Alessandro Lucidi is regisseur en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Coco Chanel

2008 | Biografie, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Italië 2008. Biografie van Christian Duguay. Met o.a. Shirley MacLaine, Barbara Bobulová, Malcolm McDowell, Brigitte Boucher en Alice Cambournac.

Coco avant Chanel volgt het feministisch-romaneske pad van de Franse mode- en parfumrevolutionaire, Coco Chanel & Igor Stravinsky licht er een getroebleerd-amoureuze episode uit. Deze dure 2 uur en 19 miniserieminuten in flashback daarentegen zijn vooral een schoongeboende soapweergave van Coco's woelige leven. De troebele WO II-jaren en minder glamoureuze karaktertrekken blijven discreet buiten beeld. MacLaine, fataal on-Frans, moet de wereldwijze Chanel op leeftijd verpersoonlijken, maar in deze Europudding is haar Irma la Douce-brille ver te zoeken. De Slowaaks-Italiaanse Bobulova steelt de show als de jongere Coco.

Al calar della sera

1992 | Thriller

Italië 1992. Thriller van Alessandro Lucidi. Met o.a. Daniela Poggi, Angelo Lorimer en Gian Luca Favalli.

Deze weinig aangrijpende thriller gaat over een jonge actrice die gespecialiseerd is in het maken van reclame voor lingerie. Al enige tijd krijgt zij rare telefoontjes van een wildvreemde man. Op een avond, als zij voorbereidingen treft om een weekend weg te gaan, duikt de vreemdeling op en verkracht haar. Maar de jonge vrouw slaat terug en draait de rollen om. De man is overgeleverd aan haar genade en vraagt haar om hem te doden in plaats van aan de politie over te leveren. De spanning, een belangrijk element in een psycho-thriller, ontbreekt maar dit wordt goedgemaakt door wat bloot en erotiek. Over het geheel genomen toch een teleurstellende en saaie film.