Mike Pritchard

Regisseur, Producer

Mike Pritchard is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Candle in the Dark

1998 | Biografie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Biografie van Tony Tew. Met o.a. Richard Attlee, Lynette Edwards, Julie-Kate Olivier, Adam Blackwood en Ratul Bhattacharya.

Deze film gaat over het leven en werken van de protestantse missionaris William Carey (Attlee), die in 1793 naar India vertrok om er `Gods woord` te verbreiden. Hij bleef er veertig jaar en deed er behalve het verspreiden van de bijbel heel goed werk, zodat hij de bijnaam kreeg van Father of the Bengali Renaissance. Op het stationsplein in Serampore bij Calcutta staan twee standbeelden: het ene is van Gandhi en het andere is van Carey. Behalve zijn vrome missie maakte Carey het een ander mee: primitieve omstandigheden in het begin, een wrede natuur (tijgers in de jungle), het Britse leger dat hem wilde arresteren omdat hij verboden preken hield voor de inlanders, kindersterfte (een van zijn eigen kinderen), de dood van zijn vrouw (maar hij hertrouwde met een struise Deense), enz. Hij liet de bijbel in veel talen en dialecten uitgeven (hij zorgde zelf voor een vertaling in het Bengaals) en richtte de eerste krant in Bengalen op. Een oprechte reconstructie met een uitstekende Britse rolverdeling voor bijbelvaste kijkers. Attlee is de kleinzoon van de Britse premier Clement Attlee, die na WO II (1939-45) Winston Churchill versloeg en een Labour-regering installeerde. Het scenario is van regisseur Tew. Het camerawerk is van Keith Hopper. Dit project kwam tot stand met de financiƫle steun van gelijkgezinde omroepen uit Nederland, Duitsland, Australiƫ, de V.S. en India.

Treasures of the Snow

1985 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Familiefilm van Mike Pritchard. Met o.a. Paul Dean, Carey Born, Timothey Fleetwood, Ted Brown en Julian Battersby.

De kleine Dean denkt dat hij schuldig is aan een naar ongeval met het broertje van zijn vriendinnetje Born, en hij vlucht van huis de hoge bergen in. Daar ontmoet hij een eenzame houthakker, die hem zijn zelfvertrouwen helpt terug te winnen. Een super- sentimentele jeugdfilm. Gesitueerd in de Zwitserse Alpen.

Treasures of the snow

1980 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1980. Familiefilm van Mike Pritchard. Met o.a. Timothey Fleetwood, Carey Born en Paul Dean.

De dertienjarige Lucien wordt door iedereen gemeden, nadat hij de kleine Dani wat aangedaan heeft. Hij zoekt troost bij een houtsnijder in de bergen

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mike Pritchard op televisie komt.

Reageer