Jacques Courtois

Acteur, Producer

Jacques Courtois is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Vice vertu et vice versa

1996 | Komedie

Frankrijk 1996. Komedie van Françoise Romand. Met o.a. Florence Thomassin, Anne Jacquemin, Marc Lavoine, Serge Dupire en Curtis Efoua Ela.

Alice Mercier (Jacquemin) en Barbara Franklin (Thomassin) zijn buren en lijken uiterlijk op elkaar. Verder zijn ze complete tegenpolen. Alice is een werkloze schrijfster die financieel aan de grond zit, waardoor ze de voogdij over haar zoontje dreigt kwijt te raken. Barbara is een eenzame ex-callgirl die achtervolgd wordt door haar verleden. Ze hebben geen contact met elkaar totdat Barbara op een avond de sleutels van haar appartement vergeten is. De twee worden dikke vriendinnen, maar de trotse Alice weigert geld of hulp van Barbara, die onwaarschijnlijk veel contacten lijkt te hebben. Op een dag besluiten ze van identiteit te wisselen voor een sollicitatiegesprek van Alice. Dit heeft even indringende als onverwachte gevolgen. Leuk gebracht portret van twee vrouwen die overhoop liggen met het leven. De twee hoofdrollen schitteren, terwijl de twee mannen die ze ontmoeten (zanger Lavoine en Dupire) niet in hun schaduw kunnnen staan. Het scenario van Charles Staub en regisseur Romand naar een verhaal van Alain Riou is niet erg waarschijnlijk, maar wel lekker ontspannend, ondanks een wat lang uitgesponnen start. Het camerawerk is van Mario Barroso.

Les aventures des Schtroumpfs

1965 | Familiefilm, Animatie

België 1965. Familiefilm van Eddy Ryssack. Met o.a. Georges Konen, Jacques Courtois, Nelly Béguin en Marion.

Compilatie van vijf korte animatiefilms over de Smurfen, gebaseerd op strips van Peyo (DE SMURFENDIEF, DE SMURF EN HET EI, DE ZWARTE SMURFEN, DE SMURF EN ZIJN DRAAK, DE VLIEGENDE SMURF). Een gedrocht van jewelste: technische verschillen en gebreken maken het geheel onverteerbaar. De kwaliteit was nauwelijks voldoende voor de televisie van die tijd, ze is (en was) beneden alles op het grote scherm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacques Courtois op televisie komt.

Reageer