Nana Patekar

Acteur

Nana Patekar is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Disha

1991 | Drama

India 1991. Drama van San Paranipye. Met o.a. Shabana Azmi, Nana Patekar, Raghuvir Yadav, Om Puri en Nilu Phule.

Overlange film over twee jongemannen uit een Indiaas dorp, die hun geluk gaan proberen in de metropool Bombay. De een is getrouwd en laat zijn vrouw achter bij zijn broer, die al vijftien jaar tevergeefs graaft naar water om de dorre landbouwgrond te bevloeien, en het mikpunt van spot is. Hoewel regisseuse Paranipye, die ook het scenario schreef, ironisch probeert te zijn, is de film onbedoeld kluchtig met als dieptepunt een vrolijke zangavond in de 'dichtbevolkte' kamer van beide dorpelingen in de grote stad. De fotografie was in handen van Madhu Ambat en G.S. Bhaskar. Ook bekend als THE UPROOTED ONES.

Salaam Bombay!

1988 | Drama

India/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Indonesië 1988. Drama van Mira Nair. Met o.a. Shafiq Syed, Sarfuddin Qurrassi, Raju Barnad, Raghuvir Yadav en Aneeta Kanwar.

De debuutfilm van Nair werd in 1988 op het festival van Cannes bekroond met de Gouden Camera en gaat over een arm jongetje dat tot de grote schare thuisloze straatkinderen hoort, door de ouders in de steek gelaten, die met het ronddragen van thee in een rosse buurt van Bombay zijn kostje verdient. Tot zijn vriendenkring behoren een verslaafd drugsdealertje en een boerendochter; hij droomt ervan zijn vicieuze cirkel voor beter te doorbreken. Een harde, boeiende film over een schrijnend onderwerp, niet zonder humor, die doet denken aan LOS OLVIDADOS van Luis Buñel. Ook bekend als HELLO BOMBAY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nana Patekar op televisie komt.

Reageer