Pina Renzi

Acteur

Pina Renzi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Un marito per il mese di Aprile

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Vanna Vanni, Carlo Romano, Vera Carmi, Pina Renzi en Enrico Morisi.

Een jongeman zit het niet mee; hij verkeert in grote financiële problemen vanwege zijn gokverslaving, gaat in op een vreemd aanbod van een jonge vrouw, die almaar wordt lastig gevallen door een man die haar probeert te versieren. Hij moet gedurende de gehele maand april doen alsof hij haar echtgenoot is zodat de man die haar het hof probeert te maken, ontmoedigd raakt. De jongeman speelt zijn rol perfect en ontdekt tenslotte dat zijn ware talent het zijn van een echtgenoot is. Lichte, vermakelijke kost vol romantiek.

Maddalena, zero in condotta

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Carla del Poggio, Vittorio De Sica, Vera Bergman, Irasema Dilian en Amelia Chellini.

Een fantasierijk kostschoolmeisje wil haar vriendinnen imponeren met een brief aan een niet bestaande Duitse aanbidder. Ze bereikt daarmee een man die wel degelijk bestaat en haar komt opzoeken. De jonge actrices in deze aardige, maar nauwelijks opmerkelijke komedie over een meisjesinternaat worden met aandacht geregisseerd door De Sica, die behalve de onverwachte romantische held ook nog diens vader en grootvader speelt (en in die rollen fors uitpakt).

Finisce sempre cosi

1939 | Musical, Romantiek, Komedie

Italië 1939. Musical van Enrico Susini. Met o.a. Vittorio De Sica, Nedda Francy, Roberto Rey, Assia De Busney en Pina Renzi.

Vittorio De Sica speelt een succesvol componist, die zich er niet van bewust is dat in Boedapest een andere componist zijn werk onder eigen naam presenteert. Ook de plagiator heeft veel succes. Daarbij bedriegt hij zijn vrouw met de ster van de revue. Zijn ellende begint pas als de echte componist naar Boedapest komt en het plagiaat ontdekt. Een bijzonder onderhoudende muzikale komedie.

Lo smemorato

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Borboni, Angelo Musco, Luisa Ferida, Franco Coop en Checco Durante.

Het verhaal, gebaseerd op een stuk van de Siciliaanse blijspelschrijver Angelo Musco, gaat over een jongeman die verschrikkelijk getreiterd wordt door zijn vrouw, schoonmoeder en zwager. Op een dag leert hij een excentrieke, rijke vrouw kennen die hem per abuis aanziet voor haar sinds lange tijd vermiste echtgenoot. Hij speelt het spelletje gauw mee door geheugenverlies te veinzen en profiteert ten volle van de situatie. Een uitzonderlijke cast, waarin ook Musco zelf is opgenomen, en een hoogst vermakelijke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pina Renzi op televisie komt.

Reageer