Frank Groothof

Acteur, Scenarist

Frank Groothof is acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Carmen en ik

1999 |

Nederland 1999. Harrie Geelen. Met o.a. Frank Groothof, Vera Metsemakers, Andrea van Beek, Porgy Franssen en Astrid Seriese.

Idomeneo

1993 | Komedie, Familiefilm

Nederland 1993. Komedie van Ineke Houtman. Met o.a. Ineke Houtman en Frank Groothof.

Het verhaal van Kees

1989 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Nederland 1989. Familiefilm van André van Duren. Met o.a. Herman Veerkamp, Herman Finkers, Sandy Käveker, Ezra Davidson en Laus Steenbeeke.

Een tien-jarig jongetje bekijkt tijdens de zomer van 1944 in Twente de oorlog met andere ogen dan de volwassenen, vooral door zijn vriendschap met een joodse jongen en zijn liefde voor een vijftien-jarig meisje.

De schoorsteenveger

1987 | Korte film

Nederland 1987. Korte film van Ron Termaat. Met o.a. Hugo van Riet, Gerard Thoolen, Manouk van der Meulen en Frank Groothof.

Een tien-jarig jongetje bekijkt tijdens de zomer van 1944 in Twente de oorlog met andere ogen dan de volwassenen, vooral door zijn vriendschap met een joodse jongen en zijn liefde voor een vijftien-jarig meisje.

Giovanni

1983 | Experimenteel

Nederland 1983. Experimenteel van Annette Apon en Anette Apon. Met o.a. Truus te Selle, Frank Groothof, Petra Laseur, Edwin de Vries en Gijs de Lange.

Een `objectieve` camera in een Romeinse hotelkamer wordt gedurende een etmaal gehuurd door een fotografe. Zij probeert contact te krijgen met een vriend van vroeger. Zelfs als de hoofdrolspeelster de kamer uit is, blijft de camera (en dus het publiek) opgesloten in het mooi getroffen studio-decor. Maar 'Rome' kruipt binnen via telefoon, televisie, deuren en ramen. Afgezien van een onhandige finale is dit een boeiend experiment.

Een Zwoele zomeravond

1982 | Komedie, Drama

Nederland 1982. Komedie van Frans Weisz en Shireen Strooker. Met o.a. Marja Kok, Helmert Woudenberg, Joop Admiraal, Frank Groothof en Cas Enkelaar.

Een Werktheater-voorstelling (geregisseerd door Strooker) die bestaat uit een variété-voorstelling waarin alles op een komische manier misloopt. Dit is voornamelijk het gevolg van echtelijke problemen bij zowel de artiesten als het publiek. De film werd opgenomen in een feesttent die in een studio was opgesteld. In die kunstmatige omgeving is regisseur Weisz inventief op dreef. De film is bij vlagen hoogst amusant.

Opname

1979 | Drama

Nederland 1979. Drama van Erik van Zuylen en Marja Kok. Met o.a. Helmert Woudenberg, Marja Kok, Hans Man in 't Veld, Frank Groothof en Olga Zuiderhoek.

Woudenberg wordt opgenomen voor 'onderzoek', maar zijn hele omgeving weet allang dat hij ongeneeslijke kanker heeft. Onthutsende ziekenhuistoestanden werden dramatisch indrukwekkend in beeld gebracht. Een dijk van een film van het Werktheater.

In for treatment

1979 |

Nederland 1979. Marja Kok en Erik van Zuylen. Met o.a. Gerard Thoolen, Frank Groothof, Helmert Woudenberg, Shireen Strooker en Olga Zuiderhoek.

In samenwerking met het Werkteater gemaakte speelfilm over bollenkweker die onder ogen moet zien dat hij aan een ernstige vorm van kanker lijdt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Groothof op televisie komt.

Reageer