Necati Akpinar

Producer

Necati Akpinar is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Hokkabaz

2006 | Komedie

Turkije 2006. Komedie van Ali Taner Baltaci en Cem Yilmaz. Met o.a. Cem Yilmaz, Tuna Orhan, Ozlem Tekin en Mazhar Alanson.

De ijdele goochelaar Iskender gaat met zijn oude vader en slechtziende assistent op toernee door Oost-Turkije. De tocht is regelmatig charmant, maar niet genoeg om de hele film te dragen.

Organize Isler

2005 | Komedie

Turkije 2005. Komedie van Yilmaz Erdogan. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Ebru Akel, Tolga Cevik en Berfin Erdogan.

Een autodief in Istanbul komt in aanraking met een mislukte superman en met een intellectuele familie.

Vizontele Tuuba

2004 | Komedie, Drama

Turkije 2004. Komedie van Yilmaz Erdogan. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Altan Erkekli, Tugba Ünsal en Tarik Akan.

Vizontele, over een Turks bergdorpje waar in 1974 de televisie zijn intrede doet, werd in 2001 het grootste kassucces uit de Turkse filmgeschiedenis. De bijna even succesvolle opvolger, Vizontele Tuuba, gaat door waar Vizontele ophield. In 1980 - het land verkeert in een politieke chaos - keert de jonge Yilmaz vanuit de stad terug naar het bergdorpje. Tegelijk met hem arriveert een verbannen, linkse leraar in het dorp. Hij stelt zich voor als de nieuwe directeur van de bibliotheek. Probleem: er is helemaal geen bibliotheek. Op initiatief van de dorpsgek wordt er een gebouwd. Maar voor wie. De dorpelingen kibbelen liever over politiek, of kijken naar Dallas. Waarschijnlijk vooral leuk voor Turkse Nederlanders, die de lokale sterren kennen en bekend zijn met de historische context.

G.O.R.A.

2004 | Komedie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Turkije 2004. Komedie van Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Cem Yilmaz, Rasim Oztekin, Özkan Ugur en Özge Özberk.

Turkse sciencefiction die in eigen land een enorme hit werd. Tapijthandelaar Arif wordt gekidnapt door buitenaardse wezens. Hij belt vanuit het ruimteschip naar huis: 'Waarschuw de president van de Verenigde Staten!' G.O.R.A. lijkt in veel opzichten op een Flash Gordon-variatie, met fraaie kitsch-decors en bijzonder nichterige booswichten. Persiflages op The Fifth Element, Star Wars, Star Trek en The Matrix ontbreken niet. De humor is aan de flauwe kant en het tempo ligt zo nu en dan nogal laag, toch weet de film regelmatig een glimlach op te wekken. In 2008 gevolgd door A.R.O.G.

Vizontele

2001 | Komedie, Drama

Turkije 2001. Komedie van Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Yilmaz Erdogan, Demet Akbag, Altan Erkekli, Cem Yilmaz en Cezmi Baskin.

De introductie van televisie heeft heel wat teweeg gebracht. Ook in een klein Turks plaatsje in 1974. Filmmakers Yilmaz Erdogan en Ömer Faruk Sorak blikken in deze komedie terug op de tijd dat ook daar de tv zijn intrede deed. De plaatselijke bioscoopboer vindt het helemaal niks, maar de burgemeester is enthousiast. Hij probeert de bouw van een televisiemast op de hoogste berg in de omgeving te organiseren. Het begin van een hoop praktisch gedoe en een ideologische strijd onder de dorpsbewoners. In Turkije oogstte Vizontele veel lof, maar over de grens werd de Turkse humor slecht begrepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Necati Akpinar op televisie komt.

Reageer