Elena Ruiz

Editor

Elena Ruiz is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Fe de etarras

2017 | Komedie

Spanje 2017. Komedie van Borja Cobeaga. Met o.a. Javier Cámara, Julián López, Miren Ibarguren, Gorka Otxoa en Ramón Barea.

Zwarte komedie over vier wannabe Baskische terroristen die tijdens het WK voetbal in 2010 met een nieuwe missie de ETA weer op de kaart willen zetten. Als deze groep amateuristische idealisten, onderduikend in een oubollig appartement in Madrid, maar geen instructies krijgt van de grote baas groeit de verveling, paranoia en ergernis jegens de feestvierende Spaanse voetbalfans. De personages zijn stereotiep en de grappen flauw in deze niet zo komische komedie waarin gelachen moet worden om pijnlijke episodes uit de recente Spaanse geschiedenis.

The Impossible

2012 | Drama

Spanje 2012. Drama van Juan Antonio Bayona. Met o.a. Ewan McGregor, Naomi Watts, Tom Holland, Geraldine Chaplin en Oaklee Pendergast.

De Spaanse regisseur Bayona (El orfanato) probeerde het onmogelijke: een eerlijke film maken over de verwoestende tsunami van 26 december 2004. Hij volgt een Brits gezin van vijf op vakantie in Khao Lak, Thailand, dat uit elkaar gerukt wordt door de tsunami. De eerste helft van de film is het sterkst, met de beelden van de verwoestende tsunami. Bayona liet een enorme watertank bouwen, en je kan zien dat actrice Naomi Watts ligt te spartelen in echt water, en niet doet alsof voor een green screen. Ze kreeg er een Oscarnominatie voor. Veel figuranten in de film waren overigens overlevenden van de echte ramp.

El orfanato

2007 | Horror

Spanje 2007. Horror van Juan Antonio Bayona. Met o.a. Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Mabel Rivera en Montserrat Carulla.

Griezelfilm over onzichtbare kostgangers in weeshuis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elena Ruiz op televisie komt.

Reageer