Greg Zglinski

Regisseur, Scenarist

Greg Zglinski is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Tiere

2017 | Mysterie, Thriller

Zwitserland/Oostenrijk/Polen 2017. Mysterie van Greg Zglinski. Met o.a. Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri en Mehdi Nebbou.

Kinderboekenschrijfster Anna begint aan haar eerste volwassen roman, over een vrouw die haar man vermoordt. Onderweg naar de Zwitserse Alpen met haar man Nick, die topkok is, droomt Anna dat ze door Nick wordt vermoord. Fraai gedraaide surrealistische koortsdroom met een schaap, dubbelgangers, geheime deuren en onuitgepakte bosjes bloemen, die trefzeker als een Escheriaanse gravure in elkaar grijpt. Over hoe verwachtingen, vreemdgaan en ontkenning iemands perceptie van de werkelijkheid beïnvloeden. Ook die van de kijker, want wat houdt die nu eigenlijk voor waar?

Le temps d'Anna

2016 | Drama

Zwitserland 2016. Drama van Greg Zglinski. Met o.a. Gaëlle Bona, Mathieu Simonet, Isabelle Caillat en Jean-Charles Clichet.

1917. In het Zwitserse kanton Neuenburg wordt de horlogemaker Jean verliefd op de adellijke Anna. Als hij succes heeft in zijn zaak zal hij met Anna kunnen trouwen, maar het geluk van het prille paar wordt verstoord als Anna stemmen begint te horen.

Tout un hiver sans feu

2004 | Drama

Zwitserland/België 2004. Drama van Greg Zglinski. Met o.a. Aurélien Recoing, Marie Matheron, Gabriela Muskala, Blerim Gjoci en Nathalie Boulin.

Omdat hun dochter is omgekomen in een vuur is het maken van vuur taboe in de boerderij van Jean (Recoing) en zijn zwaar getraumatiseerde vrouw (Matheron). Ironisch genoeg is Jean vanwege geldgebrek gedwongen te werken in een metaalfabriek - waar vuur juist heerst, alsof het Jeans eigen inferno betreft. Hier ontmoet hij een Albanese man en zijn zus, die in Kosovo hun eigen verschrikkingen hebben ervaren. Tout un hiver sans feu, Zwitserlands officiële inzending voor de Oscars, is zwaar van symboliek, maar weet er niet altijd de levenswijsheden aan te koppelen. Wat overblijft zijn prachtige plaatjes van de Jura-bergen en integer acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Greg Zglinski op televisie komt.

Reageer