Luciano Curreli is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bellas mariposas

2012 | Drama

Italië 2012. Drama van Salvatore Mereu. Met o.a. Sara Podda, Maya Mulas, Davide Todde en Luciano Curreli.

Regisseur Mereu schetst zonder al te veel verhaal een zwoele, hectische zomerdag op Sardinië. Met de twaalfjarige Catarina als tourgids toont hij de letterlijke en figuurlijke krochten van de achterwijk waarin ze leeft en de spaarzame momenten waarop het meisje even ontsnapt aan de ellende. Een mijmerend sfeerbeeld dat schippert in stijl, net wat aan de lange kant is, maar ook vol mooie momenten, sterk acteerwerk en originele ideetjes zit. Een film waarvoor je in de juiste stemming moet zijn.

Verso sud

1992 | Familiefilm, Drama

Italië 1992. Familiefilm van Pasquale Pozzessere. Met o.a. Stefano Dionisi, Antonella Ponziani, Tito Schipa Jr., Irene Grazioli en Lucio Zagaria.

Een zwervend paartje probeert greep op het leven te krijgen. De jongeman (Dionisi) stopt met drinken en stelen. Hij keert zijn vroegere vrienden de rug toe en vindt een verlaten huis. Het meisje zoekt intussen een baantje. Als zij haar zoontje (Pergoli) ontvoert uit een kindertehuis vluchten ze met z'n drieën naar Puglia in zuid Italië. De beide hoofdrollen zijn uitstekend bezet. Vooral Ponzani als het jonge meisje met een kind is zeer geloofwaardig. De actie, de humor en de dialogen zijn strak geregisseerd. Misschien wel het beste regiedebuut van de afgelopen tien jaar - wat betreft de Italiaanse film, dan. Een film over de verloren jonge generatie van de jaren 1990, die tot nadenken stemt.