Veikko Tiitinen

Acteur

Veikko Tiitinen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Land of Happiness

1993 | Komedie

Finland 1993. Komedie van Marku Pölönen. Met o.a. Katarina Kaitue, Pertti Koivula, Anja Pohjola, Veikko Tiitinen en Tuula Vȧȧnȧnen.

Pölönen draaide in 1993 een tweetal films. Deze werd bekroond op het filmfestival voor korte films in Tampere en gelouwerd met de Finse staatsprijs. De film speelt in 1960. De jonge Koivula keert terug naar de boerderij van zijn ouders na een mislukte periode in de grote stad. Hij ontmoet er de aantrekkelijke Kaitue, met wie hij een heftige romance beleeft. De tango is op dat moment populair... Het scenario is van de regisseur, wiens tweede film dat jaar één minuutje langer is. Hij moet nog worden ontdekt door de landelijke en internationale kritiek. Camerawerk van Kari Sohlberg.

Räpsy ja Dolly eli Pariisi odottaa

1990 | Komedie

Finland 1990. Komedie van Matti Ijäs en Matti Ijas. Met o.a. Raija Paalanen, Matti Pellonpää, Kari Väänänen, Pertti Sveholm en Risto Salmi.

Loser R[KA3]apsy (Pellonp[KA3]a[KA3]a) leert Dolly (Paalanen) kennen. Hij zegt vertegenwoordiger te zijn, maar het is onduidelijk wat hij precies verkoopt. Als hij onder druk gezet wordt om een oude vriend een mes te bezorgen, krijg je toch echt de indruk dat hij zich in het schemerwereldje van de kleine misdaad beweegt. Dolly is een belegen danseres uit - zo beweert zij - het cabaret à la het Lido de Paris met zijn vermaarde Bluebell Girls. Dolly drinkt meer dan ze danst en leeft in het verleden al krijgen we haar wel in haar 'danskostuum' te zien. Räpsy, die duur voor zijn vrijheid betaalt, en Dolly ondernemen een poging samen nog wat te gaan maken van de toekomst die hen nog overblijft. Verfrissende literaire cinema uit het hoge Noorden, best interessant voor filmliefhebbers. Het scenario is van Arto Melleri en regisseur Ijäs, die zijn carrière heeft voortgezet met tv-films, hetgeen niet verwonderlijk is in zo'n dun bevolkt land en zo'n beperkt taalgebied. Trouwens deze film is medegefinancieerd door de Finse omroep. Het camerawerk is van Tahvo Hirvonen en Juha-Veli Äkräs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Veikko Tiitinen op televisie komt.

Reageer