Fernando Eimbcke

Regisseur, Scenarist

Fernando Eimbcke is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Club Sandwich

2013 | Komedie

Mexico 2013. Komedie van Fernando Eimbcke. Met o.a. Lucio Giménez Cacho, María Renée Prudencio en Danae Reynaud.

Introverte puber Hector en zijn alleenstaande moeder Paloma zijn in het laagseizoen op vakantie gegaan. Dat is lekker goedkoop, maar spannend is anders: hun hotel is uitgestorven. Dan arriveert de charmante tiener Jazmin in het hotel, die Hector om haar vinger windt terwijl Paloma hulpeloos toekijkt. Laconiek verteld, komisch drama uit Mexico, vol lange, fraai gestileerde shots waarin meer wordt verzwegen dan gezegd. Het drama speelt zich af op microniveau, maar is herkenbaar, menselijk en vaak pijnlijk geestig.

Lake Tahoe

2008 | Drama

Mexico 2008. Drama van Fernando Eimbcke.

Lake Tahoe is de tweede film van de jonge Mexicaan Fernando Eimbcke, die een karrenvracht aan prijzen binnensleepte met zijn geslaagde debuut Duck Season (2004). De oogst voor Lake Tahoe is nóg groter. Op het festival van Berlijn, waar de film begin dit jaar in première ging, werd Lake Tahoe onderscheiden met de Alfred Bauer-prijs, bedoeld voor een film die de filmkunst in een nieuwe richting weet te bewegen, en de prijs van de internationale filmkritiek. Op het festival van Cannes werd Lake Tahoe door diezelfde filmpers vervolgens gepresenteerd als ‘ontdekking van het jaar’.

Temporada de patos

2004 | Komedie

Mexico 2004. Komedie van Fernando Eimbcke. Met o.a. Daniel Miranda, Diego Cataño, Danny Perea en Enrique Arreola.

De veertienjarige vrienden Flama (Miranda) en Moko (Cataño) zijn op zondagmiddag alleen in huis. Ze hebben een ruime voorraad cola en gewelddadige videospelletjes. Het kan niet meer stuk. Tot de stroom uitvalt. Iets later wipt buurmeisje Rita langs en arriveert pizzakoerier Ulyses elf seconden te laat, waarna het toch nog een bijzonder interessante dag wordt. Droogkomisch speelfilmdebuut van de Mexicaanse regisseur Eimbcke, die waarschijnlijk goed naar het vergelijkbare 25 Watts heeft gekeken. Rake observaties over scheidende ouders, vriendschap, eenzaamheid en ontluikende seksualiteit geven de film precies voldoende body. Won tien Ariels (de Mexicaanse Gouden Kalveren).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Eimbcke op televisie komt.

Reageer