: The Balloonatic

1923 | Komedie

Verenigde Staten 1923. Komedie van Buster Keaton en Eddie Cline. Met o.a. Buster Keaton en Phyllis Haver.

Op een kermis heeft Buster enkele ontgoochelende ontmoetingen met meisjes die verkeerd reageren op zijn onhandige pogingen om hen te versieren. Bovenop een luchtballon tracht hij zijn teleurstelling te vergeten, maar natuurlijk gaat deze de lucht in met Buster als enige, onwillige passagier. Hij komt neer aan een meer waar een avontuurlijk meisje (Haver) op haar eentje kampeert en vist. De twee beleven natuurlijk dolle avonturen. Weinig samenhangende komedie die eigenlijk meer een opeenvolging is van gags. Ook al kijk je er de hele tijd geamuseerd naar toch behoort het zeker niet tot het beste van Keaton, ondanks zijn halsbrekende toeren op de luchtballon. Keaton en Cline schreven het scenario met Fred Gabourie als technisch raadgever. Elgin Lessley stond weerom achter de camera.

Buster Keaton: The Paleface

1921 | Komedie, Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1921. Komedie van Eddie Cline en Buster Keaton.

Buster is een vlinderjager die terecht komt in een oorlog tussen Indianenstammen. Nadat hij op miraculeuze wijze aan diverse grote gevaren is ontsnapt, wordt hij door de bevriende stam geadopteerd en uitgehuwelijkt aan de dochter van het opperhoofd. De film bracht een hele ommekeer teweeg in de stunttechniek. Keaton stond erop dat er geen trucage gebruikt werd en van een stuntman wou hij niet horen. Zo zien we hem zelf achteruit kruipen over een hangbrug boven een diepe afgrond, over een berg kiezel glijden, uit een brandende hut ontsnappen en een duik van achttien meter maken in een stroom door een ravijn. De camera van Elgin Lessley volgt hem steeds, zonder oversnijdingen of beeldhoekverandering. Het scenario is van Keaton zelf.

op televisie
3 uitzendingen

The Love Nest (1923) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
woensdag 30 oktober
ONS
11:38 - 12:01
donderdag 31 oktober
ONS
03:38 - 04:00
dinsdag 29 oktober
ONS
19:38 - 20:02

Reageer