Eleonora Giorgi

Regisseur, Acteur

Eleonora Giorgi is regisseur en acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

Uomini e donne, amori e bugie

2003 | Drama

Italië 2003. Drama van Eleonora Giorgi. Met o.a. Bianca Galvan, Remo Foglino en Massimo Corvo.

Lo zio d'America

2002 |

Italië 2002. Rossella Izzo. Met o.a. Eleonora Giorgi, Ornella Muti en Christian De Sica.

La morte di una strega

1995 | Thriller

Italië 1995. Thriller van Cinzia Torrini. Met o.a. Christine Reinhart, Remo Girone, Eleonora Giorgi, Vanny Corbellini en Ida Di Benedetto.

Een persfotograaf, Giovanni Riccardi (Girone) en een vasthoudende inspecteur van politie, Caruso (Pistoia) komen beiden heel dicht bij de oplossing van de moorden - er gebeurt een tweede - maar het zou flauw zijn om te onthullen wie nu de zaak klaart. De verdachten zijn de bewoners van een ouderwets Romeins appartement.

La morta di una strega

1995 | Thriller

Italië 1995. Thriller van Cinzia Th. Torrini. Met o.a. Eleonora Giorgi, Remo Girone en Christine Reinhart.

Het is voor inspecteur Caruso duidelijk dat geld, passie en laster een rol gespeeld hebben bij de moord op 'de heks', maar wie de dader is, is nog een raadsel. Als de weduwe Spada vermoord wordt, denkt Caruso dat zij toch meer wist dan ze zei. Bij deze tweede moord ontbreekt ieder spoor van de dader

Compagni di scuola

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Alessandro Benvenuti, Angelo Bernabucci, Nancy Brilli en Athina Cenci.

Negentien vroegere schoolvrienden komen na vijftien jaar weer bijeen. De bijeenkomst onthult kleine en grote teleurstellingen, bitterheid, frustraties en ellende van het leven. Een weinig originele film. Het lijkt een slechte imitatie van THE BIG CHILL van Lawrence Kasdan. Scenario van Leo Benvenuti, Piero de Bernardi en de regisseur. Camerawerk van Danilo Desideri.

Giovanni Senzapensieri

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Marco Colli. Met o.a. Sergio Castellite, Eleonora Giorgi, Franco Fabrizi, Aldo Fabrizi en Anita Durante.

Giovanni is de enig overgebleven telg van een adellijke familie. Het is een dromer, zonder zorgen, vandaar zijn bijnaam 'Zonder Zorgen'. Zijn chronisch geldgebrek is voor hem geen probleem, hij verkoopt gewoon enige erfstukken. De verliefdheid op de buurvrouw en het gedrag van de hem bemoederende oude dametjes doen hem besluiten alles in de steek te laten.

Yesterday - Vacanza el mare

1985 | Drama, Komedie

Italië 1985. Drama van Claudio Risi. Met o.a. Mauro Di Francesco, Giorgia Fiorio, Marina Viro, Jerry Calà en Eleonora Giorgi.

Een schaamteloze herhaling en voortzetting van het leven van de jonge mensen uit de theatrale film SAPORE DI MARE, die inmiddels dertigers zijn. Het verhaal draait om een geheimzinnige uitnodiging in een discotheek aan de Adriatische kust: de oude vrienden en bekenden van tien jaar geleden komen samen voor een nostalgisch avondje vol terugblikken en gesprekken over hun huidige problemen.

Vediamoci chiaro

1984 | Komedie, Romantiek

Italië 1984. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Johnny Dorelli, Eleonora Giorgi, Janet Agren, Angelo Infanti en Giacomo Furia.

Een bestuurder van een particulier tv-station denkt dat het nieuwe programma 'Vediamoci chiaro' alle financiële problemen van het station zal oplossen. Hij krijgt echter een auto- ongeluk, wordt blind en de leiding over het station gaat naar zijn vriend. Liefde maakt blind, en inderdaad wordt de band tussen de blinde en een vroegere tv-medewerkster alleen maar sterker. De acteerprestaties zijn wisselend van kwaliteit en het verhaal zakt halverwege in, alsof ook de regisseur plotseling het zicht is verloren.

Sapore di mare 2 - Un anno dopo

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Bruno Cortini. Met o.a. Eleonora Giorgi, Isabella Ferrari, Massimo Ciavarro, Karina Huff en Anna Pettinelli.

Een vervolg op de eerste SAPORE DI MARE, een jaar later spelend. Het verhaal is precies hetzelfde en even idioot als bij de voorganger. Een slechte film in elk opzicht.

Mani di fata

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Steno. Met o.a. Renato Pozzetto, Eleonora Giorgi en Sylva Koscina.

Een komedie over een werkend echtpaar. De man wordt ontslagen op het moment dat zijn vrouw promotie maakt, dus besluit hij onder te duiken als bediende, maar al gauw raakt zijn vrouw in de problemen als ze wordt bedrogen. Een middelmatige komedie met enkele goede grappen.

Borotalco

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Eleonora Giorgi, Enrico Papa en Angelo Infanti.

Sergio, gespeeld door Verdone, werkt als vertegenwoordiger voor een uitgeversmaatschappij, maar blijft de laatste in de verkoopcijfers. In een wanhopige poging om uit zijn hachelijke positie te komen, roept hij de hulp in van een fascinerende vrouwelijke klant, die echter alleen oog heeft voor zijn collega. Een komedie waarin niet veel te lachen valt, met onbekwaam spel onder de slechte leiding van Verdone als regisseur.

Grand Hotel Excelsior

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Castellano & Pippolo. Met o.a. Adriano Celentano, Carlo Verdone, Enrico Montesano, Diego Abantantuono en Eleonora Giorgi.

Het wel en wee in een luxe-hotel als vehikel voor een kwartet populaire komieken: Celentano als een tirannieke directeur die door een sexy gaste belaagd wordt, Montesano als ober die voor zijn dochtertje een adellijke gast speelt, Abantantuono als logerende goochelaar die de pers in paranormale begaafdheid wil doen geloven en Verdone als logerende bokser die zich in plaats van te trainen op luxe verzorging concentreert. De rumoerige klucht laat dit viertal zien in hun overbekende typeringen, waarvan alleen Montesano en Verdone iets aardigs weten te maken. Nare seksistische en racistische grappen tegen zwart personeel.

Nudo di donna

1981 | Komedie, Mysterie

Italië/Frankrijk 1981. Komedie van Alberto Lattuada en Nino Manfredi. Met o.a. Nino Manfredi, Eleonora Giorgi, Jean-Pierre Cassel, Georges Wilson en Carlo Bagno.

Een handelaar in tweedehands auto's uit Rome voelt zich overtroefd wanneer zijn intellectuele echtgenote een antiquarische boekhandel in Venetië heeft geërfd. Tijdens het carnaval in die stad laat hij zich oppikken door een straathoertje dat erg op zijn vrouw lijkt, of misschien zijn vrouw zelf is, die in vermomming door zijn nukkige gevoelens van miskendheid tracht heen te breken. De combinatie van komedie en liefdesmysterie blijft - door regieconflicten en vervanging -wat onevenwichtig hoewel de afzonderlijke elementen sterk zijn uitgewerkt, met optimaal gebruik van Venetië. Glansrollen van Manfredi in een identiteitscrisis en van Giorgi, die haar dubbelrol zó aannemelijk maakt dat de twijfel of het inderdaad dezelfde vrouw betreft, op intrigerende wijze levend wordt gehouden.

Mia moglia è una strega

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Castellano en Pipolo. Met o.a. Renato Pozzetto, Eleonora Giorgi, Helmut Berger en Lia Tanzi.

Een verhaal over een heks genaamd Finnicella, die tijdens de Inquisitie op de brandstapel komt, maar die een nieuwe kans krijgt in het heden. Zij wil zich wreken op Emilio Altieri (Pozzetto), wiens voorouders haar tot de brandstapel veroordeelden. De heks speelt Altieri's secretaresse en wil hem afpikken van zijn vriendin, zonder te verwachten op hem verliefd te worden. Een aangename film. Scenario van Laura Toscano en Franco Marotta.

Inferno

1980 | Horror

Italië 1980. Horror van Dario Argento. Met o.a. Leigh McCloskey, Eleonora Giorgi, Alida Valli, Darie Nicolodi en Gabriele Lavia.

Een jonge vrouw ontdekt dat ze woont op de locatie waar ooit een heks een doorgang naar de hel heeft gemaakt. Oei! Tweede deel van de Three Mothers-trilogie van horrorgrootheid Dario Argento (Suspiria, Profondo Rosso), minder goed dan de voorgaande delen. De muziek is van prog-rocker Keith Emerson.

Un Uomo in ginocchio

1979 | Misdaad, Thriller

Italië 1979. Misdaad van Damiano Damiani. Met o.a. Giuliano Gemma, Eleonora Giorgi en Michele Placido.

Gemma heeft een bar annex kiosk in Palermo. Hij wordt geschaduwd en ontdekt dat hij op de nominatie staat om door de mafia vermoord te worden. Doodsbenauwd gaat hij op de vlucht en vecht ten slotte terug als een kat in het nauw. Een spannende actiefilm met heel redelijke acteurs.

To Forget Venice

1979 |

1979. Franco Brusati. Met o.a. Eleonora Giorgi, Mariangela Melato en Erland Josephson.

Gemma heeft een bar annex kiosk in Palermo. Hij wordt geschaduwd en ontdekt dat hij op de nominatie staat om door de mafia vermoord te worden. Doodsbenauwd gaat hij op de vlucht en vecht ten slotte terug als een kat in het nauw. Een spannende actiefilm met heel redelijke acteurs.

Dimenticare Venezia

1979 | Drama

Italië/Frankrijk 1979. Drama van Franco Brusati. Met o.a. Erland Josephson, Mariangela Melato, Eleonora Giorgi, David Pontemoli en Hella Pétri.

Broer en pleegdochter van oude opera-diva onttrekken zich met hun respectieve vriend en vriendin in haar afgelegen landhuis aan eisen van volwassenheid en koesteren zich in herinneringen en illusie van blijvende jeugd, tot gastvrouw sterft. Ondanks gelijkvormige constructie van scenario - met twee elkaar spiegelende homofiele paren - nadrukkelijke symboliek en verklarende flashbacks, indringende film dankzij knappe spelprestaties en door gekunstelde vormgeving heen reeks van treffende momenten.

6000 km. di paura

1978 | Avonturenfilm, Sportfilm

Italië 1978. Avonturenfilm van Albert Thomas. Met o.a. Marcel Bozzuffi, Eleonora Giorgi, Joe Dalessandro en Olga Bisera.

Dit wordt verondersteld een avonturenfilm te zijn, maar als je de natuuropnamen van de Afrikaanse steppen en de Kilimanjaro eraf laat, hou je niks over. Het is vast leuker om zo'n film te maken dan ernaar te kijken. Het flinterdunne gegeven is de moeite van het vertellen niet waard, maar voor wie het wil weten: het gaat over een wedstrijd.

Ça fait tilt

1977 | Komedie

Frankrijk 1977. Komedie van André Hunebelle en Jacques Garcia. Met o.a. Bernard Menez, Eleonora Giorgi, Jacques Morel, Claude Nicot en Michel Constantin.

Een auteur van succesrijke boulevardkluchten vindt geen slot voor zijn nieuw stuk, en wordt door zijn vertwijfelde producent naar een afgelegen hotelletje gestuurd om daar inspiratie op te doen. Deze film, vermoedelijk bedoeld als parodie op de flauwe boulevardkluchten waar het Parijse publiek maar niet genoeg van schijnt te krijgen, evolueert vrij snel zélf tot een platte boulevardklucht en wordt daardoor een mislukte, vervelende film. Veteraan Hunebelle werd, vanwege zijn uiterst zwakke gezondheidstoestand, tijdens de opnames bijgestaan door Jacques Garcia. Laatste film van de regisseur, die in 1985 overleed.

Liberi, armati, pericolosi

1977 | Misdaad

Italië 1977. Misdaad van Romolo Guerrieri. Met o.a. Tomas Milian, Eleonora Giorgi, Stefano Patrizi, Benjamin Lev en Max Delys.

Drie mannen beginnen zonder een echte aanleiding een soort van privé-oorlog tegen het establishment, maar worden verraden door hun liefje. Een exploitatiefilm met schietpartijen en straatgevechten.

Warum bellt Herr Bobikow?

1976 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland/Italië 1976. Komedie van Alberto Lattuada. Met o.a. Max von Sydow, Eleonora Giorgi, Mario Adorf, Cochi Ponzoni en Vadim Glowna.

Een filmkomedie naar een roman van Michael Bulgakov. Na een transplantatie van menselijke organen wordt een hond langzamerhand mens. 'Meneer Bobikow' veroorzaakt op gehorige wijze onrust.

Cuore di cane

1976 | Fantasy

Italië/Duitsland 1976. Fantasy van Alberto Lattuada. Met o.a. Max von Sydow, Eleonora Giorgi, Mario Adorf, Cochi Ponzoni en Gina Rovere.

Een geleerde in het Rusland van vlak na de revolutie transplanteert de hypofyse van een dode zuiplap in een straathond, die uitgroeit tot een mens met alle kwalijke eigenschappen van zijn donor, waardoor hij de bureaucratie op zijn kop zet. Deze satirische roman van Mikhail Boulgakow werd een minder sfeervolle reconstructie dan Lattuada's eerdere verfilming van Russische literatuur en heeft in de overigens knappe rol van komiek Ponzoni als de hond-mens meer uitbundig-Italiaanse grappenmakerij dan filosofische fantasie of sociale satire. Op dat - wezenlijk andere - niveau goed en onderhoudend gemaakt, met fraai spel van Von Sydow.

Il bacio

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Mario Lanfranchi. Met o.a. Maurizio Bonuglia, Eleonora Giorgi en Martine Beswick.

Een felbegeerde adellijke titel en een jonge, liefhebbende gravin met een man, die zich makkelijk door een danseresje laat verleiden. Daar omheen allerlei bijfiguren, zoals een duivelse Zweedse gravin en een verstoten bastaardzoon, en verschillende gebeurtenissen, intriges en verwikkelingen. Een wonderlijk samenraapsel, deze film die in het mooie Venetië speelt. Er is dan ook nauwelijks een touw aan vast te knopen.

Conviene far bene l'amore

1974 | Erotiek

Italië 1974. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Gigi Proietti, Agostina Belli, Christian De Sica, Eleonora Giorgi en Mario Scaccia.

Geleerde probeert in 1999 energiecrisis te bestrijden door theorieën van Wilhelm Reich toe te passen over bio-energie die vrijkomt bij paringsdaad. Uitvinding lijkt effectief, tot emoties gaan meespelen met meer aandacht voor tederheid dan daad zelf. Kerk en overheid zetten verliefdheid op de index. Omkering van moraal leverde dubbelhartige film op die met alle pikante taferelen voedsel geeft aan bestrijders van seksuele bevrijding.

Alla mia cara mamma nel giorno del suo compleanno

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Orchidea De Santis en Eleonora Giorgi.

Villaggio speelt een 32-jarige man die door zijn moeder wordt behandeld als een tienjarige. Ze wast hem, kleedt hem in matrozenpakjes en berispt hem als hij niet wil eten. Maar als zijn moeder er niet is leest hij pornoboekjes en ontpopt hij zich als een naar seks hunkerende man. Erg leuke en goede komedie met topprestaties van de acteurs. De technische afwerking laat te wensen over.

Storia di una monaca di clausura

1973 | Drama, Historische film, Erotiek

Italië/Duitsland/Frankrijk 1973. Drama van Domenico Paolella. Met o.a. Cathérine Spaak, Suzy Kendall, Umberto Orsini, Eleonora Giorgi en Konrad Georg.

De komst van een jonge novice in een 16de-eeuws klooster wekt verlangens bij de gefrustreerde moederoverste. Haar rivale laat haar door de inquisitie veroordelen. Een nieuwe variant op de frustraties en lesbische verhoudingen binnen de kloostermuren, en martelpraktijken om bekentenissen af te dwingen. De fotografie is misplaatst artistiek en de plechtige muziek kan niet verhullen dat het hier om een ordinaire smartlap voor voyeurs gaat. Dit volstrekte anticlericalisme is voor een Italiaanse film ongewoon, maar heeft geen overtuigingskracht. Giorgi is zeer lichamelijk aanwezig in haar debuutrol als de begeerde novice. Ook bekend als STORY OF A CLOISTERED NUN.

Appasionata

1973 | Drama, Erotiek

Italië 1973. Drama van Gian Luigi Calderone. Met o.a. Gabriele Ferzetti, Agostina Belli, Eleonora Giorgi, Valentina Cortese en Ninetto Davoli.

Meisje met vaderbinding heeft vroegrijpe schoolvriendin die onbevredigend gehuwde man weet te verleiden. Als depressieve moeder naar inrichting is verdwenen en daarmee ook obstakel in relatie met jonge minnares, neemt dochter plaats van vriendin in in bed van vader. Curieus scenario kreeg ongewone tact en aandacht in verfilming waardoor scepsis niet altijd, maar vaak bestreden wordt. Belli en Giorgi werden koploopsters in Italiaanse nymfen-erotiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eleonora Giorgi op televisie komt.

Reageer