Ernesto Alonso

Acteur

Ernesto Alonso is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

A propos de Buñuel

2000 | Documentaire, Biografie

Spanje/Frankrijk 2000. Documentaire van José Luis López-Linares en Javier Rioyo. Met o.a. Manuel Mindan, Pepín Bello, Conchita Buñuel, Margarita Buñuel en Román Gularn.

Schitterende documentaire over de Spaanse cineast Luis Bu[KA6]nuel (1900-1983), gemaakt ter gelegenheid van diens honderdste geboortedag. Een opeenvolging van zeldzame beelden uit de jaren 1920, toen de cineast in de intellectuele kringen van Madrid en Parijs in het gezelschap verkeerde van mensen als Lorca en Dali. Het was trouwens samen met deze laatste dat hij zijn eerste twee films zou draaien, UN CHIEN ANDALOU (1928) en L`AGE D`OR (1930), waarmee hij de goegemeente tegen zich in het harnas zou jagen. Na nog een documentaire in Spanje, LAS HURDES (1932), zou het vijftien jaar duren alvorens zijn carri[KA2]ere als cineast goed op dreef zou komen in Mexico. Naast fragmenten uit klassiekers als LOS OLIVADOS (1950), EL (1953), NAZARIN (1959), VIRIDIANA (1961), EL ANGEL EXTERMINADOR (1962), SIMON DEL DESIERTO (1965) en de reeks Franse films die hij maakte met scenarist Jean-Claude Carrière, volgen we gesprekken met tientallen mensen die met hem gewerkt of hem persoonlijk gekend hebben, zodat we een uitstekend beeld krijgen van Buñuel als mens en als cineast. Knap scenario van Agustín Sánchez Vidal. Montage is van Fidel Collados, terwijl regisseur López-Linares de camera bediende. Een must voor filmstudenten.

El Maleficio II

1986 | Horror

Mexico 1986. Horror van Raul Araiza. Met o.a. Ernesto Alonso, Lucia Méndez, Antonio Monsell en Manuel Ojeda.

Een doodgewaande man gaat op zoek naar een bepaalde jongen om hem te helpen zijn psychische krachten te ontwikkelen. Hij vindt de jongen en ontdekt dat deze een incestueuze relatie heeft met zijn zuster, op wie de man verliefd is. Tussen beiden ontstaat een strijd op leven en dood. Goede acteerprestaties.

La Torre de marfil

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Marga López, Yolanda Varela, Ernesto Alonso en Anita Blanch.

De tragedie die zich voltrekt tussen twee geliefden, beiden getrouwd. Een ambitieus melodrama, met zorg afgewerkt, iets zeer ongewoons in de toenmalige Mexicaanse film.

Ensayo de un crimen

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Ernesto Alonso, Miroslava Stern, Rita Macedo, Ariadna Welter en Leonor Llausás.

Archibaldo de la Cruz, is een typisch verwend rijkeluiszoontje, die denkt dat hij met behulp van zijn muziekdoos al zijn wensen in vervulling kan laten gaan. Hij wenst de dood van zijn gouvernante, en onmiddellijk wordt zij door een kogel getroffen. Wanneer hij op latere leeftijd bij een antiquair zijn oude speeldoos terugkoopt komen nogal gewelddadige herinneringen en visioenen bij hem boven. Buñuel was één van de meesters van het scheppen van een fantastische droomwereld. Hij maakte van het boek van Rodolfo Usigli een prachtige surrealistische film, een van de beste uit zijn Mexicaanse tijd. Het camerawerk is van Augustin Jiménez. Ook bekend als LA VIDA CRIMINAL DE ARCHIBALDO DE LA CRUZ. THE CRIMINAL LIFE OF ARCHIBALDO DE LA CRUZ en REHEARSAL FOR A CRIME.

Una Mujer en la calle

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Prudencia Grifell, Ernesto Alonso en José María Linares.

Een ex-hoertje wordt verliefd op een arts aan wie zij niets over haar verleden vertelt. Maar al spoedig probeert een ex- vriend haar te chanteren. Het tragische is dat de film serieus bedoeld is en dat maakt hem eindeloos vervelend.

Maternidad imposible

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Emilia Guiú, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog ontfermt een overlevende vrouw zich na een vuurgevecht over een kind, in de veronderstelling dat zijn moeder tijdens de schietpartij is omgekomen en neemt het mee naar Mexico. Een banaal melodrama, waarin de Spaanse Burgeroorlog uitsluitend om de setting is gekozen.

Orquídeas para mi esposa

1953 | Komedie, Drama

Mexico 1953. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Jorge Mistral, Ernesto Alonso en Maricruz Olivier.

Om de aandacht van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn zaken, te trekken, doet een vrouw alsof zij van een vriend bloemen heeft ontvangen. Een armetierige komedie met melodramatische trekjes.

Cumbres borrascosas

1953 | Drama, Romantiek

Mexico 1953. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Jorge Mistral, Irasema Dilian, Emilia Prado en Ernesto Alonso.

Een staljongen koestert een uitzichtloze liefde voor de meesteres van het huis, die hem tenslotte laat zitten voor een man uit haar eigen milieu. Dit is een zeer persoonlijke filmbewerking van Wuthering Heights van Emily Brontë, met een enorm surrealistisch karakter. Het is één van de belangrijkste films van Luis Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Ook bekend als ABISMOS DE PASION.

Casa de muñecas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Ernesto Alonso, Miguel Torruco en María Douglas.

Een vrouw besluit haar gezin in de steek te laten omdat haar man haar wantrouwt, terwijl zij hem alleen maar wilde helpen. Film van een grote artistieke waardigheid, met een indrukwekkende rol van Marga López.

La Cobarde

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Irasema Dilián, Ernesto Alonso, Carlos Navarro en Carlos Agosti.

Een meisje wordt van een scheepsramp gered door een kunstverzamelaar en zijn twee neefjes. Mettertijd zullen de neefjes elkaar de liefde van de schipbreukelinge betwisten. Er komt bijna geen einde aan dit schimmige melodrama.

Trotacalles

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Matilde Landeta. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Isabela Corona en Elda Peralta.

Een hoertje wordt aangerand door haar zwager. Deze ontdekt op zijn beurt dat zijn vrouw een minnaar heeft. De derde en laatste film van Landeta, net zo middelmatig en conventioneel als de rest van haar films.

La Mujer sin lágrimas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Marga López, Ernesto Alonso en Alma Delia Fuentes.

Een meisje verkeert in onzekerheid of haar moeder werkelijk haar moeder of haar tante is. Veel te somber, bedrukt en koud.

El Puerto de los siete vicios

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Eduardo Ugarte. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Rodolfo Acosta en José Baviera.

Een dief ontsnapt uit de gevangenis om zijn vriendin op te zoeken, maar komt tot de ontdekking dat zij de minnares is geworden van de eigenaar van een revue. Draaglijk, maar slecht.

El Cardenal

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Villarreal, Ernesto Alonso, Lilia del Valle en Carlos Orellana.

Een kardinaal heeft geneesmiddelen nodig, maar hij kan er alleen aan komen via de koning van de zwarte markt, die hem in ruil een paar gebouwen van de kerk vraagt. Een pleidooi tegen het communisme. Een huichelachtige en reactionaire film.

San Felipe de Jesús

1949 | Biografie

Mexico 1949. Biografie van Julio Bracho. Met o.a. Ernesto Alonso, Rita Macedo en Julio Villarreal.

De film beschrijft het leven van de Mexicaanse martelaar San Felipe de Jesús, die op de Filippijnen zijn leven heeft geofferd. Zoals bijna alle biografieën over heiligen is dit ook een volstrekt onbenullige smartlap.

Otra primavera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Ernesto Alonso, Patricia Morán en Alberto Galán.

Nadat hij weduwnaar is geworden trouwt een man met zijn minnares die met haar twee kinderen bij hem intrekt, in weerwil van 's mans eigen dochter. Overdreven veel verwikkelingen en tragiek.

Las Joyas del pecado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Soler, Rita Macedo, Ernesto Alonso en Beatriz Ramos.

Om de begrafenis van zijn vrouw te kunnen betalen, verkoopt Gerardo haar sieraden. Hij denkt dat ze namaak zijn, maar ze zijn echt. Een van de vervelendste films die er ooit op het doek zijn verschenen.

La Dama del velo

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

De minnares van een clown komt er achter dat haar geliefde getrouwd is geweest en wordt verdacht van moord op zijn onlangs overleden vrouw. De regisseur van dit vervelende drama heeft duidelijk voorkeur voor close-ups.

El Gallero

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Tito Guízar, Rita Macedo en Ernesto Alonso.

Rosa trouwt met haar verloofde Aurelio, maar de verdorven Román is ook verliefd op haar. Het lukt hem haar te verkrachten en hij schiet zelfs op haar. Hoewel de regisseur slechtere films heeft gemaakt, komt ook deze film zeer gefrustreerd over.

Crimen en la alcoba

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen Montejo en Ernesto Alonso.

Een man wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. De film is erg afgezaagd en zeer vervelend.

Bodas trágicas

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Roberto Silva, Ernesto Alonso en Estela Inda.

Een stel trouwt in het geheim omdat de vader van de bruid tegen het huwelijk is. Hij komt er toch achter. Het enige leuke aan deze film is de aanwezigheid van de debutante Miroslava, een mooie Tsjechoslowaakse vluchtelinge.

La Pajarera

1945 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1945. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Silva, Ernesto Alonso en Eduardo Arozamena.

Een verkoopstertje van vogeltjes ontdekt dat de man van wie zij houdt een generaal vermoord heeft. Met deze film bewees Gómez Muriel niet met een camera om te kunnen gaan.

El Monje blanco

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Julio Bracho. Met o.a. María Félix, Tomás Perrín, Marta Elba en Ernesto Alonso.

In een Italiaans klooster verschijnt een mysterieuze witte monnik. Deze blijkt niemand anders te zijn dan een gravin op zoek naar haar door haar eigen man ontvoerde zoon. Zonder meer de grootste en meest groteske flop van deze regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ernesto Alonso op televisie komt.

Reageer