Olga Engl is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Musik im Blut

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Hanna Waag, Sybille Schmitz, Wolfgang Liebeneiner, Leo Slezak en Walter Ladengast.

Een jonge student aan het conservatorium in Dresden (Liebeneiner) is bevriend met een studiegenootje (Schmitz), maar zit ondertussen ook achter haar nichtje (Waag) aan. Het nichtje weet hem voor zich te winnen en de studente trekt zich terug. Regisseur Waschneck heeft deze bitterzoete driehoeksverhouding gevoelig in beeld gebracht. Helaas heeft Hanna Waag absoluut geen talent en ook Liebeneiner is niet erg overtuigend. Schmitz, Ladengast en Slezak daarentegen zijn uitmuntend. Een weerzien met Dresden voordat het verwoest werd.

Emil und die Detektive

1931 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Duitsland 1931. Avonturenfilm van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Rolf Wenkhaus, Fritz Rasp, Käthe Haack, Inge Landgut en Rudolf Biebrach.

Evenals de onderwereldfiguren uit Fritz Langs M hebben de Berlijnse straatkinderen in EMIL UND DIE DETEKTIVE hun eigen kijk op de wereld van nette, volwassen burgers met hun politie- apparaat. Als vanzelfsprekend accepteert de dorpse Emil Tischbein die zijn grootmoeder in de grote stad een geldbedrag moet brengen, de hulp van Gustav-met-de-Toeter en zijn vriendenschaar, met als gevolg één van de mooiste achtervolgingsscènes op Fritz Rasp die Emils geld rolde. Een film die nog steeds sprankelt en spannend is. Naar de roman van Erich Kästner.

Richard Wagner

1913 | Zwijgende film, Biografie, Muziek

Duitsland 1913. Zwijgende film van Carl Froelich en William Wauer. Met o.a. Giuseppe Becce, Olga Engl en Miriam Horwitz.

Deze zwijgende pionierproductie was een kostbaar prestigeproject dat indertijd flopte in Duitsland zelf, maar het in de VS aardig deed. Scenarist William Wauer - ongecrediteerd eveneens coregisseur - schreef deze lezing-met-lichtbeelden als een 'Dit is uw leven'-Abc'tje met flink wat geëxalteerde Grote-Kunstenaarsmomenten. Froelich, tevens de cameraman, voegde daar visuele schwung aan toe. Intermezzi: scènes uit Wagner-opera's, waarbij die uit Der Ring des Nibelungen nog het meest lijken op bewegende oude boekillustraties. Merkwaardigerwijs eerder anekdotisch-aandoenlijk dan episch-ernstig, met - o ironie - een Italiaan in de componistenhoofdrol. Getint, met tussentitels.