Ender Frings

Acteur

Ender Frings is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hochzäitsnuecht

1992 | Drama

Luxemburg 1992. Drama van Pol Cruchten. Met o.a. Myriam Müller, Thierry Van Werveke, Ender Frings, Paul Scheuer en Marja-Leena Junker.

Christian (Van Werveke) is vaderloos en komt uit een benepen arbeidersmilieu. Zijn moeder (Von Roesgen) domineert hem. Catherine (Muller) is de dochter van een groot ondernemer. Haar vader (Scheuer) is een potentaat. Zowel Christian als Catherine zijn verslaafd aan drugs. Ze willen trouwen, wat Christians moeder ziet als een welkome gelegenheid om zich te verrijken (ze vervalst een levensverzekering op Catherine), terwijl Catherine`s vader niet bij machte is het huwelijk tegen te houden. Tijdens het bruiloftsmaal moet Christian aan de coca[KA3]ine om te overleven - een duistere dealer, Tony (Frings) belooft het spul 's nachts te leveren. Als Christian er in de bruidsnacht op uit trekt, keert hij later te onverrichter zake terug. Nu is Catherine aan de beurt. Tegen het ochtendgloren is zij nog niet terug, waarop Christian haar gaat zoeken. Het eindigt in een tragedie - volgens regisseur Cruchten, een Shakesperiaans rock 'n' roll treurspel. Hoewel de film iets aparts heeft en bekroond werd in 1993 met een Max Ophühlsprijs om zijn veelbelovendheid, is dit droefgeestige literaire werk een regelrechte afrader, die vooral het beroep doet op het geduld van gewone mensen van vlees en bloed. Scenario van regisseur Cruchten en Marc Giraud naar het toneelstuk van Ernst M. Binder. Camerawerk van Daniel Barrau. Eastmancolor.

Troublemaker

1988 | Misdaad

Luxemburg/Duitsland 1988. Misdaad van Andy Bausch. Met o.a. Thierry Vanwerveke, Ender Frings, Nicole Max en Konrad Scheel.

Twee jongens ontmoeten elkaar in de gevangenis en maken plannen om samen naar de VS te vertrekken als ze vrijkomen. Als ze vrij zijn, hebben ze geldgebrek en kunnen ze hun droom niet uitvoeren. Ze besluiten een overval te plegen, maar die mislukt en ze worden gearresteerd. Dit herhaalt zich enkele malen totdat hun laatste overval tragisch afloopt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ender Frings op televisie komt.

Reageer