Henri Gruel (1923): regie.
Er zijn 3 films gevonden.

De ballade van de Daltons

1980 | Animatie

Frankrijk 1980. Animatie van Morris (Maurice de Bevere), René Goscinny, Pierre Watkin en Henri Gruel.

Terwijl de Daltons samen hun 4200 jaar dwangarbeid uitzitten, vernemen zij dat hun lievelingsoom Henri opgeknoopt werd. In zijn testament laat hij hen zijn hele fortuin na op voorwaarde dat ze de juryleden en de rechter die hem veroordeelden, uit de weg ruimen

La Balade des Dalton

1978 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk 1978. Familiefilm van René Goscinny, Morris, Henri Gruel en Pierre Watrin.

Voor de tweede maal verschijnen Lucky Luke en de Daltons in een tekenfilm. De film heeft veel vaart en bevat veel leuke sc[KA2]enes, zoals de persiflage van de Daltons op de bekende M.G.M.-musicals. De stemmen in de oorspronkelijke versie zijn van: Daniel Ceccaldi, Ren[KA1]e Goscinny, Pierre Trabaud, Jacques Balutin, G[KA1]erard Hernandez, Pierre Tornade, Jacques Legras en Bernard Haller, Roger Carel, G. Atlas, Xavier Depraz, Deschamps, Gis[KA2]ele Grimm, Michel Elias, Jacques Fabbri, Henri Labussi[KA2]ere, Roger Lumont en J. Morel. De Nederlandse nasynchronisatie is wat de keuze van de stemmen betreft om op te schieten: Gerard Cox (als Lucky Luke!), Jules Croiset, Martin Brozius, Arnold Gelderman, Ferd Hugas, Paul van Gorcum en Ger Smit. Regisseur Morris heet in werkelijkheid Maurice de Bevere. Scenario van Goscinny, Morris en Pierre Tchernia. Camerawerk van Pierre Watrin en Claude Pointis.

Les douze travaux d'Astérix

1976 | Animatie

Frankrijk​/​​België 1976. Animatie van René Goscinny, Henri Gruel, Albert Uderzo en Pierre Watrin.

Julius Caesar, geïrriteerd doordat zijn troepen steeds worden verslagen door de inwoners uit het dorpje van Asterix, doet de Galliërs een aanbod: als ze twaalf door Caesar bedachte wedstrijden kunnen winnen, bewijzen ze dat ze geen mensen maar goden zijn, en mogen ze de baas spelen over heel het Romeinse rijk. Dus zullen de helden onder andere moeten speerwerpen, hardlopen, worstelen en steggelen met bureaucraten. Leuke tekenfilm van Asterix-bedenkers Uderzo en Goscinny zelf, die voor de film een origineel scenario bedachten. Dat scenario werd later weer bewerkt tot een stripboek.