Volkert Kraeft: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Wiedersehen in Palma

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Bettina Woernle. Met o.a. Dagmar Laurens, Wilfried Dziallas, Klausjürgen Wussow, Corrina Genest en Volkert Kraeft.

Traumfrau mit Nebenwirkungen

1998 | Komedie

Duitsland 1998. Komedie van Thomas Freundner. Met o.a. Chrissy Schulz, Thomas Heinze, Gila von Weitershausen, Anna Loos en Christoph Eichhorn.

Lisa Falk - Eine Frau für alle Fälle: Der Tod des Professors

1997 | Drama

Duitsland 1997. Drama van Ilse Hofmann. Met o.a. Ulrike Kriener, Kai Lentrodt, Kathy von Keller, Volkert Kraeft en Albert Fortell.

Die Männer vom K3 - Zu viele Verdächtige

1997 | Misdaad

Duitsland 1997. Misdaad van Gero Erhardt. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Marek Erhardt.

Das Traumschiff - Sydney

1996 | Drama

Duitsland 1996. Drama van Christine Kabisch. Met o.a. Heinz Weiss, Heide Keller, Horst Naumann, Diego Wallraff en Katharina Böhm.

Ein unvergessliches Wochenende... In Lissabon

1995 |

Duitsland 1995. Gero Erhardt. Met o.a. Will Danin, Volkert Kraeft en Janina Hartwig.

Natalie - Endstation Babystrich

1994 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1994. Drama van Herrmann Zschoche en Hermann Zschoche. Met o.a. Anne-Sophie Briest, Udo Schenk, Nina Hoger, Annekathrin Lange en Volkert Kraeft.

Briest (in werkelijkheid een sterretje uit Berlijn dat twintig is) speelt de veertien-jarige Natalie uit de titel. Ze is een van de twee dochters uit een keurig, burgerlijk gezin uit Frankfort. Haar jongere zusje lijdt aan asthma, waardoor zij te weinig aandacht krijgt. Via kleine vergrijpjes, ruzies thuis en de verkeerde vriendin op school belandt zij in een prostitutiekring van de Main-metropool, die bekend staat als baby-tippelzone. Ontsnappen gaat bijna niet. Gedramatiseerde film in de stijl van de bioscoopfilm WIR KINDER VOM BAHNHOF ZOO over hoertjes, die nauwelijks volwassen zijn, waarvan men schat dat er zo'n veertigduizend in Duitsland zijn. Naar een waargebeurd voorval. Rühmann is de kleindochter van de in 1994 overleden Heinz. Scenario van Christina Christoff en Marius del Mestre.

Zwei Münchner in Hamburg

1992 | Romantiek, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1992. Romantiek van Rolf von Sydow. Met o.a. Uschi Glas, Elmar Wepper, Florian Stubenvoll, Enzi Fuchs en Heinz Reincke.

Alleenstaande, werkende moeder Glas uit München moet haar zoon Stubenvoll voor zijn gezondheid laten verblijven aan de Waddenkust. Ze probeert ondanks haar drukke baan, regelmatig de tocht van bijna duizend kilometer naar Hamburg te maken. Hoewel ze zaken en vriendschap uit principe niet vermengt, is ze echter blij dat haar collega Wepper een keer meegaat naar het Noorden - en als het naderhand niet bij een romantisch etentje blijft, is ze verrukt. Keurige, suikerzoete soap 'made in Germany' begeleid door de kamerbrede muziek van James Last. Scenario van Karl Heinz Freynik en gedegen fotografie van Michael Faust.

Mutter und Söhne

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Claus Peter Witt. Met o.a. Heidi Kabel, Volkert Kraeft, Gernot Endemann, Neithardt Riedel en Heidi Mahler.

Christine Kr[KA3]oger (Kabel) wordt zeventig. Tijd om zich uit de textielonderneming terug te trekken. Ter gelegenheid van haar verjaardag worden de drie zoons uitgenodigd naar Hamburg te komen om over de overname van de zaak te komen praten. Hun weg is geplaveid met goede voornemens: ze willen hun beste beentje voor zetten, maar moeder is ook niet gek en heeft het spelletje van elkaar de loef afsteken onmiddellijk door. Haar loten doen het alledrie zakelijk niet slecht. Ze zorgt uiteindelijk voor een oplossing, waarbij de kool en de geit gespaard kunnen blijven. Een rustig voortkabbelend drama met karaktertekening en dialoog, waardoor de spelers hun nummertjes kunnen weggeven. Naar een niet al te origineel idee van Gertrud Pröhl, dat door Toni van de Kerk tot scenario werd bewerkt. Kleine rol voor de getalenteerde Gedeck als Susanne Stoller.

Die Männer vom K3 - Ein ganz alltäglicher Fall

1992 | Misdaad

Duitsland 1992. Misdaad van Gero Erhardt. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hannelore Elsner.

Op de Elbchausse in Hamburg is een oude man aangereden, waarbij hij het leven heeft gelaten. De bestuurder van de auto is doorgereden. De auto is snel teruggevonden - het is de dienstwagen van de onroerendgoed makelaardij Herrendorf. Procuratiehouder Jan Bollmann (Baltus) beantwoordt keurig de vragen van de verkeerspolitie, die snel in de gaten krijgt dat er iets niet klopt. Hij is de halfbroer van Gisela Herrendorf (Elsner), die aan het hoofd staat van de makelaardij. Het team K3 merkt dat Gisela iemand dekt. Het is de bestuurder van de wagen, Ronni Schester (Kinalzik), Gisela's minnaar. K3 meent dat er meer in het spel moet zijn; een familieonderonsje misschien? Bij stukjes en beetjes komen ze erachter dat Ronni onder invloed van verdovende middelen reed en dat het niet om een ongeluk ging. In dat geval gaat het om moord en bij de firma Herrendorf is het nodige aan de hand. Het scenario is als gebruikelijk van Harald Vock, terwijl de vaste hoofdrollen de kijker netjes bedienen en bezig houden. Elsner heeft te veel klasse voor een dergelijke serie.

Dornberger

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Peter Bongartz, Iris Berben, Volkert Kraeft, Andrea Schmidt-Schaller en Ottmar Richter.

Een petite histoire over de kommer en kwel van een gezagsgetrouwe DDR-burger, die bij het vallen van de Muur zijn vrouw in de armen ziet vallen van een voormalige studievriend, een geslaagde jurist uit West-Berlijn, die tevoren geprofiteerd had van het DDR-regime. Alsof deze vernedering niet genoeg is: hij kan fluiten naar zijn baantje als directeur van een visproduktschap, want een voormalig Vopo-officier lust men niet meer. Nog een vernedering: West-Duitse aasgieren kruisen in hun glanzende limousines rondom de door hem zo bloedig opgeknapte woning en leggen dreigende claims op het eigendomsrecht. Sterke sfeertekening van Gerhard Bengsch, die het scenario schreef. Stond aan de vooravond van een vloed van nog bitterdere en schrijnendere verhalen over inmenging van de Stasi in het persoonlijke leven van heel veel ex-DDR-burgers.

Beim nächsten Mann wird alles anders

1989 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1989. Komedie van Xaver Schwarzenberger en Uwe Janson. Met o.a. Antje Schmidt, Volkert Kraeft, Dominic Raacke, Despina Pajanou en Billie Zöckler.

Een verfilming van de gelijknamige bestseller van Eva Heller over het liefdesleven en de 'relatieangst' van jonge intellectuelen. Helaas mist de film het pittige sarcasme van de roman. Het is een platte, clichématige klucht geworden. Door Stefan Lukschy en Gundolf S. Freyermuth tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van regisseur Schwarzenberger.

Der Sheriff von Linsenbach

1984 | Komedie

Duitsland 1984. Komedie van Michael Mackenroth. Met o.a. Rolf Schimpf, Rosemarie Gerstenberg, Regine Faerber, Volkert Kraeft en Ute Willing.

Burgemeester Müller haalt vroeg gepensioneerde Schimpf over de stad te helpen een einde te maken aan de parkeerchaos op het marktplein. Advokaat Kraeft intrigreert hiertegen met alle mogelijke middelen en bespeelt daarbij de openbare mening. Scenario van Oliver Storz en camerawerk van Michael Steincke.

Die Große Kapitulation

1983 | Historische film, Drama

Duitsland 1983. Historische film van Wolfgang F. Henschel. Met o.a. Ernst Stankovski, Volkert Kraeft, Christine Müller-Gött, Hans Schulze en Art Brauss.

Deze film gaat over de pioniersdagen van de Duitse tv in het seizoen 1932/1933. Aan de hand van een fictief cultureel programma dat direct werd uitgezonden, ontstaat een tijdsbeeld, dat ondersteund wordt door echte, thans historische filmjournaals en ander documentair materiaal. Daarop komen figuren uit de showwereld, politiek en literatuur aan het woord: Trude Hesterberg, Käthe Kollwitz, Adele Sandrock, Rudolf Forster, Adolf Hitler, Emil Lohkamp, Thomas Mann en de Scala-Girls. Sterk van sfeer en geloofwaardig. Niet naar ieders opvatting over een avondje amusement. Het scenario is van Reinhart Hoffmeister.

Das Traumschiff - Urlaubsgeschichten auf See

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Evelyn Hamann en Corinna Genest.

Weer drie korte, redelijk onbenullige belevenissen aan boord, die nogal plichtmatig en schmierend gespeeld worden. In WIE EIN PFAU IM KORB denkt Lutz Steiner (Stankovski) dat hij onweerstaanbaar is, maar aan de bar van het schip krijgt hij een koude douche. In de episode SCHRÖDER GEGEN SCHRÖDER moet Kunstmann als Frau Schröder de 'attractie van de aflevering' zijn in een slap verhaaltje over een gescheiden vrouw die haar verdriet wil vergeten. De derde KEINE ZEIT FŸR OMA gaat over Frau Berghaus, die door haar 'liefhebbende' kinderen een snoepreisje krijgt aangeboden, maar de titel spreekt boekdelen en verklaart hun 'edele' motieven. Het scenario is van Barbara Noack en Werner Hanns. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Der Stechlin

1975 |

Duitsland 1975. Rolf Hädrich. Met o.a. Arno Assmann, Georg-Martin Bode, Franziska Bronnen, Diana Körner en Volkert Kraeft.

Naar het gelijknamige boek van Theodor Fontane, die leefde van 1819-1898 en wellicht het bekendst is geworden door zijn werk [KL]Effi Briest[KLE] uit 1895. Centraal staat Dubslav von Stechlin (Assmann), een weduwnaar en majoor b.d. uit Brandenburg. Hij beweegt zich in een kring van intieme vrienden en adellijke familieleden. De film is opgedeeld in drie episoden. De eerste gaat over de vooravond van de verkiezingen, waaraan Dubslav deelneemt voor de conservatieve partij. De oude Stechlin wordt vereerd met een bezoekje door Woldemar von Stechlin (Bode) in gezelschap van zijn vrienden Czako (Kraeft) en Rex (Von Dobsch[KA3]utz). In de tweede episode weten we dat Dubslav de verkiezingen verloren heeft en dat Woldemar gaat trouwen met gravin Armgard (Körner). Het jonge paar is van plan Dubslav met de kerst te bezoeken. In de derde episode zijn Woldemar en Armgard getrouwd en gaan na de kerst op huwelijksreis naar het Zuiden, maar als ze daarvan terugkeren is de oude Stechlin overleden en een nieuwe generatie zwaait de scepter over het familiebezit. De commentaarstemmen in het eerste en laatste deel zijn van scenarioschrijver Dieter Meichsner en regisseur Hädrich. De vertelstem in het tweede deel is van niemand minder dan Wolfgang Borchert, die in 1955 het beroemde toneelstuk dat - naar zijn zeggen niemand zien wilde - Draussen vor der Tür schreef. Hij liet het stuk uit wanhoop opnemen in een verhalenbundeltje van 128 pagina's en in zes jaar tijd werden bijna vierhonderdduizend exemplaren verkocht. Het camerawerk is van Wolfgang Peter Hassenstein. Voor liefhebbers van Duitse literatuur is deze onvergankelijke tv-film een must.

Die Kriegsbraut

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Tom Toelle. Met o.a. Volkert Kraeft, Donata Höffer, Eva Christian, Wolfgang Preiss en Alice Treff.

WO I. Höffer houdt van haar neef Kraeft, een oorlogsvlieger. Hij papt aan met de Russische spionne Christian, maar Höffer weet - godzijdank! - te verhinderen dat hij een landverrader wordt. De keizer roept hem onder de wapenen en hij trouwt - uit dankbaarheid! - met Höffer. Je houdt het niet voor mogelijk, maar, jawel, bij het afscheid stelt hij vast dat hij ook van haar houdt. Naar de gelijknamige roman van... jawel, Hedwig Courths-Mahler.