Rafael Alcayde

Acteur

Rafael Alcayde is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last of the Fast Guns

1958 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1958. Western van George Sherman. Met o.a. Jock Mahoney, Gilbert Roland, Linda Cristal, Eduard Franz en Lorne Greene.

Deze western werd prachtig door cameraman Alex Phillips opgenomen, die het Noordmexicaanse landschap schitterend wist te benutten. In het scenario van David Harmon is Mahoney een revolverschutter die door Reid voor een grote som geld gehuurd wordt om zijn al jaren verdwenen broer op te sporen. Dat leidt naar de ranch van Greene en voorman Roland. De laatste is niet geïnteresseerd in de terugkeer van de broer, maar Mahoney weet de man toch te vinden. Franz blijkt inmiddels een pastoor te zijn geworden. Roland wil hem doden maar rekent buiten Mahoney. Cristal speelt Greenes dochter.

Vuelve Pancho Villa

1951 | Actiefilm

Mexico 1951. Actiefilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Leo Carillo, Jeanette Comber, Esther Fernandez, Rodolfo Acosta en Rafael Alcayde.

Een film over de strijd voor democratie in Mexico aan het begin van deze eeuw. Centraal staat dat de liefde voor een vrouw ondergeschikt dient te zijn aan die voor het vaderland, een enigszins afgezaagd thema. De karakters zijn overtuigend maar het verhaal blinkt niet uit door finesse. Ook bekend als: PANCHO VILLA RETURNS.

Pancho Villa vuelve

1949 | Avonturenfilm

Mexico 1949. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Pedro Armendáriz, Esther Fernández, Rodolfo Acosta en Rafael Alcayde.

Een van de mannen van Pancho Villa moet worden gefusilleerd als hij weigert een opdracht uit te voeren die hem door Villa is opgedragen. De film is buitengewoon middelmatig. Van deze film zijn twee versies gemaakt: een Spaanse en een Engelse. In de Engelse versie werd Pedro Armendáriz vervangen door Leo Carillo vanwege zijn contract met Mary Pickford, dat hem niet toestond mee te werken aan films zonder haar toestemming.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Alcayde op televisie komt.

Reageer