Hidehiko Urayama

Componist

Hidehiko Urayama is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Go

2001 | Drama

Japan 2001. Drama van Isao Yukisada. Met o.a. Yôsuke Kubozuka, Kou Shibasaki, Shinobu Ootake, Taro Yamamoto en Tsutomu Yamazaki.

Heetgebakerde Polletje Piekhaar Sugihara (Kubozuka) heeft een probleem: hij is een zainichi, oftewel tweedegeneratie Noord-Koreaan in Japan. Daarmee scoort hij geen bonuspunten op zijn nieuwe middelbare school, waar alles wat Koreaans, Chinees of anderszins niet-Japans-Aziatisch is voor derderangs én legitiem afreageerobject doorgaat. Het getroebleerde leven van de boksende angry young man krijgt er een complicatie bij wanneer hij en leeftijdgenote Sakurai (Shibasaki) elkaar diep in de ogen kijken. Energieke, om niet te zeggen enerverende underdogfilm van talent Yukisada, die inmiddels bewees van vele markten thuis te zijn. Naar de roman van Kazuki Kaneshiro.

Nijusseiki Shonen Dokuhon

1989 | Fantasy

Japan 1989. Fantasy van Kaizo Hayashi. Met o.a. Hiroshi Mikami, Shu Ken, Moe Kamura, Michiru Akiyoshi en Yuki Asayama.

De tweede zeer gevoelige film van Hayashi gaat over twee broers die in de eerste helft van deze eeuw opgeleid worden als circusartiesten. Als zij gevierde sterren zijn, probeert de oudere en cynische broer zijn geluk buiten het circus en raakt betrokken bij een gangsterbende, terwijl de jongere broer met een geliefde uit het circus achterblijft ook als het daar minder gaat. De oudere broer wordt verliefd op de maîtresse van één van de connecties van de gangsterbaas. Dit betaalt hij met zijn leven. De gangsters verkeren echter in een ander tijdperk als samoerai's en dat maakt het geheel tot een ongewone fantasyfilm, uiterst effectief in zwart-wit gedaan met een hang naar de bioscooptraditie van de klassieke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hidehiko Urayama op televisie komt.

Reageer