Richard C. Kahn

Regisseur

Richard C. Kahn is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Buzzy and the Phantom Pinto

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Richard C. Kahn. Met o.a. Buzzy Henry, Dave O'Brien, George Morrell, Frank Marlo en Dorothy Short.

Kinderen en dieren horen bij elkaar, heeft de producer gedacht bij de tweede en laatste western met de 9-jarige jongensster Henry. Als Buzzy zou hij in de jaren veertig in vele westerns en non-westerns B-rollen spelen; in de jaren vijftig werd hij Robert 'Buzzy' Henry op de titelrollen van vele westerns en in de jaren zestig werd hij een erkend stunt specialist, die o.a. voor THE WILD BUNCH de gevechtscènes in elkaar zette. In 1971 kwam hij, slechts 40 jaar oud, bij een motorongeluk om het leven.

Buzzy Rides the Range

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Richard C. Kahn. Met o.a. Buzzy (Robert) Henry, Dave O'Brien, Claire Rochelle, George Morrell en George Eldredge.

Dick L'Estrange produceerde twee westerns met de 9-jarige Buzzy Henry, waarvan dit de eerste was, voor Arthur Ziehn Productions. De filosofie achter de films was, dat de jeugdige westernfans graag een jeugdige held zouden willen zien. Buzzy was niet slecht, maar de jeugd identificeerde zich ook niet met hem. O'Brien nam in feite de volwassen honneurs waar en zorgde ook voor de romantiek. Een goede tien jaar later zou Republic nog eens proberen een jongensster te lanceren, nl. Michael Chapin. Een poging om in 1937 een Bobby Nelson reeks te starten, mislukte nog voor de eerste opgenomen was. Voorbeeld voor de producers was natuurlijk Buzz Barton, die eind jaren twintig veel succes oogste. Zijn concurrent Newton House lukte het echter ook niet, waarmee Barton de enige jongensster in de western is geweest die succes heeft gehad.

Harlem Rides the Range

1939 | Western

Verenigde Staten 1939. Western van Richard C. Kahn. Met o.a. Herbert Jeffries, Lucius Brooks, Flourney E. Miller, Artie Young en Spencer Williams.

We zien Jeffries in zijn laatste negerwestern, de vierde, als zingende westernheld. Hij krijgt het aan de stok met Brooks, die een radiummijn van Young wil stelen.

Two-Gun Man from Harlem

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Richard C. Kahn. Met o.a. Herbert Jeffries, Flourney E. Miller en Artie Young.

Dit is de minst bekende van de vier negerwesterns met Jeffries als zingende neger à la Gene Autry. De serie bracht aanvankelijk wel zijn geld op, maar verzandde al spoedig. Produktioneel werd er weinig aandacht aan besteed en de roulatie bleef beperkt tot bioscopen waar de negerbevolking de overhand had. Van Jeffries is nadien ook nimmer meer gehoord. Kahn zou na deze serie een tweede serie proberen met de jongensster Buzzy Henry - maar ook die serie kwam na twee afleveringen tot een eind.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard C. Kahn op televisie komt.

Reageer